RKL aštuntfinaliai: į priekį išsiveržė „Raseiniai“, „Rivile-Stekas“, „Kretinga“ ir „Bangenė-Aivera“

2020-03-08 15:18
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr. S.Čirba

„Rivile-Stekas“ įgijo savos aikštės pranašumą, kitose serijose pergales šventė favoritai

Šeštadienį Malsena-Regionų krepšinio lygos (RKL) vyko trečiosios aštuntfinalių rungtynės, kuriose netrūko intrigos, o vienoje serijoje aukštesnį reitingą turinti ekipa prarado savo aikštės pranašumą.

„Raseiniai“ (5) – Kauno technologijos universitetas (12). Serija 2-1

Pirmose dvejose serijos rungtynėse „Raseinių“ komanda priminė savo pačios šešėlį. Savo aikštėje iškovojusi dramatišką pergalę, vėliau raseiniškių ekipa beveik neturėjo šansų Kaune, tad atrodė, jog trečiojoje dvikovoje galima laukti intrigos, o gal net ir sensacijos.

Vis tik bene solidžiausias rungtynes sužaidę „Raseinių“ krepšininkai dar pirmajame kėlinuke įgijo dviženklį pranašumą (22:10) ir per likusį dvikovos laiką išsaugoję įgytą persvarą šventė lengvą pergalę –  83:63.

Pasibaigus dvikovai „Raseinių“ komandos vadovas Tomas Totulis davė trumpą komentarą: „Rezultatas neatspindi tikros kovos. Paprasčiausiai mes šiandien sužaidėm kiek geriau ir pasiekėme pergalę.

Šioje serijoje laimės komanda, kuri labiau norės ir visi supranta, kad kiekviena akistata dabar bus lyg išlikimo.

Džiaugiuosi savo žaidėjais. Nors buvo traumuoti, sakė: „Eisime ir kovosime, nors išgėrę nuo skausmo vaistų, nes norime laimėti.“ Tikiuosi, kad likusioje serijoje toks užsidegimas nedings ir vyrai toliau išliks tokie pat kovingi. Ir žinoma, šiandien labai sirgaliai prie pergalės daug prisidėjo.“

 „Tauragė“ (6) – Vilniaus „Rivile-Stekas“ (11). Serija 1-2

Iš trijų aštuntfinalio serijos rungtynių dvejose prireikė pratęsimų ir abu kartus juose savo pranašumą įrodė vilniečių ekipa.

Šeštadienio popietę „Riviles-Steko“ komanda nuo pat pirmųjų minučių išsiveržė į priekį ir didžiąją laiko dalį diktavo varžovams savo žaidimo sąlygas.

Visgi, po didžiosios pertraukos „Tauragės“ komanda atsigavo bei parodžiusi visiškai kitą savo veidą laimėjo dešimties minučių atkarpą rezultatu 21:12 ir likus žaisti vieną kėlinuką jau buvo priekyje (57:56).

Lemiamame ketvirtyje pergalę galėjo pasiekti tiek viena, tiek kita komanda, tad nenuostabu, jog įteptos taškų lenktynės sulig pagrindiniu laiku nesibaigė (77:77).

Papildomų penkių minučių metu aikštėje jau vyravo gynyba, o abi ekipos, kartu sudėjus, pelnė vos 13 taškų. Toks dvikovos scenarijus buvo žymiai palankesnis svečiams, kurie įspaudė varžovus į kampą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė pergalę rezultatu – 86:81.  

Ši nesėkmė „Tauragės“ komandai buvo itin apmaudi, nes didžiąją sezono dalį stipriausiųjų ketvertuke buvusi komanda vėliau pateko į duobę ir pirmąjį varžybų etapą baigė šeštoje pozicijoje.

Tarsi to būtų negana, aštuntfinalio etape tauragiškiai prarado savo aikštės pranašumą ir norėdami pasiekti ketvirtfinalį turi sukurti mažą stebuklą.

