Šiandien Kaune – LSKL finalų diena

2020-03-09 11:32

Šįvakar Kaune bus nuleista XXII-ojo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezono uždanga. KTU arenoje (Radvilėnų pl. 19) studentiškojo krepšinio fiesta prasidės 15 val. ir tęsis iki bemaž 21.30 val. Krepšinio aistruoliai išvys tris krepšinio dvikovas ir šou programą.

Šventę pirmieji atidarys LCC tarptautinio universiteto (LCC) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai. Jie nuo 15 val. kils į LSKL Mažosios taurės turnyro finalą.

Tuoj po jų į mūšį kils pajėgiausios LSKL komandos – nuo 17 val. Didžiosios taurės mažajame finale susitiks Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai, o nuo 19 val. žiūrovų laukia didysis finalas tarp Klaipėdos universiteto (KU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (KU) komandų. 

Ar išvysime žalgiriečių?

„Su klaipėdiečiais LSKL reguliariajame čempionate kovėmės du kartus ir abukart dėl pergalės teko kaip reikiant paplušėti  – Klaipėdoje laimėjome paskutiniu metimu vos 1 taško persvara – 73:72, o Kaune – 4 taškų persvara – 89:85. Jei norime apginti LSKL čempionų titulą, turime nusiteikti labai rimtai“, – prieš finalines rungtynes atsargia kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

KU ir VDU ekipos LSKL finale Kauno sporto halėje kovėsi 2018 metais ir tąkart kauniečiai laimėjo rezultatu 80:68.

„Visi žinome, kad VDU ekipa turi galingų žaidėjų, tarp kurių – žalgirietis Rokas Jokubaitis, šiai ekipai priklausantis, tačiau Prienuose besitobulinantis Laurynas Birutis, taip pat būrys pajėgių žaidėjų – Regimantas Miniotas, Marijus Užupis, Grantas Vasiliauskas, Aurimas Urbonas ir kiti. Tačiau finalas yra finalas. Mes esame pasiryžę kautis“, – akcentavo KU treneris Mindaugas Stašys.

Išlieka niekam nežinoma intriga, ar šįvakar KTU arenoje žiūrovai išvys žalgiriečių.

Klaipėdiečiai pusfinalyje įrodė, kad gali sužaisti fantastines rungtynes – antrose pusfinalio rungtynėse Kaune jie prieš LSU ekipą pergalę šventė net 38 taškų pranašumu – 108:70. Kaune pajūrio krepšininkai fantastiškai pataikė tritaškius – iš 41 bandymo tikslą pasiekė net 22 tolimi metimai (54 proc. taiklumas) ir per visas rungtynes suklydo vos 3 kartus. Tai LSKL rekordas.

„Tai buvo idealios rungtynės. Tiesiog galėjau stovėti už šoninės linijos ir mėgautis rungtynėmis. Bandysime tokiomis kovingomis nuotaikomis vykti ir į finalą“, – pabrėžė KU ekipos treneris.

Klaipėdiečiams patekimas į LSKL finalą – jau laimėjimas, tad jie galės rungtyniauti nevaržomi įtampos, o daugkartiniai LSKL ir Europos studentų čempionai VDU krepšininkai yra priversti galvoti ne apie nieką kitą, tik apie aukso medalius. Ir tai juos gali šiek tiek trikdyti bei varžyti.

Ar VU pribrendo medaliams?

Mažajame finale favorite yra įvardijama Edo Nickaus treniruojama LSU ekipa, tačiau VU krepšininkai, antrus metus prasibraunantys į finalo ketverto varžybas, neturi ko prarasti ir bandys kibti į atlapus.

„Antrus metus iš eilės kausimės dėl LSKL bronzos medalių, labai norėtųsi juos parsivežti į Vilnių. Kol kas savo trofėjų kolekcijoje LSKL pajėgiausio diviziono medalių neturime. Reikia daryti viską, kad svajonės virstų realybe“, – teigė VU treneris Rimantas Kaminskas.

Netrukus jis pridūrė: „Mes neturime profesionalių žaidėjų, gyvenančių vien iš krepšinio. Esame labiau mėgėjų komanda, tačiau mūsų stiprioji pusė – atsidavimas ir kova iš širdies. Tuo bandome ir kabintis.“

Įdomu ir tai, kaip į skaudų LSKL pusfinalį sureagavo LSU vyrukai – ar yra įpykę ir stengsis nušluoti savo mažojo finalo varžovus, ar atvirkščiai – palūžo ir bus sunku rasti motyvacijos kautis dėl bronzos medalių.

Užteks spėlioti, tą išvysime jau šįvakar? LSKL mažojo finalo tarp VU – LCC pradžia – 19 val.

LSKL reguliariajame čempionate LSU ekipa abu kartus nugalėjo VU krepšininkus – Kaune rezultatu 100:76, Vilniuje rezultatu 91:84.

Ar LCC apgins Mažąją taurę?

Praėjusiais metais LSKL Mažosios taurės finale Klaipėdoje stebuklą padarę LCC tarptautinio universiteto (LCC) krepšininkai šiemet vėl pasiryžę nustebinti krepšinio sirgalius. Praėjusiais metais šios taurės finale Mariaus Tomolio ir Jurgio Petrausko auklėtiniai rungtynėse prieš Klaipėdos universiteto (KU) ekipą sugebėjo panaikinti net 21 taško deficitą ir paskutinėmis dvikovos sekundėmis rezultatu 90:86 (23:31, 19:27, 20:19, 28:9) iškovojo trofėjų.

Šįkart LCC ekipos kelyje – namuose rungtyniaujantys KTU krepšininkai.

LCC ir KTU šį sezoną tarpusavyje nesusitiko, kadangi kovėsi skirtinguose divizionuose.



Komentarai:

Lol
finalai pirmadieni seriously???
2020-03-09
-1
Atsakyti
faq
O transliacija internetu bus?
2020-03-09
-5
Atsakyti
XXX
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki apsilankę - http://getmeets.com
2020-03-09
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.