NKL MVP tapęs Ignas Razutis: apie geriausią sezoną ir įsimintiniausias rungtynes

2020-05-14 09:55
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Koronavirusas sustabdė geriausią Igno Razučio karjeros sezoną, mano pats krepšininkas.

33-ejų metų 185 cm ūgio įžaidėjas su „Telšiais“ buvo tarp VIKINGLOTTO-NKL lyderių, o pats plungiškis lygoje pagal perimtus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus užėmė pirmąsias vietas.

Gynėjas šį sezoną vidutiniškai per 29 minutes pelnė po 10,5 taško (57,4 proc. dvit., 38,9 proc. trit., 80,3 proc. baudos), atkovojo po 4,3 ir perėmė po 2,5 kamuolio, atliko po 6,6 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 17,4 naudingumo balo.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
8,2
Pataiko: 8,2
Taiklumas: 38,2%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Gytis Sirutavičius

Toks pasirodymas neliko nepastebėtas – Razutis buvo išrinktas naudingiausiu VIKINGLOTTO-NKL reguliariojo sezono žaidėju.

„Turbūt geriausias sezonas, kokį esu sužaidęs, bet čia yra ne tiek mano nuopelnas, kiek tai, kad ir aš labai gerai pažįstu komandą, ir mane komanda gerai pažįsta. Visi žino, kada aš gynyboje surizikuoju, tada aš pats suprantu, kad bus pagalba, galiu pamėginti perimti kamuolį.

Tas pats ir puolime – žinau, kuriose vietose žaidėjai yra stipresni, kur nusiųsti kamuolį, taip ir rezultatyvūs perdavimai lengviau renkami.

Komandos tikslai prieš sustabdant sezoną buvo įgyvendinti, asmeniniai rezultatai buvo geri. Viskas buvo super, gaila, kad nutrūko. Juokaujame, kad namuose pralaimėjome finalą“, – svetainei „nklyga.lt“ kalbėjo Razutis.

Krepšininkas omenyje turi paskutines sezono rungtynes, kuomet „Telšiai“ namie 81:91 nusileido Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“. Dėl šios laimėjimo marijampoliečiai liko pirmoje vietoje, o suklupę telšiškiai – antroje.

2018-2019 metų sezone „Telšiai“ VIKINGLOTTO-NKL užėmė trečiąją vietą, o šį sezoną tikėjosi triumfuoti pirmenybėse.

„Be abejo, apetitas kyla bevalgant. Matėme, kad galime laimėti, sezono metu laimėjome 15 pergalių iš eilės. Tai davė didelį pasitikėjimą. Sezono pabaigoje jau visi krepšininkai buvo pasveikę, buvo pasiruošę prisijungti, bet gavosi, kaip gavosi“, – teigė krepšininkas.

„Telšiai“ įspūdingą 15 laimėjimų seriją fiksavo nuo lapkričio 16-osios iki sausio 16-osios. Prieš nutrūkstant šiai serijai Ryčio Vaišvilos kariauna buvo laimėjusi 25 kartus ir suklupusi tik du sykius, o su tokiu rezultatu žengė pirmoje pozicijoje.

Lyginant su praėjusiu sezonu, Razučio minučių skaičius pakilo nuo 28 iki 29, rezultatyvių perdavimų vidurkis padidėjo nuo 5,4 iki 6,6, o perimtų kamuolių – nuo 2,1 iki 2,5.

„Galbūt buvo trenerio kitokie sprendimai, daugiau žaisdavau du prieš du situacijas su Tomu Rimša, kuris tikrai gerai pataikė iš toliau. Galbūt komandos draugai geriau pataikė, o situacijų visada rungtynėse susikuriame. Telšiuose kamuolys visada vaikšto. Tuomet viskas priklauso nuo pataikymo procento, o „Telšiai“ buvo tarp geriausių pagal tritaškius ir dvitaškius. Užaugome kaip komanda“, – sakė Razutis.

Gynėjas pagerino taiklumą iš visų pozicijų. Jis pataikė 57,4 proc. dvitaškių (buvo 56,7 proc.), 38,9 proc. tritaškių (buvo 35,2 proc.) ir 80,3 proc. baudų metimų (buvo 71,6 proc.).

Geriausio besiginančio krepšininko rinkimuose Razutis užėmė antrąją vietą.

Labiausiai Razučiui įsiminęs mačas šį sezoną – susitikimas Šilutėje. Antrojo kėlinio pabaigoje „Telšiai“ atsiliko 25 taškais (24:49), bet vaizdas aikštėje kardinaliai pasikeitė trečiajame kėlinyje. Per aštuonias minutes „Telšiai“ surengė spurtą 29:6 ir išlygino rezultatą 55:55, o susitikimą laimėjo 74:71.

„Tada buvo kažkas tokio. Trečiajame kėlinyje sužaidėme gerą atkarpą, grįžome į rungtynes ir uždarėme. Parodėme žemaitišką charakterį ir svarbiausiu momentu nesulūžome. Tikrai po tų rungtynių gerai jautėmės“, – prisiminė įžaidėjas.

Asmeniškai geriausią sezono mačą Razutis sužaidė dvikovoje su „Gargždais“, kai pelnė 26 taškus (7/7 dvit., 4/5 trit.), atkovojo 4 ir perėmė 5 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus bei surinko net 43 naudingumo balus. Pastarasis rodiklis šio sezono rekordų lentelėje užėmė ketvirtąją vietą.

„Įsiminė dėl tų naudingumo balų, čia buvo geriausias karjeros mačas, bet aš tuomet anksčiau įėjau į formą. Vasarą žaidžiau trys prieš tris turnyruose, Kinijoje žaidžiau penki prieš penkis, tad anksčiau buvau formoje ir buvo ankstesnis sprogimas, pikas“, – pažymėjo Razutis.

Atakų organizatorius kitą sezoną norėtų ir toliau rungtyniauti netoli savo namų.

„Dabar dėl tos viruso situacijos niekas neaišku – ar bus antra banga, ar nebus. Yra nežinomybės, bet esu linkęs likti Žemaitijoje. Jeigu bus kažkokie pasiūlymai, tai svarstysiu. Norėčiau arčiau namų. Galbūt ir iš LKL įmanoma sulaukti pasiūlymų, matysime“, – sakė Razutis.



Komentarai:

Zemaitis
Lauksim kita sezona vel Telšiuose
2020-05-14
+4
Atsakyti
Plungiskis
Kuoki bl... LKL 33 metu senis nebestumk!!!
2020-05-14
+2
Atsakyti
?
lkl pasiulymai tai turejo galvoj dzukija nevezis ar siauliai arba kitais didysis dugno trejetas
2020-05-14
-1
Atsakyti
ghjhj
Na va gales i 3 prancuzu lyga vaziuoti
2020-05-14
-2
Atsakyti
Antanas
Toks biski i g.noma uznesa
2020-05-14
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.