Gerieji pavyzdžiai: kaip Utena ir Pasvalys susitarė su krepšininkais

2020-04-07 14:20

Pasvalio ir Utenos krepšinio klubai nenusipelnė tokių žodžių, kokie nuskambėjo Klaipėdos „Neptūno“ vieno savininkų Sigito Ambrazevičiaus laiške. Tuo įsitikinę šių ekipų atstovai – „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas ir „Juventus“ puolėjas Žygimantas Skučas.

Bendraudami su „BasketNews.lt“, Petrauskas ir Skučas teigė manantys, kad jų komandos krizės akivaizdoje pademonstravo žmogiškumą ir supratimą, kurio pritrūko kai kurioms kitoms ekipoms.

„Pieno žvaigždės“ ir „Juventus“ su savo žaidėjais susitarė dėl kompensacijų, kurios apima maždaug dviejų savaičių atlyginimą. Taip klubų nariams atlyginimai buvo baigti mokėti ne sulig kovo 13 diena, kai buvo nutrauktas „Betsafe – LKL“ sezonas, o išmokėjus visą kovo algą.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
80,2
Pelno taškų: 80,2
Taiklumas: 46,7%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 112
Blogiausias pasiekimas: 62
Daugiausia pelno: Bryant Crawford

Krepšininkų kontraktai sudaromi iki gegužės pabaigos, tačiau abiejų komandų atstovai nekėlė pretenzijų dėl balandžio ir gegužės algų.

„Niekas žaidėjams nemokėjo tų kontraktų, kurie buvo sutarti iki sezono pabaigos, – sakė Skučas. – Tai buvo nedidelės kelių savaičių kompensacijos ir tiek. Buvo stengtasi prieiti aukso viduriuką. Tai pavyko, esame laimingi ir tikiuosi, tai yra pavyzdys kitiems klubams.“

„BasketNews.lt“ žiniomis, kai kurie „Juventus“ krepšininkai atsisakė net ir kompensacijos bei sutiko su klubu išsiskirti draugiškai.

Visgi toks pavyzdys nepatiko vienam „Neptūno“ dalininkų Ambrazevičiui, kurio laiškas, rašytas kitiems LKL klubams, sekmadienį anonimo buvo išplatintas Lietuvos žiniasklaidai.

Laiške kreipiamasi į Pasvalio ir Utenos klubų vadovus, kurie esą nesilaikė susitarimo nemokėti atlyginimų, peržengiančių kovo 13-ąją.

„Man labai liūdna, kad musu tarpe yra gudresnių už gudrius. Mes visi buvome prie bendro stalo sutarę, kad laikysimės vieningos pozicijos dėl atlyginimų krepšininkams mokėjimo. Deja, Pasvalys ir Utena nusprendė pabūti gudresniais“, – rašoma laiške, nors „BasketNews.lt“ žiniomis, jokio žodinio ar rašytinio sutarimo dėl to nebuvo.

Laiške „Juventus“ ir „Pieno žvaigždžių“ vadovams taip pat priekaištaujama dėl svetimų pinigų leidimo ir pareikšta, kad jie yra nelaukiami Klaipėdoje.

Su tuo, kad nededamos savos lėšos, nesutiko „Pieno žvaigždžių“ strategas Petrauskas. Jis atskleidė, kad pagrindinė komandos rėmėją, akcinė bendrovė „Pieno žvaigždės, socialinį atsakingumą pademonstravo ne tik susitardama su žaidėjais, bet ir skirdama paramą ligoninėms.

„Pieno žvaigždės“ paaukojo 100 tūkst. eurų miestų, kur yra jų gamyklos, ligoninėms – Mažeikių, Vilniaus, Panevėžio ir Pasvalio, – sakė Petrauskas. – Ir jeigu jie nusprendžia, kad nenori palikti žaidėjų bėdoje, tai yra pagirtinas ir sektinas žingsnis. Už tai gauti neigiamos reklamos ir būti nelaukiamam Klaipėdoje? Man atrodo tai desperacijos žingsnis ir bereikalingas pasikarščiavimas. Mums nesmagu, kad mūsų klubas yra juodinamas dėl to, kad bandė rasti aukso viduriuką.“

Anot Skučo, žaidusio tiek „Pieno žvaigždėse“, tiek „Juventus“, šios komandos garsėja savo atsakingu požiūriu į žaidėjus ir finansus.

„Manau, kad tai, kaip klubų direktoriai ar vadovai reagavo į šią krizinę situaciją, turės kažkiek įtakos renkantis klubą (kitą sezoną). Jeigu tai kelių šimtų eurų skirtumas kontraktas, žaidėjas rinksis tą klubą, apie kurį žaidėjai atsiliepia geriau. Žaidėjai apie Pasvalį ir Uteną ne vienus metus atsiliepia geriau, kalbant apie finansinius dalykus ir komunikaciją“, – sakė puolėjas.

Anot krepšininko, jie supranta, kad ir klubai atsidūrė sudėtingose situacijose, todėl nekėlė didelių reikalavimų.

