Vieningosios lygos sezonas – nutrauktas: „Chimki“ išsaugojo vietą Eurolygoje

2020-03-26 15:43
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

COVID-19 virusui nevaldomai plintant, VTB Vieningosios lygos vadovybė prarado viltį pratęsti 2019-2020 m. sezoną, skelbia „RIA Novosti“.

Ketvirtadienį buvo priimtas sprendimas nutraukti čempionatą, kurio nugalėtojai, tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, nebus skelbiami.

Vieta 2020-2021 m. Eurolygos sezone kaip geriausiai turnyro ekipai ketvirtus metus iš eilės atiteks Rimo Kurtinaičio treniruojamai Maskvos srities „Chimki“. 

Klubas per 19 turų vienintelį kartą pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai bei buvo neabejotinas lyderis.

Manto Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujama „Lokomotiv“ su 14 pergalių rikiavosi trečioje pozicijoje. Antroje vietoje liko pastarųjų aštuonerių metų čempionė Maskvos CSKA (15-4).

„Negaliu atskleisti visų sprendimo detalių, tačiau didelę įtaką turėjo vakarykštis Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) apsisprendimas nutraukti sezoną, – „RIA Novosti“ sakė Saratovo „Avtodor“ klubo prezidentas Vladimiras Rodionovas. – Ši lyga yra kur kas geriau organizuota nei futbolo, tad mums paprasčiausiai neliko kitos išeities.“

Permės „Parma“, kuriai vadovauja Kazys Maksvytis, o jos garbę gina Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas, su 8 pergalėmis per 18 susitikimų liko aštunta.

Prieš savaitę Talino „Kalev/Cramo“ ekipa paskelbė pasitraukianti iš šio sezono pirmenybių dėl ekipoje pasitvirtinusio pirmojo koronaviruso atvejo.



Komentarai:

Tomas
Manau neskelbs čempionų nes tiesiog jeis būtų ne cska.. Jei cska būtų pirmave šiuo metu čempionate, kažkodėl manau kad ir būtų čempionais paskelbti.. :)
2020-03-26
+4
Atsakyti
Anonimas
Realiai tai geros zinios Kurciui, vieta eurolygoje issaugota :D Kaip ir gali likti trenerio kedeje.
2020-03-26
+7
Atsakyti
Eurolyga
nujo Ar is nauju klubu Liks kito sezono eurolygoje alba Bayern valencia ar nebus nauju klubu
2020-03-26
-5
Atsakyti
juokiss
Gal prieš rašydami, pasidomėkite turnyro lentele - mat Permės Parma pasidalino 5-6 vietą su Peterburgo Zenitu
2020-03-26
+7
Atsakyti
uz zalgiri
pagal ideja nugaletojo skelbt neturetu,taip daro visos civilizuotos valstybes bet kaip nustatyt kas zais EL?
2020-03-26
Atsakyti
djgaffer
Jo,įdomu,kaip CSKA reaguos.Jie juk ten amžini čempionai,tai jei skelbs nugalėtojus,CSKA prarastų titulą.Spėju jie taip lengvai nesusitaikytų,už tai Kurtinaitis galėtų pasidžiaugt.
2020-03-26
+17
Atsakyti
Kalmar
Ką Itudis pasakys? 🙄
2020-03-26
+3
Atsakyti
LKL gali pagrįstai didžiuotis kad pirmieji nutraukė čempionatą tik eurolyga vis dar kliedi nieko praeis
2020-03-26
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.