Gentile: „Gyvename košmare, Italija primena karo zoną“

2020-03-24 08:37
Nuotr.: SIPA – Scanpix
Nuotr. SIPA – Scanpix

Trento komandos garbę ginantis Alessandro Gentile, bendraudamas su Graikijos žiniasklaida, pasidalijo savo patirtimi gimtinėje, kuri, kaip teigė pats, yra košmariška.

„Situacija yra gan sudėtinga. Šiuo metu esu Trente, mano mama ir tėtis apsistoję namuose Kazertoje, o brolis – Sasaryje. Buvome karantinuoti dvi savaites ir ačiū Dievui, kad visi esame sveiki“, – teigė italas.

Paklaustas, kaip sugriežtintas keliavimas yra pačioje Italijoje, Gentile padėtį prilygino filmui.

Alessandro Gentile

Alessandro  Gentile
Alessandro  Gentile
MIN: 23.75
PTS: 13.92 (52.45%)
REB: 4
AS: 2.62
ST: 0.54
BS: 0.23
TO: 2.54
GM: 13

„Eismo draudimas yra ganėtinai griežtas, bet manau, kad jis galėtų būti dar griežtesnis. Deja, kai kurie žmonės vis dar nesupranta situacijos. Kai kurie vis dar eina iš namų. Kiekvienam yra sunku. Vaizdai primena karo zoną ir tai yra neįtikėtina, viskas atrodo tarsi filmas“, – sakė Gentile.

„Yra daugybė šokiruojančių istorijų ir įvykių, kurie yra tiesiog siaubingi. Ligoninėse nėra vietos ir žmonės miršta namuose. Kariuomenės sunkvežimiai Bergame sukiojasi su numirėlių kūnais, nes jų nėra kur dėti. Visa tai beprotiška. Situacija, kurią patiria ligoninėse dirbantys asmenys yra sudėtinga ir varginanti. Be abejo, tai yra košmaras“, – tęsė krepšininkas.

Paklaustas, ar galima tikėtis pratęsto Eurolygos sezono, Gentile purtė galvą.

„Nemanau. Suprantu finansines sezono nutraukimo pasekmes ir tikriausiai nesu žmogus, kuris tai turės padaryti, tačiau sveikata yra prioritetas. Jeigu kalbėsime apie krepšinį ir galvosime, kaip pratęsti čempionatus, tuomet tai būtų nepagarba visai šiai (koronaviruso) situacijai. Mums pasisekė, kad esame žaidėjai. Žinoma, tai yra mūsų darbas ir mums už tai mokama.

Vis tik manau, kad turime galvoti apie tuos, kurie kaunasi dėl savo ir kitų gyvybių. Nėra prasmės diskutuoti apie krepšinį, nes mūsų mintys nebus pilnai sutelktos į sportą. Mano asmenine nuomone, viskas jau turėjo būti atšaukta, net jeigu tai reikš ir finansines pasekmes. Viską suprantu, bet sveikata yra svarbiau už viską“, – baigė Gentile.



Komentarai:

Ernestas
sutriai paskutiniai tie italai , todel ten taip ir plinta ta cholera
2020-03-25
-5
Atsakyti
Karo zona?
cia tas kur kariavo daug, tai prisiminimai atgyjo.
2020-03-24
-9
Atsakyti
aaa
O tik del to kad Italiojos valdzia nereagavo laiku. Zmones juos isrenka kad sunkiu metu valstybei padetu. Taciau deja 95% politiku netiktu ir i siuksliu surinkejo darba..
2020-03-24
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.