Krepšinio klasika: rekordų nusėtame mače – Carmelo Anthony šou ir JAV rinktinės pasismaginimas

2020-04-10 19:35

Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku.

Dvidešimt antrojii dvikova – nesulaikomas JAV rinktinės ir Carmelo Anthony pasirodymas mače su Nigerijos rinktine Londono olimpinėse žaidynėse.


Šios rungtynės nepasižymėjo didele intriga, tačiau bet kokiu atveju tai buvo krepšinio spektaklis. 

Vieną stipriausių sudėčių surinkusi JAV rinktinė 2012-ųjų olimpinėse žaidynėse turėjo Kobe Bryantą, LeBroną Jamesą, Carmelo Anthony, Chrisą Paulą, Keviną Durantą ir kitas žvaigždes.

Šis amerikiečių žvaigždynas Nigerijos krepšininkus nušlavė 156:73, pasiekdami didžiausią pergalę JAV krepšinio istorijoje ir taip sumušdami olimpinį vienos komandos rezultatyvumo rekordą, anksčiau priklausiusį brazilams (138 taškai). 

Tiesa, JAV rinktinės indėlio pakako ir dar vienam rekordui – tai iki šiol tebėra rezultatyviausias visų laikų susitikimas olimpinių žaidynių istorijoje.

JAV rinktinė šiame susitikime atseikėjo 29 tolimus metimus – daugiau nei visa Nigerijos rinktinė pataikė dvitaškių bei tritaškių (28). Vien per pirmąjį ketvirtį amerikiečiai įsūdė 11 tritaškių ir išsprendė visus reikalus rungtynėse – Mike‘o Krzyzewski auklėtiniai pirmavo 49:25. 49 taškai per ketvirtį – geriausias rodiklis olimpinių žaidynių istorijoje.

Per visą susitikimą JAV rinktinė realizavo net 81 proc. dvitaškių (30 iš 37) ir 63 proc. tritaškių (29 iš 46). Bendras amerikiečių pataikymo procentas iš žaidimo siekė 71 proc. ir tai taip pat yra geriausias rezultatas olimpinių žaidynių istorijoje.

Be abejo, pamiršti negalima ir istorinio Carmelo Anthony pasirodymo. Puolėjas vos per 14 minučių pelnė 37 taškus bei surengė rezultatyviausią pasirodymą JAV krepšinio ir olimpinių žaidynių istorijoje.

Anthony tąkart 3 dvitaškius iš 4, 10 tritaškių iš 12 ir 1 baudos metimą iš 3. Dar prieš šį susitikimą visos JAV rinktinės pataikytų tritaškių rekordas siekė 11 tikslių šūvių.

Puikų efektyvumą pirmoje mačo dalyje demonstravo ir Kobe Bryantas, kuris per 11 minučių surinko 16 taškų. Antras rezultatyviausias JAV komandoje buvo Russellas Westbrookas, kuriam surinkti 21 tašką prireikė taip pat tik keturiolikos minučių.

Po šių rungtynių Krzyzewski buvo priverstas atsakyti į klausimą apie varžovų pažeminimą.

„Antroje mačo dalyje nežaidė Kobe Bryantas ir LeBronas Jamesas, o kai Carmelo pradėjo taip pataikyti, jis buvo pasodintas ant suolo. Ketvirtajame kėlinyje nebėgome į greitą puolimą, didžiąją dalį metimų atlikdavome su 24 sekundžių laikmačio sirena. Tie metimai tiesiog sukrito.

Mane žeidžia toks klausimas, nes niekaip nėra įmanoma, kad mūsų sistema JAV yra nutaikyta į kažkieno pažeminimą. Varžovų treneris galėtų galvoti apie pažeminimą, jeigu nebūtume žaidę kietai“, – tąkart sakė JAV rinktinės strategas.

Tuo metu Nigerijos krepšininką Koko Archibongą po rungtynių užplūdo dvejopi jausmai.

„Iš vienos pusės būti šitaip sutriuškintam yra baisu. Iš kitos pusės, būti to dalimi ir tą matyti iš arti buvo kažkas įspūdingo“, – apie amerikiečių pasirodymą sakė Archibongas.


„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:



Komentarai:

yeberabaduu
Tokia ir klasika, susitiko profai su penktokais, toks ir rezultatas.
2020-04-11
-2
Atsakyti
djgaffer
Na čia aukščiausią klasę parodė amerikiečiai.Viskas tada krito,Nigerija kaip vaikai atrodė.O Melo,nors NBA nelaimėjo titulo,bet su JAV ne vieną medalį nuskynė ir net tarp tiek žvaigždžių būdavo vienas pagrindinių žaidėjų.
2020-04-10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.