Buvęs „Lietkabelio“ direktorius dėl savo valdymo sės į teisiamųjų suolą

2020-03-24 18:07
prokuraturos.lt
Nuotr.: K.Kavolėlis
Nuotr. K.Kavolėlis

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame buvusiam Panevėžio krepšinio klubo direktoriui Mantui Ignatavičiui pateikti kaltinimai dėl didelės vertės turto iššvaistymo ir pasisavinimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo. 

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aidas Amparavičius.

Buvusiam krepšinio klubo vadovui, 42 metų vilniečiui pateikti kaltinimai dėl 2015-2018 metais, kai jis buvo minėto krepšinio klubo direktoriumi, galimai padarytų nusikalstamų veikų.

Mantas Ignatavičius

Mantas  Ignatavičius
Pozicija: PG
Amžius: 41
Ūgis: 188 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: Pasvalys, Lietuva

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad nuo 2016 metų rugsėjo iki 2017 metų gruodžio Ignatavičius grynaisiais pinigais 5 krepšininkams išmokėjo 67 tūkst. eurų. Šios finansinės operacijos nebuvo įtrauktos į klubo buhalterinę apskaitą, o į valstybės biudžetą nesumokėta 10 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio ir 7 tūkst. 444 eurų valstybinio socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo įmokų.

FNTT Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos tyrėjų atlikto tyrimo metu taip pat nustatyta, kad 2015-2018 metais Ignatavičius klubo vardu buvo sudaręs sutartį su savo vadovaujama uždarąja akcine bendrove dėl strateginio konsultavimo, įvaizdžio formavimo bei įvairių komunikacijos paslaugų.

Nors jokių paslaugų klubui pagal šią sutartį nebuvo atlikta, Ignatavičius pateikė buhalterei į apskaitą įtraukti žinomai suklastotus dokumentus – 12 PVM sąskaitų faktūrų ir paslaugų atlikimo aktų. Šiuose dokumentuose buvo įrašytos realiai neįvykusios ūkinės operacijos už neva suteiktas paslaugas, o Ignatavičiaus vadovaujama bendrovė iš klubo gavo beveik 43 tūkst. eurų.

Kadangi šias sutartis M. I. sudarė neturėdamas valdybos narių sutikimo, klubo pinigines lėšas pervedė už neįvykusias ūkines operacijas su juo susijusiai bendrovei, vilniečiui pateikti kaltinimai ne tik dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, bet ir jo žinioje buvusio didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

Tikrinant klubo buhalterinę apskaitą taip pat buvo nustatyta, kad per vadovavimo krepšinio klubui laikotarpį Ignatavičius galimai pasisavino 35,5 tūkst. eurų, išduotų jam atsiskaityti klubo reikmėms.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės turto iššvaistymą numato laisvės atėmimą iki 7 metų, už pasisavinimą – iki 10 metų. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Byla perduota nagrinėta Panevėžio apygardos teismui.



Komentarai:

oba
Laukiam ziniu kaip bieliauskas kluba i bankrota nuvare. Gera bilas fabrikuoti kai nftt vadovas geriausias draugas.
2020-03-24
+2
Atsakyti
RR
Viskas vyko Bieliauskui palaiminus ir viskas buvo gerai, kol neprasidėjo pykčiai, tada Bieliauskas "prarėgėjo".
2020-03-24
+6
Atsakyti
Pletkai
Dar kalbama, kad ir NKL kubo Mazeikiu ereliu vadovo Petruleviciaus laukia panasus likimas.
2020-03-24
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.