Pasibaigus dvikovai nugalėtojų komandos treneris Mindaugas Lapėnas davė išsamų komentarą: „Žengėme žingsniuką į priekį ir tai yra geriausia naujiena šiai dienai.

Kaip jau minėjau praėjusį kartą, daug galvojam kaip sumažinti varžovo taškų vidurkį iki nustatytos ribos. Rungtynėse Tauragėje, galima sakyti, pavyko įgyvendinti susidėliotas mintis, o iki geriausio pažymio pritrūko mažesnio klaidų skaičiaus.

Visiškai mes jų neišvengsim, esam realistai, žinom net jų atsiradimo priežastis, bet turim dar kur pagalvoti, kaip žaidėjams padėti išvengti kai kurių nepalankių situacijų. Bendrai paėmus sužaidėm turbūt geriausias, kol kas, serijos rungtynes.

Pirmoje rungtynių pusėje taktiškai brandžiu žaidimu įgijom dviženklę persvarą. Sunku pasakyti, gal žaidėjai mintyse kiek atsilaidavo, bet leidom varžovui žingsniukas po žingsniuko ištirpdyti visą persvarą.

Bandome aiškinti, kad kiekvienas kamuolys, kiekvienas momentas yra svarbus, nes žaidžiant su aikštelės šeimininkais ir palaikant audringam sirgalių būriui, labai nedaug trūksta, kad svarstyklės pakryptų į kitą pusę.

Antroje dvikovos dalyje užstrigom su puolimu, keli nepataikyti metimai, kelios klaidelės ir viskas. Scenarijus jau tampa įprastas, tad su žemaičiais kapojomės iki pat paskutinių sekundžių.

Tokiose rungtynėse viską lemia charakteriai bei individualus meistriškumas. Galėjome laimėti per 40 minučių, tačiau padarėme neapgalvotų sprendimų, prametėme baudas ir vėl pastatėme save į vyriškumo išbandymo pasiutpolkę.

Mus turbūt kažkiek gelbėja tokiais momentais visų rungtynių metu didesnė žaidėjų rotacija, bet čia vėl, vis tik, yra daugiau loterija ir žaidėjų vidinės savybės. Sužaidėme drausmingiau gynyboje ir tas mus atvedė į svarbią pergalę.

Vyrai atliko tikrai gerą darbą. Tai yra tik žingsniukas į priekį. Žemaičiai niekada nepasiduos, tas man aišku neginčijamai, nes pats esu iš ten kilęs. Tikiu, kad per tą pertraukėlę, varžovai sugalvos kažką naujo ir atvažiuos į Vilnių mūsų skalpo.

Turime būti maksimaliai susikoncentravę ir nusiteikę lyg finalui. Nuojauta sako, kad sulauksime dar vienos dramos iki paskutinių sekundžių, kur viską nulems smulkios detalės, vienas atkovotas kamuolys, ar vienas svarbesnis metimas.“

„Kretinga“ (7) – Akmenės raj. „Patriots-Cementas“ (10). Serija 2-1

Tai – dar viena pora, kurioje visose rungtynėse verda kraujas, kaista emocijos, o rungtynių nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis dvikovos sekundėmis.

Išimtimi netapo ir trečioji serijos dvikova, kurioje ilgą laiką pirmavo svečiai iš Akmenės, tačiau antroje susitikimo dalyje – viskas apsivertė aukštyn kojom.

Aikštės šeimininkai ėmė žaisti kiečiau gynyboje, pagyvino puolimą, o tai padėjo pavyti varžovus ir atkurti rungtynėse intrigą.

Likus žaisti 29 sek. po Nerijaus Mikos dviejų taiklių baudos metimų Akmenės ekipa išlygino rezultatą (61:61).

