Dviem LKL klubams – „Neptūno“ įspėjimas: „Klaipėdoje nebesate laukiami“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2020-04-05 18:44
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Sekmadienio vakarą Lietuvos žurnalistams išplatintas Klaipėdos „Neptūno“ savininko Sigito Ambrazevičiaus laiškas, skirtas kitiems LKL klubams. Privačiame turėjusiame būti laiške Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos kaltinamos nesilaikiusios susitarimų dėl žaidėjų atlyginimų.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ šaltinis patvirtino, kad toks laiškas pirmadienį iš tiesų buvo išsiųstas.

Pateikiame neredaguotą laiško išrašą:

Sveiki Kolegos, ir ne kolegos,

man labai liūdna, kad musu tarpe yra gudresnių už gudrius. Mes visi buvome prie bendro stalo sutarę, kad laikysimės vieningos pozicijos dėl atlyginimų krepšininkams mokėjimo. Deja, Pasvalys ir Utena nusprendė pabūti gudresniais. 

Kreipiuosi į Jus Pasvaly, ir Utena. Kam reikėjo pasisakyti už bendrą poziciją prie posėdžių stalo? Jei Jūs netaupote rėmėjų bei miesto paramos (o tai yra miestiečių pinigų) yra Jūsų reikalas, tai tik parodo, kad Jūs savo lėšų į krepšinį nededate…. o tik leidžiate svetimus finansus. 

Jei aš būčiau laužęs susitarimus, ir bandęs su man reikalingais krepšininkais tartis, tai būčiau padaręs taip, kad kad nei agentai, nei visi Lietuvos krepšininkai nebūtų to sužinoję. Dabar Jūs mus visiem likusiem „pakišote kiaulę“.

Visus Jus krepšinio aikštelėje laikiau priešininkais, o už aikštelės ribų kolegomis, tai nuo šiol Jūs Utena bei Pasvaly nebesate kolegos, o tik priešininkai iš kažkur. Klaipėdoje tikrai nebesate laukiami.


Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, kovo 13-ąją vykusiame LKL posėdyje, kuriame buvo nuspręsta nutraukti lygos sezoną, kelios komandos, tarp jų Vilniaus „Rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“, „Šiauliai“ ir Alytaus „Dzūkija“, pasisakė už atlyginimų nutraukimą tą pačią dieną.

Šaltinių duomenimis, nors apie tai buvo diskutuota, jokio bendro susitarimo – nei rašytinio, nei žodinio – tarp komandų nebuvo sudaryta.

Šaltinių duomenimis, „Juventus“ su visais žaidėjais susitarė dėl kompensacijų ir išsiskyrė draugiškai. Tuo metu „Pieno žvaigždės“ sutarė krepšininkams išmokėti atlyginimus iki balandžio 1 dienos, kai kurie žaidėjai dar gavo ir premijas.

Į pranešimą socialiniame tinkle sureagavo šį sezoną „Juventus“ klube praleidęs, o anksčiau ir „Pieno žvaigždžių“ klubo garbę gynęs Žygimantas Skučas.

„Teko galimybė ir sėkmė pačiam pamatyti abi barikadų puses, kaip dirba, kokie tarpusavio skirtumai ir panašumai. Ačiū „Pieno žvaigždėms“ ir „Juventus“, kad savo darbuotojus ir žaidėjus laikote žmonėmis, o ne tik skaičiukais ant popieriaus lapo. Į tokius klubus norisi sugrįžti, o tokius vadovus norisi sekti. Matome, kad ne tik iš „Žalgirio“ gali pasimokyti kiti LKL klubai“, – rašė Skučas.



Komentarai:

