Petrauskas įvertino sezoną ir išskyrė žaidėją, galintį padaryti karjeros šuolį

2020-03-20 11:23
Nuotr.: L.Šilkaitis
Nuotr. L.Šilkaitis

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ kovo 7-ąją Panevėžyje trečią kartą šį sezoną „Betsafe-LKL“ pirmenybėse iškovojo antrąją pergalę paeiliui, bet kovoti dėl trečiosios jiems sutrukdė pasaulyje siaučiantis COVID-19, dėl kurio grėsmės oficialiai kovo 13-ąją buvo pranešta apie ankstesnę 2019-2020 m. sezono pabaigą.

Pasvaliečiai per 24 sužaistus „Betsafe-LKL“ turus pasiekė 8 pergales ir finišavo 7-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Nors sezonas buvo nutrauktas tuomet, kai atrodė, jog „Pieno žvaigždės“ įgavo pagreitį ir pasiekė optimalią sportinę formą, pasvaliečių vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas į sprendimą baigti pirmenybes sureagavo racionaliai.

„Suregavau normaliai, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė Petrauskas. – Suprantu, kad mūsų krepšinio pasaulis gyvena šiuo sportu, tai yra uždarbis ir hobis, bet manau, jog vyksta rimtesni dalykai ir toks sprendimas – suprantamas.“

„Žinoma, gaila sezoną užbaigti taip anksti ir nežinoti, kas toliau bus, bet manau, jog asmeniškai sureagavau į lygos sprendimą taip, kaip ir turėtume reaguoti“, – mintį pratęsė pasvaliečių vairininkas.

Nuotr. L.Šilkaitis

Nuo 2017-ųjų Pasvalio krepšinio klubo vairą laikantis Petrauskas bendraudamas su „bcpienozvaigzdes.lt“ įvertino 2019-2020 metų sezoną, išskyrė sužibėjusius žaidėjus bei prakalbo apie išmoktas pamokas.

– Vertinant sezoną – LKL iškovotos 8 pergalės ir užimta 7-oji vieta, Citadele-Karaliaus Mindaugo taurėje ketvirtfinalyje nusileista Panevėžio „Lietkabeliui“. Kaip galėtumėte reziumuoti 2019-2020 metų sezoną?
– Nemanau, kad mums pavykęs sezonas. Pradžia nieko blogo nežadėjo, bet vienu momentu susidūrėme su daug bėdų. Ieškojome tos tinkamos sudėties, keitėme visus žaidėjus iš praeito sezono ir tik vienintelis Ivars Žvigurs buvo likęs, kuris buvo po traumos.
Norėtųsi man po vasaros, kai lieku tame pačiame klube, dirbti su panašiu branduoliu, bet vėl reikėjo pradėti nuo nulio. Tai šiek tiek mums trukdė, taip pat prisidėjo nepataikyti legionieriai ir kai atrodė, jog žaidimas gerėjo, nesakau, kad labai gerėjo, bet sužaidėme tikrai solidžių rungtynių, sezonas buvo nutrauktas. Taigi vertinimas sezono tikrai nėra geriausias.

Nuotr. BNS

– Sezoną užbaigėte pergale prieš „Lietkabelį“. Ar jautėte komandos potencialą, jog pavasarį galite kilti į viršų?
– Dabar galėčiau sakyti, jog taip, būtume laimėję ir patekę į ketvertą. (juokiasi) Žinote, kiekvieną dieną dirbame su žaidėjais ir mes tą potencialą matėme. Tai vienos, tai kitos aplinkybės neleido juo naudotis ir kai atrodė, jog pavyko atnešti detales į komandos rūbinę, žaidimą, atsitiko, kas atsitiko.
Vėlgi, nežinau. Manau, kad per daug atsilikome nuo Prienų, nuo Utenos reguliariajame sezone. Atkrintamosiose, žinoma, yra visai kas kita ir pernai tikėjome savo galimybėmis. Dabar nebeakcentuojame, kas būtų, jeigu būtų.

