„BasketNews.lt podkastas“: kaip olimpiados nukėlimas keičia Eurolygos situaciją ir 5 užgesę talentai

2020-03-26 20:50

Karolis Tiškevičius, Jonas Miklovas ir Jonas Lekšas karantino sąlygomis diskutuoja apie olimpiados nukėlimą ir to įtaką krepšinio sezonui bei apžvelgia penkis užgesusius Lietuvos krepšinio talentus.

Temos:

  • ar olimpinių žaidynių perkėlimas yra geros naujienos Eurolygai? (4:58);
  • kaip stipriai Eurolyga ir kitos lygos priklausys nuo NBA kalendoriaus (23:33);
  • apie talentingiausius 16-mečius ir jiems daromą neigiamą aplinkos įtaką (37:56);
  • Top 5 užgesę talentai (44:13).

Laidų įrašai pateikiami jums patogiose platformose – „Podbean“, „iTunes“ (taip pat ir iOS programėlėje „Podcasts“) ir „Spotify“. Kiekvienos laidos įrašą galėsite atsisiųsti ir į savo kompiuterį ar telefoną, kad jų galėtumėte klausyti sau patogiu laiku ir vietoje.

„BasketNews.lt“ leidžiamas tinklalaides taip pat nuo šiol galite pasiekti „YouTube.com“ platformoje.

Vaizdo įrašas:

Naujausi įrašai:



Komentarai:

Anonimas
Keletas pamąstymų apie neatsiskleidusius talentus. Sunku pamatuoti talentą. Tarkim, kas buvo talentingesnis – A. Jurkūnas ar R. Javtokas? Didžiausios vertinimo klaidos: 1. Talentus vertiname, pagal kaip matome jų žaidimą. Taip, kaip kiti mums papasakojo, kokie jie buvo. Kaip patiko. Deja, akys apgauna- statistika ne. Reikia žiūrėti, ne į tai, kas ką matė ar kaip atrodė, patiko. O į statistiką. 2. Statistika iš MKL ir U16 čempionato nesiskaito. Duomenys čia yra nepatikimi, nes lemia jaunų žaidėjų fizika. Reikia žiūrėti į NKL, LKL U18 ir aukščiau statistiką. Kuomet to fizinio pranašumo nelieka ar jis netoks ryškus. Taigi, V. Dilys. Visi rėkia, kad jis buvo žiauriai talentingas. Bet statistika to nerodo! 2005 metais U18 čempionate 208 talentas pagal rezultatyvumą buvo antras komandoje -11,8 taško. Kaip ir gerai? Ne. Rezultatyviausias žaidėjas buvo metais jaunesnis M. Gecevičius – 19,1 taško. (trečias rezultatas čempionate). Pagal atkovotus kamuolius jis net į LT komandos pirmąjį penketuką nepateko. V. Dilys buvo stipriai pervertintas. Jam buvo pripiešiamos tos savybės, tie įgūdžiai, kurių jis neturėjo. Tarkim, tame čempionate teko LT žaisti prieš atletišką FR. Komandą. Dilys pelnė tik 3 taškus. Neturėjo fizinio pranašumo prieš varžovus, skilsų nebuvo ir baigėsi talentas. Apskritai jo pataikymas buvo 34 proc. Ten buvo minimas ir Ž. Kelys. Tame čempionate pagal rezultatyvumą komandoje jis buvo trečias – 9 taškai ir pirmas pagal rezultatyvius perdavimus. Taip jaunystėje jis padarė nesąmonių už, kurias teko brangiai mokėti. Bet vėliau susiėmė. Po klaidžiojimų pateko į Perlą ir LKL, kartu su Valančiūnu nukalė Žalgirį. (Po šio pralaimėjimo Butauto galva nulekė). Tada jis pateko į Ryto pagrindinę sudėtį, bet susilaužė plaštaką, 10men iškrito ir nesugebėjo įsitvirtinti tame aukštame lygyje. (Mano galva, po traumos turėjo žaisti truputį žemesniame lygyje, kad vėl grįžtų į tą lygį) Kitas dalykas. Žaidėjo pozicija. Taip jau gaunasi, kad centro pozicijoje mes galime paruoši labai daug aukštos klasės žaidėjų. Ilgauskas, Einikis, iš statybų duobės ištrauktas E. Žukauskas, Javtokas, M. Petravičius, Valančiūnas, Mockevičius ir t.t. Tuo tarpu įžaidėjų aukštos klasės turime tik 3 : Jasikevičius, kalnietis ir Lekavičius. Kodėl? Todėl, kad sistema tam nepalankii. Mano neatsiskleidč talentai. 1. Jurkūnas 1994 m. U18 čempionas, 1996 m U20 čempionas. Lietuviškas Kukoč. Sustabdė trauma, ir svorio priaugimas. 2. Andriuškevičius iš NBA į ... Šiaip 2005 metais po to, kai vietoj pirmojo 10 jį tik 44 pasirinko, jam reikėjo keisti agentus Bulotas, kurie fantazijų įpūtė, bet... 3. M. Gecevičius. Lyderis 2005 ir 2006 metų U18 čempionatuose. 2008 u20 čempionate. Panašu, kad sėdėjimas Olimpiakos ant suolo, jo karjerą nužudė.
2020-03-30
+3
Atsakyti
Klausimas Jonui Lekšui
Kaip suprasti "kalbinau 6 ar 7 trenerius, dirbančius su 2004 gimimo krepšininkais"? Tai 6 ar 7?
2020-03-28
-5
Atsakyti
Kokas
Siu laiku tai viskas aisku o pasikapstyt po senesnius laikas butu I domu
2020-03-27
-3
Atsakyti
Kokas
1981-1985m talentai ir kurie nieko nepasieke
2020-03-27
+2
Atsakyti
To
to aaa- jri sportas gris vasara, uzsirasai as lox, in?
2020-03-27
+1
Atsakyti
Kokas
Noreciau suzinoti 1983 metu didziausius talentus ir kurie nieko nepasieke ir ka jie dabar veikia!
2020-03-27
-3
Atsakyti
aaa
To Miklovas: nezinau ar sveika yra gyventi pasaku pasaulyje.. Snekate nerealiai.. Atrodo kad situacija vertinate neadekvaciai. Pilnai del situacijos, del viruso vertinimo sutinku su Tiskevicium. Sakote kad Jusu kolega situacija piesia niuriai? Kad ne, jis ja piesa realiai. Ta realybe yra/bus niuri. :) Kuo greiciau tai zmones supras, tuo lengviau priims tai kas dar laukia siais metais. 2020 paprasciausiai reikia isbraukti is sporto kalendoriaus. Deja. :)
2020-03-27
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.