Pavyzdys iš gyvenimo kokie yra ir turi būti žmonės. Citata: "Dalijamės jo žinute. „Šiandien paskambina buto, kurį nuomojuosi savininkė. Su ja draugaujam jau turbūt penkti metai, nuomojuosi jau antrą jos butą. Paskambina ir sako: – Nusprendėm iki metų pabaigos sumažinti jums nuomos mokestį. Visus palietė epidemija, norime su vyru kažkaip padėti, suprasdami, kad visiems dabar sunku. Beje, šios šeimos verslas – mažmeninė prekyba. Per vieną dieną jos verslo pajamos nukrito iki nulio. – Gal atleidot žmones? – Ne, – sako, – neatleidom, laikom visus, kol tik galim. – Tai gal bent į prastovas išsiuntėt (čia kai nėra darbo, bet vis tiek moki 40 proc. algos), – teiraujuos. – Ne, neišvarėm, turim dar kažkiek „lašinukų“, tai nusprendėm pasidalinti, negi į kapus visa tai nešies?" Šaltinis: Lrytas Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/bendraukime/man-ru... Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/bendraukime/man-ru...
2020-04-07
-4
Atsakyti
Kas geriau
Ar darbdavys, nemokantis atlyginimu "nors uzmusk". Ar darbdavys nemokantis atlyginimu, bet staiga apsigalvojes ir emes moketi?
2020-04-06
-7
Atsakyti
Anonimas
BN: "Šaltinių duomenimis, nors apie tai buvo diskutuota, jokio bendro susitarimo – nei rašytinio, nei žodinio – tarp komandų nebuvo sudaryta. Gailius "Mes, žaidėjai, žinojome, kad toks susitarimas yra, o dabar ir pasirodė viešumoje."
2020-04-06
+9
Atsakyti
Bandom mastyt, kas gali
Ziurim, ka turim. Is ko savivaldybes biudzetas susidaro? Utenos ir Pasvalio - pagrinde is maisto. O maisto reikes, kol bus valganciu. Tai ir gali sau ramiai ziuret i ateinanti sezona. Klaipeda gi pramones miestas. Gal kas suskaiciuos, kiek miestas babkiu negavo vien del kruiziniu laivu bei keltu neprileidimo? Iskaitant ir turistu isleistus pinigus, visi jie turi itakos savivaldybes biudzetui - kurio dali sportui duoda, pagal galimybes
2020-04-06
-4
Atsakyti
Skaitant tarp eiluciu
Suprasciau ir neptuniecio protruki. Klubas ir taip taupymo rezime, o cia Klaipedoje tokie reikalai. Mirsta ne pirma snuo koronos, ligonine kazkuri uzdaryta. Itarciau, kad kita sezona gali likti be valdisku pinigu
2020-04-06
-1
Atsakyti
Pagarba Utenos ir Pasvalio komandų vadovams: nelaimė atsitiko ne tik savininkams, bet ir žaidėjams, dėl ko teisinga ir nuostolius dalintis po lygiai. Klaipėdos komandos vadukas yra tiesiog nesąžiningas žmogelis - ką jis veikia krepšinyje?
2020-04-06
+2
Atsakyti
Pagaliau
Ir išlindo susitarimai...šiaip LKL turi būti organizacija, kuri turi rūpintis visų interesais....žaidėjų, sirgalių, teisėjų, trenerių ir aišku klubų. Bet elgtis taip, kad susitikti už uždarų durų ir susitarti kaip visus išdurti....Apgailėtina!!! Gėda LKL ir tokiems klubų vadovams-savininkams...Bravo Utena, Pasvalys, kad ieškote kompromisų tokioje sudėtingoje situacijoje.
2020-04-06
-1
Atsakyti
bandw
Jau seniai matėsi, kad naujieji klubo savininkai žiūri tik savo kišenės, jiems nerūpi klubo rezultatai. O dabar dar šitas iššišokimas viešai.. Kaip Neptūno komandos sirgaliui, tikrai gėda už tokius vadovus. Komanda gauna savivaldybės paramą, kurią sudaro daugiau nei pusė komandos biudžeto, kitą dalį surenka parduodami bilietus, o kur dar rėmėjų pinigai? Ar nėra nei vieno rėmėjo? Tas pats Ambrazevičius būdamas milijonierius, kiek jis įneša savo lėšų į komandą? Norėtųsi visos ataskaitos iš klubo vadovų, kas, kiek, skiria pinigų klubui, kur jie nukeliauja ir t.t., nes šiuo metu kažkaip neįtikima, kad teigiama, kad klubo biudžetą sudaro 1.5mln, 0.5mln skirta skolom padengti, kai vien su savivaldybės ir sirgalių parama(bilietų pardavimai) jau turėtų siekti tuos 1.5mln biudžetą, tai kur tie rėmėjų pinigai, savininkų? Kaip bebūtų esu ir kitokios nuomonės apie algų mokėjimą žaidėjams, nėra pajamų – nėra atlygimo, toks variantas atrodytų teisingiausias, aišku mokant atlyginimą iki dienos, kai buvo nutrauktas sezonas. Juk ne šiaip sau sezonas nutrauktas, o dėl pasaulinės pandemijos, dėl žmonių sveikatos ir t.t. Jeigu krepšininkai nesugeba išgyventi 5-6mėn iš turimų santaupų, tai reikėtų truputį išmokti finansus valdyti. Nes, o ką daryti žmonėms, kurie gavo vidutinį ar minimumą atlyginimą.. Kad ir koks susitarimas tarp klubų buvo, ar tai rašytinis, ar žodinis, bet jeigu jis buvo ir kažkuris klubas tą susitarimą sulaužė, tai reikėtų traktuoti, kad ta organizacija yra nepatikima, bet tikrai nerašyti viešai tokius laiškus ir juos kaltinti ar gąsdinti, kad jie nėra laukiami. Tai tik parodo kokie pinigų vergai yra klubo vadovai. Laikas keisti Neptūnui savininkus, kurie dirbs dėl komandos, o ne iš jo darysis pinigus. Tegul nuima savivaldybė paramą, va tada net neabejoju, kad savininkai patys dėtų į kojas.