Tačiau vėliau svečiai pasiklydo gynyboje, o patogioje padėtyje atsidūręs Rokas Nikitinas likus žaisti 3 sek. pataikė sudėtingą dvitaškį ir pakėlė „Kretingos“ sirgalius ant kojų – 63:61.

Svečiai dar turėjo progą išlyginti rezultatą ar net išplėšti pergalę, tačiau paskutinėje atakoje nesugebėjo laiku atiduoti kamuolio lemiamą metimą turėjusiam atlikti žaidėjui, tad nuaidėjusi finalinė sirena paskelbė dramatišką aikštės šeimininkų pergalę rezultatu 63:61.

Nugalėtojų komandos treneris Arimantas Mikaločius džiaugėsi, kad komanda laiku parodė tvirtą charakterį: „Susitikimą pradėjome prastai, šiek tiek nesigavo gynyboje, kaip tarėmės ir prametėme tokius metimus, kuriuos namų aikštelėje privalome įmesti.

Gal buvo šioks toks spaudimas, kad negalime paleisti serijos namų aikštelėje, tad pirmus du kėlinukus tikrai žaidėme negražų krepšinį.

Kadangi pirmoje dvikovos dalyje nepataikėme, po didžiosios pertraukos atidavėme visas jėgas gynyboje ir kantriai laukėme, kol sukris metimai. Ir mums pavyko.

Parodėme charakterį bei didžiulį norą, prie kurio labiausiai prisidėjo mūsų sirgaliai. Džiaugiamės pergale ir važiuojame kautis į Akmenę.“

Tuo tarpu „Patriots-Cemento“ strategas Saulius Momkauskas išvardino pagrindines apmaudaus pralaimėjimo priežastis: „Agresyvumas nulėmė „Kretingos“ komandos pergalę. Jų kibi gynyba privertė mus padaryti net 20 klaidų, o 18 taškų leidome surinkti antrais šansais. Neatsakėme tuo pačiu, ko pasekoje patyrėme nesėkmę.“

Panevėžio „Bangenė-Aivera“ (8) – Biržų „Biržai-KKSC“ (9). Serija 2-1

Nežinia, kas biržiečiams atsitinka atvykus į Panevėžį, nes čia jie tampa tarsi bejėgiai ir anksčiau laiko kelia baltą vėliavą.

Taip nutiko pirmosiose serijos rungtynėse, kuomet „Biržų-KKSC“ komanda surengė vieną prasčiausių pasirodymų istorijoje, pelnė vos 53 taškus ir patyrė itin skaudžią nesėkmę.

Vėliau biržiečiai reabilitavosi ir dvikovoje savo aikštėje kaip lygūs su lygiais kovėsi su varžovais, o galiausiai šventė sunkią pergalę.

Tačiau šeštadienio popietę biržiečiai buvo priversti išgyventi dar vieną košmarą. Dar pirmojoje dvikovos dalyje „Bangenės-Aiveros“ komanda įgijo triuškinamą persvarą (40:24) ir davė puikų toną rungtynėms.

Nors trečiajame ketvirtyje biržiečiai buvo atkūrę intrigą (51:63), tačiau lemiamą kėlinuką Panevėžio ekipa pradėjo atkarpa 9:4 po kurios viskas visiems tapo aišku (72:55).

Per likusį dvikovos laiką „Biržų-KKSC“ komanda dar bandė kautis, tačiau „Bangenės-Aiveros“ vyrai gana ramiai išsaugojo įgytą persvarą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė užtikrintą pergalę – 89:68.  

SAVAITĖS MVP. Naudingiausiu savaitės krepšininku šįkart tapo Malsena-RKL B divizione žaidžiantis „Gargždų-Led Head“ atstovas Mintautas Mockus, kuris per dvejas rungtynes su Prienų „CBet“-KKSC ekipa vidutiniškai pelnė po 21,5 taško, atkovojo po 9,5 kamuolio, atliko po 4 rezultatyvius perdavimus ir rinko po 32 naudingumo balus.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.