Dėl Trumpo priimto nutarimo išsigandę NKL amerikiečiai vyksta namo

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2020-03-13 08:55
Nuotr.: G.Šiuparys
Nuotr. G.Šiuparys

Po JAV prezidento Donaldo Trumpo priimto sprendimo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniavę keturi amerikiečiai ir vienas kanadietis nusprendė susikrauti lagaminus ir kuo greičiau išvykti į namus.

Tai – „Šilutės“ legionieriai Byronas Sanfordas ir Omaras Alstonas, Mažeikių „Erelių“ gynėjas Jameelas Tayloras, „Palangos Kuršių“ amerikietis Quincy Tayloras ir kanadietis Luka Zaharijevičius.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, jog šalis dėl koronaviruso nuo penktadienio vidurnakčio (šeštadienio 7 valandos ryto Lietuvos laiku) 30-čiai dienų uždaro sienas žmonėms iš didžiosios dalies Europos Sąjungos šalių, o tarp 26 valstybių atsidūrė ir Lietuva.

Šis suspendavimas prasidės penktadienį. Apribojimai bus taikomi užsieniečiams, kurie per 14 dienų iki atvykimo į JAV buvo Šengeno zonos šalyse. Jis nebus taikomas JAV piliečiams ir keliaujantiems iš Jungtinės Karalystės.

BasketNews.lt“ žiniomis, Lietuvoje žaidę amerikiečiai po Trumpo paskelbtų žinių pabijojo, kad po kurio laiko bus priimtas sprendimas į JAV neįsileisti ir amerikiečių, todėl nusprendė kuo greičiau vykti į gimtinę.

Be Lietuvos, JAV nepriims piliečių iš Austrijos, Belgijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos, Vengrijos, Islandijos, Italijos, Latvijos, Lichtenšteino, Liuksemburgo, Maltos, Nyderlandų, Norvegijos, Lenkijos, Portugalijos, Slovakijos, Slovėnijos, Ispanijos, Švedijos bei Šveicarijos.

„Šilutės“ komandoje 26-erių 182 cm ūgio Sanfordas ir 23-ejų 203 cm ūgio Alstonas buvo vieni svarbiausių krepšininkų. Antrąjį sezoną „Šilutėje“ žaidęs Sanfordas dukart tapo mėnesio MVP ir vidutiniškai pelnė po 15,5 taško, atkovojo po 5 kamuolius ir atliko po 3,4 rezultatyvaus perdavimo. Alstono statistika siekė 12,6 taško, 7,7 sugriebto kamuolio ir 17,3 naudingumo balo.

Nuotr. G.Šiuparys

„Šilutėje“ liko vienintelis legionierius, 24-erių 206 cm ūgio vidurio puolėjas Ibrahima Sylla. Jis prie komandos prisijungė vasario viduryje.

„Sanfordas ir Alstonas išreiškė norą grįžti namo, nes užsidaro JAV sienos. Jų šeimos pradėjo prašyti, kad jie sugrįžtų, nupirko bilietus. Mes abipusiu susitarimu nusprendėme, kad važiuotų. O trečias amerikietis pasilieka. Jis yra neseniai atvykęs, dar nori pažaisti ir galvoja, kad būti čia ir gyventi yra ramiau, nei skristi“, – „BasketNews.lt“ sakė „Šilutės“ treneris Kęstutis Mačijauskas.

„Šilutė“ yra viena geriausių šio sezono NKL ekipų. Su 27 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų ji jau yra užsitikrinusi trečiąją vietą reguliariajame sezone.

Palangos komandos amerikietis Quincy Tayloras su 20,7 taško vidurkiu yra rezultatyviausias šio sezono krepšininkas. Jis taip pat atkovojo po 4,1 kamuolio ir atliko po 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Nuotr. NKL

Zaharijevičius Lietuvą paliks šiandien popiet. Palangos klube 24-erių centras įmesdavo po 8 taškus ir atkovodavo po 6,4 kamuolio.

Mažeikiuose rungtyniavęs Jameelas Tayloras vidutiniškai rinko po 12,6 taško ir 5,9 atkovoto kamuolio. Kitas „Erelių“ amerikietis Mogga Lado nutarė likti Lietuvoje.

„Jonavos“ komandoje liko du amerikiečiai: Kahlilas Thomasas ir Ianas Gardeneris. Šilalės „Lūšies“ klube žaidė amerikietis Brandonas Boldenas, bet jis dėl šeimyninių aplinkybių dar prieš mėnesį išvyko iš Lietuvos.

Legionierių netekusios komandos naujokų įsigyti negalės, kadangi jau baigėsi naujų krepšininkų registravimo terminas.

NKL vakar priėmė sprendimą likusias reguliariojo sezono kovas žaisti be žiūrovų.



Komentarai:

info
1000 euru dabar, aukojasi, kad veliau uzdirbtu daugiau. NKL gera lyga, px be ziurovu sulosim viska, nes tik lt tokie dalykai tesugalvojami. va final4 be ziurovu idomus bus :DDD nutrauktu viska pasklebtu nugaletoja, niekam blogiau nebus o saugumo ines :)
2020-03-13
+10
Atsakyti
djgaffer
Lyderiai išvyksta,tai komandoms rimti praradimai.Sunku pasakyt,ar jie teisingai daro.Skrenda į vieną koronos židinių,tai rizikuoja savo sveikata.Bet pačios šeimos prašo,kad grįžtų,o su šeima norisi būti sunkią akimirką.Čia jau aišku kiekvieno pasirinkimo teisė.
2020-03-13
+12
Atsakyti
Ceska
as nesuprantu tipo del 1000 eur verta jiems varyt i LT kaimus lost? :DD
2020-03-13
+3
Atsakyti
Tru Sabaka
Sedi blemba atokiausiam pasaulio kampely, kur net noredamas neuzsikresi, o dabar skraidys pro Niujorkus visokius. :)
2020-03-13
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.