– Jums tai buvo jau trečiasis sezonas už „Pieno žvaigždžių“ vairo. Kokią didžiausią pamoką išmokote kaip treneris šį sezoną?
– Šiemet buvo labai daug pamokų. Su kiekvienais metais pamokų gauni, nes būna naujos sudėtys, nauji charakteriai ir man reikia laiko perprasti žaidėjus, o jiems reikia laiko suprasti mane. Pamokų buvo tiek krepšinio prasme, tiek už aikštelės ribų. Sakau, tai buvo dar vienas sezonas, kuris davė daug pamokų.

– Kas iš auklėtinių labiausiai nustebino ir matote jų potencialą kilti į aukštesnį lygį?
– Matote, pas mus buvo keli žaidėjai, kurie jau žaidė aukštesniame lygyje – Mike'as Bruesewitzas, Miha Lapornikas, Arvydas Šikšnius, Laimonas Kisielius. Žinoma, Lapornikas turėjo gerą sezoną, bet iš kitos pusės, kai jau pradėjome gerai žaisti, atrodė, kad visi rado savo vietą komandoje ir tai yra svarbiausia.
Individualiai, Johnas Gillonas pasižymi įspūdingomis fizinėmis galimybėmis ir turi visus šansus kilti į aukštesnį lygį. Iš kitos pusės, būnant naujoku Europoje, tas informacijos priėmimas turi būti greitesnis, reikia greičiau tobulėti. Žiūrint į ateitį, vis tiek manau, kad Gillonas turi didžiulį potencialą padaryti didelį karjeros šuolį.

Nuotr. D.Lukšta

– Kokie jūsų ateities planai?
– Kontraktas šiuo metu dėl aiškių priežasčių su „Pieno žvaigždėmis“ yra nutrauktas, o tolimesnių planų nelabai yra. Reikia stebėti pasaulį, rūpintis aplinkiniais, šeima, stengtis niekur neiti ir toks tas planas. Aišku, lauksime sprendimo dėl U20 rinktinės, ar ji bus šią vasarą. 

– Kaip tokia situacija pasaulyje koreguoja jūsų planus, ruošiantis dirbti su rinktine?
– Pasirengimas čempionatui trunka 5 savaites, plius pirmenybės 10 dienų, tai žinoma, jog situacija keičia patį pasiruošimo planą. Planus mes dabar daromės, kad būtume pasiruošę, bet tai nebepriklauso nuo mūsų ir reikia stebėti situaciją. Pasikartosiu, krepšinis dabar yra antraeilis dalykas ir žmonių sveikata yra svarbiausia. Suprantu, jog Europos čempionatas vyks tik tuo atveju, jei visam žemynui pavyks sukontroliuoti dabartinę situaciją, todėl viskas priklauso ne tik nuo mūs



Komentarai:

Lietuvis
KĄ JIS GALI KOMENTUOTI TOKIOS KOMANDOS LYGIO TRENERIS BŪDAMAS, NU JIS GALI TRENERUOTI, VAIKUS, GAL NKL KOMANDĄ, JIS YRA ŽEMO LYGIO TRENERIS, JIS DAR REIŠKIA SAVO NUOMONĘ, PIRMA APIE SAVE SUSIŽINOK, AR VERTINI LABAI AUKŠTO LYGIO TRENERIU, MAČIAU TAVO SPRENDIMUS JAUNIMO RINKTINĖJE, TAI PATS KOMENTATORIUS PRASIKALBĖJO, KAD ESI SILPNAS TRENERIS,
2020-03-21
Atsakyti
PASVALYS
Petrauskys BESMEGENIS,
2020-03-21
-9
Atsakyti
ąžuolas
Jis kaip treneris man nepatinka, manu jo rekomendacijos neverto dėmesio, o gal čia ne jo Petrausko mintys , o gal Tėvo , MAN TAS TRENERIS NOL (nulis )
2020-03-21
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.