„Žaidėjai būna informuojami, kada gaunami pinigai iš rėmėjų, savivaldybės, – aiškino Skučas. – Dėl to žaidėjai Utenoje ir nėjo į teismus ir susitarė dėl nedidelės kompensacijos, nes supranta, kad ir klubams, ir žaidėjams blogai. Jeigu žaidėjai žinotų, kad klubas gavo pinigus už visą sezoną, kad nemanau, kad ir Utenoje būtų visi sutikę dėl kompensacijų.“

Pokalbis su Skuču ir Petrausku:



Komentarai:

Ne_emygeriams
sutinkat ar nesutinkat su neptunu, bet viesinti ne viesus el pastus yra zemos morales ir zemo etiketo veikejo elgesys
2020-04-07
+6
Atsakyti
....
Vasario mėnesį Klaipėdos miesto savivaldybė buvo paskyrusi Neptūnui 620 tūkst €€€...Ar gavo nežinia, čia turbūt galėtų atsakyti atstovai iš savivaldybės.
2020-04-07
+8
Atsakyti
ATI
Beje, Pieno zvaigzdes savo produkcija irgi pardavineja tik tuose miestuose, kur yra ju gamyklos? Jeigu " aukojat", tai aukokit visiems, nes VISOJ Lietuvoj perka jusu produktus, o ne tik ten kur stovi jusu gamyklos!
2020-04-07
+6
Atsakyti
Ziniuonis
Prastai su Neptunu liko. Kol buvo Maksvytis tol ir didziausios klubo vadovu nesamones istaisydavo Kazys. Dabar tokio meistro nebera. Todel juokingai atrodo ju veiksmai. Treneriu pasiutpolke, vadybininku rikiruotes sezono gale, zaideju pirkimai atleidimai. Net neaisku kas ten vadovas. Tiksliau aisku tik kad ne tas statinukas Sukonas kazkoks. Miestas per daug dave valdzios Neptunui. Futbolas, moteru krepsinis, vyru krepsinis. Nesusitvarko jau ten tie veikejai.
2020-04-07
+14
Atsakyti
ATI
"Gerieji pavyzdziai" - auksciausia zurnalistikos klase! Objektyvumo etalonas! Nezinau, kas parase straipsni, bet gedos jausma turi autoriau? O Basketnews? Spausdinat neredagave?
2020-04-07
-6
Atsakyti
Anonimas
Geriausia zalmarge pasake,nemokesim!Lyg vos gala su galu sudurtu nei,kad puse ar bent dali sumoketu su cska net ir nezaidus bilietai soldaut buvo,cia viskas nuo klubo poziurio i zaidejus priklauso
2020-04-07
-6
Atsakyti
Anonimas
"„Pieno žvaigždės“ paaukojo 100 tūkst. eurų miestų, kur yra jų gamyklos, ligoninėms – Mažeikių, Vilniaus, Panevėžio ir Pasvalio, – sakė Petrauskas" Labai grazu zinoma, bet „Kas geriau, prisižadėti, ko negali padaryti, ir bankrutuoti, ar atsakingai planuoti finansus, nemeluoti sau ir kitiems bei sąžiningai vykdyti įsipareigojimus?“, – retoriškai klausė S.Ambrazevičius, kuris tvirtino, jog jo verslų grupė _per daugiau nei savaitę patyrė šešiaženklį nuostolį_
2020-04-07
-3
Atsakyti
neviltis
sou kazkoks ubagu
2020-04-07
+4
Atsakyti
zvezda
neptunas tokia anti reklama sau pasidare tai ziauru juolab kalba eina apie kovo menesio atlyginima, o ne viso likusio sezono, plius kaip sake pasvalys ir utena apsidraude del visokiu arbitrazu
2020-04-07
+2
Atsakyti
nefq
Ambrazevičius apsišiko ne tik prieš komandą, bet ir prieš visą Lietuvą. Tas raštas, tai kaip kokios mokyklinukės nuskriaustos mergaitės parašytas. Dar tas pasakymas, kad Utena ar Pasvalys nėra laukiami Klaipėdoje, pats būdamas klaipėdietis, man tokia svetima gėda apima, kai vienas žmogus bando kalbėti už kitus žmones. Karolis minėjo, kad Neptūnas iš miesto gavo/gaus 600k, kas rašoma spaudoje, tai klubas jau gavo 780k iš miesto. Klubas galėjo drąsiai skirti 50-100k žaidėjams, personalui, tada visos pusės būtų buvusios laimingos, komandos reputacija nebūtų sugadinta, nebūtų jokių teismų, kiti žaidėjai noriai į tokią komandą eitų žaisti ir t.t., o dabar net nebandė tartis, tik už nugaros rezgė planą, kaip sau į kišenę kuo daugiau įsidėti, kai tuo tarpu pats milijonierius. Jeigu jokių kompensacijų nebuvo žaidėjams ir personalui išmokėta, o pinigai jau surinkti, tai vadinasi Neptūnas kitą sezoną turėti pasitikti be skolų, o jeigu yra kitaip, tai labai gražiai plaunami pinigai yra šioje komandoje. Jeigu Ambrazevičius vyras, tegul komandą parduoda ar perleidžia žmogui, kuris nuoširdžiai dirbs dėl komandos rezultatų, o ne bandys iš to užsidirbti.
2020-04-07
-1
Atsakyti
Stiprus pareiskimas
Miklovas turi didelius kiausus, jei sugeba pasakyt, kad Jarutis nutare nemoket zaidejam algu, kad tik sau bonusa galetu issimoket tokiom salygom.
2020-04-07
+11
Atsakyti
uz zalgiri
neptuno direktorius kaip koks baryga is gariunu bazarina,slykstu tokio net klausyt.taip ir sakytu, mes neturim pinigu nes viska istaskem ir sezono pabaigai nieko neliko.o dabar bando stumt ant tu kas dar turi pinigu ir nori graziai sutart su zaidejais,atseit kokie jus negeri,nenorit palikt zaideju ant ledo?
2020-04-07
+17
Atsakyti
Agentai
Saunuoliai. Bus daugiau laiko 16mecius isvezineti
2020-04-07
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 24

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.