2020-04-06
-5
Atsakyti
uz zalgiri
matyt gerai prigere tas sigitas kad tokia nesamone skele tiesiai i eteri nes cia grynu gryniausias kartelinis susitarimas reguliuot zaideju algas. ir jei pas pacius neliko pinigu, tai nereiskia kad ju nera pas nieka.
2020-04-06
Atsakyti
mm
tai valstybe dabar moka 90% nuo 600euru ar kiek, kita 10% sumoka darbdavys uz prastovas, tai jei kasiorai taip nori, tai jiems irgi ta pati algoritma galima pritaikyti kaip paprastiems darbuotojams, gaus tuos savo 600 euru ir ramu. Bet panasu visiems sueina, tik vieniems krepsininkams ne :) cheers
2020-04-05
+9
Atsakyti
Darzove sigitas
jeigu buciau krepsininkas i tokia vieta niekad nevaziuociau zaisti, gerai labai tikri veidai pasimato,kai nutinka problemos. visiskas durnelis savininkas
2020-04-05
+14
Atsakyti
Zalgiris
Ar jus suprantat cia mizniai kasiorai ir rasineja nes neturi kaveikt kaip tik but situose komentaruose!!! Eikit bl... Dirbti o maziau stumkit ant komandu savininku Baiget dirbti baiges ir pinigai!!! Laukiu rudens su tusciom salem paskui neverkit kad ziurovu nera, nes jus neverti ju!!!
2020-04-05
-1
Atsakyti
Zmogus
krepsininkas irgi dirba, ir aisku geriau gauna nei kiti. Bet asmeniskai jei nedirbi, tai uz ka gauti alga? man net noro nebutu gauti pinigus jei as nedirbu!
2020-04-05
Atsakyti
A.
kaip gali solidzios komandos vadovas buti toks lochas, tai yra sneketi tokiu 11 klases zargonu ..
2020-04-05
Atsakyti
Pienius
Šaunuoliai Pasvaliečiai ir mūsų puikieji priešininkai iš Ūtenos.Tikrai maloniai nustebino tokioje super sunkioje situacijoje sumokėdami žaidėjams atlyginimus:) labai įdomu kodėl Klaipėda 3 pagal dydį miestas kuriame pilna investicijų,įmonių ,terminalas o klubui šviečiasi kitais metais 10 vieta😅 o tas Klaipėdos beraštis tipo načelnikas niekam neįdomus nes ta Utena su Pasvaliu valysis kojas kitą sezona jeigu tokie avinai Klaipėdoj dirba😅
2020-04-05
+4
Atsakyti
...
Ohoho, kokia info išlindo. Jei krepšinio klubų savininkai slaptai tarpusavyje susitarė vienodai kirpti algas, tai iš esmės reiškia - slaptais tarpusavio susitarimais klubai siekia reguliuoti laisvą žaidėjų rinką. Jeigu konkurencijos tarnyba nesureaguos šį paviešintą laišką, reiškia tarnyba egzistuoja tik ant popieriaus. O konkurencijos tarnybos klerkai be prasmės trina valdiškas kėdes ir nieko neveikdami siurbia biudžeto, tai yra visų mūsų - mokesčių mokėtojų pinigus.
2020-04-05
-1
Atsakyti
Neptunas
Jus baigit cirkus su tais krepsininkais., lai eina y birza ir gaus minimu ir lai dziauges, yra zmoniu kurie ir tu keliu euru negauna, o cia matai minimum po 5000eu gauna ir dabar negales isgyvent puse metu, lai eina dirbt kasininkais y maxima vairuotuojais y Barbora, o cia cirkininkai apsiverke nebegauna algu!!! nors ir nebedirba nebeatlieka savo darbo!!! lai paziuri kiek paprasru zmoniu prarado darbus uzdirbdami po kelis simtus euru o tie verksniai tukstancius uzdirbdami pradejo kriokti is pirmos dienos. Saunuolis Einikis pasake Galdikui nekriok, taip kad nekriokit o eikit darbu ieskot arba priziurekit vaikus ir ismokit gyvent uz kelis simtus euru. Taip besielgdami kitais metais galesit mokyklu salese zaist nes niekam nebebusit idomus!!!
2020-04-05
+3
Atsakyti
r
Kazkaip as jusu komentatoriai nesuprantu. Kai Galdikas prakalbo del algu ismokejimo , visi ji su sudais sumaiset. Dabar kai klubo vadovas kalba , kad buvo susitarimas tarp klubu , kad nemoket , ir ji su sudais maisot. Tai ko jus norit?
2020-04-05
-8
Atsakyti
Atrodo kvailai
nepatinka nemokekite. juk viskas paprasta. bet čia esmė kolektyvinis sprendimas, atsakomybės dalinimas ir teisinis pagrindas ateityje teismams. bet gyvenate konkurencinėje aplinkoje, visada bus gudresniu. atrodo kvailai tokie laiškai, jei jau kazkas išdūrė, tai tylekite, o dabar tik neigiama reputacija. ir šiaip dabar galvoju ar tokie susitarimai nepažeidžia konkurenciniu įstatymų ir neprimena karteliniu susitarimu?..
2020-04-05
+2
Atsakyti
Ooooo savininkai 30000 pasirodė o kur jie ankščiau buvo?? Analfabeto rašinėlis milijonas klaidų ir dar viešai tuo girtis? Kaip jau sakiau ir sakysiu NEPTŪNO savininkai administracija RKL lygmens ir tokie pokštai tik įrodo
2020-04-05
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 68

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.