„Juventus“ vadovas: apie džiaugsmą išvydus Arbitražo teismo rekomendacijas ir išlaikyti norimus žaidėjus

2020-04-20 23:05
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Utenos „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis pirmadienį išvydęs pranešimą apie FIBA Arbitražo teismo nurodymus dėl žaidėjų atlyginimų galėjo apsidžiaugti.

Pranešime buvo nurodytos rekomendacijos už likusią sezono dalį priklausomai nuo krepšininkų ar trenerių algų sumokėti tam tikrą procentą likusio atlyginimo. Visgi „Juventus“ tam užbėgo už akių.

„Šiandien skaičiau apie Arbitražo teismo pranešimą, tai skaidydamas tą tekstą viduje buvau labai patenkintas, nes mes jau prieš tris savaites turėjome susitarimus su visais krepšininkais bei parašus ant lapų. Dabar galime ramiai miegoti ir keltis žinodami, kas vyksta“, – „Juventus“ feisbuke pasirodžiusiame video įraše kalbėjo Skersis.

Šį sezoną metami dvitaškiai

55%
21,6
Pataiko: 21,6
Taiklumas: 55,1%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 30
Blogiausias pasiekimas: 16
Daugiausia pataiko: Julius Jucikas

Su žaidėjais anksčiau susitarimus pasiekė ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Tai, kad šie klubai susitarė dėl kompensacijų, nepatiko Klaipėdos „Neptūno“ vadovui Sigitui Ambrazevičiui, kuris visiems LKL klubams išsiuntė nepasitenkinimo kupiną laišką.

„Aš nenoriu veltis į diskusijas apie Klaipėdą. Galbūt kada nors bus galima pakalbėti, bet dabar to nenoriu, juolab, kad Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą. Mums ji atsiuntė klausimus, mes neturime ko slėpti ir į viską atsakėme. Iš mūsų pusės jokių susitarimų nebuvo ir mes galime tai patvirtinti. Po LKL posėdžio žaidėjams pasakėme, kad tikrai ieškosime kompromiso. Man būtų keista sakyti, kad posėdyje buvo susitarimas, o po trijų valandų įvyko jau kažkas kito. Kiekvienas viską traktuoja taip, kaip nori. Faktas, kad posėdyje buvo diskusija apie žaidėjų atlyginimus. Niekas niekada nebuvo susidūręs su tokia situacija, todėl klubai diskutavo, ką reikėtų daryti, ką kiti planuoja daryti.

Tu visada žiūri į didžiuosius klubus, Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Rytą“, nes jie yra vedliai, jie dalyvauja Europos turnyruose. Buvo kalbama, bet to nevadinčiau susitarimu. Mums šį klausimą pavyko išspręsti draugiškai. Turime nemažai krepšininkų, su kuriais norime dirbti ateityje, todėl nenorėjome veltis į teisinius ginčus. Norime palaikyti gerus santykius, nes norime tęsti darbą, kurį pradėjome šį sezoną“, – pasisakė Skersis.

„Juventus“ direktorius atskleidė, kad ekipa turi galiojančias sutartis su Arnu Beručka, Gyčiu Radzevičiumi ir Ignu Vaitkumu, o Norberto Gigos ir Žygimanto Skučo kontraktuose numatyti pliusai. Skersis teigė, kad su abiem jais jau buvo kalbėta ir juos norima išlaikyti kitam sezonui.

„Yra ir daugiau žaidėjų, kuriuos norėtume matyti, bet viskas atsiremia į finansus. Matysime, ar tas sutartis ir pliusus galėsime finansiškai įgyvendinti. Galvojame, tariamės, žiūrime, bet viskas yra kalbų lygmenyje. Dedami pirmieji kabliukai, užmetamos meškerės, bet pagrindiniai procesai turėtų prasidėti vėliau, juolab, kad dabar yra tik balandžio vidurys. Eiti ir kalbėti, kas bus po pusės metų, turbūt nelabai protinga.

Reikės palaukti mėnesį-pusantro ir prasidės rimtos kalbos, žiūrėsime, kokia bus situacija šalyje, kokia bus Vyriausybės pozicija masinių renginių klausimu. Daug ką keistų tai, jeigu žaistume be žiūrovų. Man dabar sunku įsivaizduoti, kaip po keturių mėnesių galėtų vykti čempionatas su žiūrovais, ar situacija taip greitai keisis, nes man į tai nėra panašu. Vis tiek tų susirgimų yra gana daug ir taip viską paleisti… Nežinau, kokiais nurodymais mums lieps remtis“, – kalbėjo Skersis.

„Juventus“ šį sezoną LKL iškovojo 13 pergalių, 11 kartų suklupo ir užėmė 5-ąją poziciją. Karaliaus Mindaugo taurė Utenos klubas iškrito ketvirtfinalyje prieš „Rytą“.

„Sunku viduryje kontrolinio mokinį įvertinti pažymiu. Turbūt liktų aštuonetas, penkta vieta – rezultatas nėra blogas. Manau, kad galėjome geriau, žaidimo kreivė kilo į viršų. Karaliaus Mindaugo taurėje žaidėme ketvirtfinalyje ir jo neperėjome, bet aš lieku prie savo nuomonės, kad mes buvome geresnė komanda. Man niekas to iš galvos neišmušė ir nemanau, kad išmuš.

Mums pavyko išvengti sudėtingų traumų, nors kartais vienas ar kitas iškrisdavo. Viskas buvo neblogai ir žaidimo, ir personalo prasme. Visi susidirbome, buvo neblogas kolektyvas. Būna metų, kai lauki sezono pabaigos. Būna, kad žaidėjai laukia, kol galės išvažiuoti, tai prisipažinsiu, kad būna, jog laukiu sezono pabaigos. Bet šis sezonas buvo toks, kurio nesinorėjo pabaigti. Visi kartu kryptingai siekėme tikslo. Tas pažymys ir už darbą aikštelėje, ir už jos ribų turėtų būti ganėtinai aukštas, nes viskas susiklostė neblogai“, – teigė „Juventus“ direktorius.



Komentarai:

Adomaitis
tokios kokybes interviu galit net nedeti. toks vaizdas kad intervas imtas 1960-aisiais is tarptautines kosmoso stoties.
2020-04-21
-1
Atsakyti
Juve
sumazino atlyginimus 75% ir tapo kone ,,didvyriais",nors po siu rekomendaciju akivaizdu,kad prasisuko labai naudingai.ir ko nesidziaugti Skersiui! o Ambrazevicius dabar rukys pypke,kai teks Gailiui moketi puse atlyginimo
2020-04-21
-5
Atsakyti
Taip iseina,kad
Juventus labai gerai prasisuko,atsizvelgiant i Arbitrazo rekomendacijas.sumokejo uz 2 savaites ir gaunasi algu sumazinimas 70-80%,o ne 50% kaip rekomenduoja
2020-04-21
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.