Eurolygoje – algų kepurės apraiškos: klubams nurodyta nesudaryti naujų sutarčių

2020-05-14 20:45
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Eurolygos klubų finansiniai ėjimai nuo kito sezono gali būti ribojami įvedant algų kepurę, prasitarė Belgrado „Crvena Zvezda“ prezidentas Nebojša Čovičius.

Duodamas interviu Serbijos žiniasklaidos kanalui „B92“, komandos atstovas užsiminė apie Eurolygos ketinimus dar prieš 2020-2021 m. sezono pradžią įvesti algų kepurės gaires. Be to, klubams buvo pasiūlyta kol kas nepasirašinėti naujų sutarčių.

„Pasakysiu tik tiek, kad Eurolyga nurodė susilaikyti nuo naujų kontraktų, kadangi, kaip atrodo, strateguoja algų kepurės apribojimus. Mes nenorime imtis veiksmų po stalu“, – sakė Čovičius.

Jis taip pat atskleidė, kad jeigu šis sezonas nebus pratęstas, rokiruotė tarp A licencijų neturinčių ekipų neįvyks.

„Atšaukus 2019-2020 m. sezoną, visa tai nuguls į metraščius, o komandos savo pasirodymus kartos kitąmet, – teigė Čovičius. – Apgailestauju, kad tai gali būti liūdnos naujienos kai kuriems klubams, bet taip jau yra. Mes daugelį kartų buvome pirmi Adrijos lygos reguliariajame sezone, bet čempionato nelaimėjome. Tuo pačiu mes vis dar nebaigėme šio sezono.“

Iki COVID-19 virusui įšaldant Adrijos lygos kovas, reguliariajame sezone buvo likęs vienas turas. Pirmajame etape pirmavo Belgrado „Partizan“ (17-4), antroje vietoje žengė Podgoricos „Budučnost“ (15-6), tuo metu „Crvena Zvezda“ (14–7) rikiavosi trečia.

„Norėčiau, kad tiek „Crvena Zvezda“, tiek „Partizan“ būtų Eurolygoje, jeigu įmanoma, galėtų dalyvautų ir dar kita ekipa. Neturiu nieko prieš tai. Mūsų regionas nusipelno Eurolygoje turėti dvi vietas. Bet dar pamatysime“, – kalbėjo Čovičius.



Komentarai:

..
kokios dar vienodos? ta kepure bus tokia, kad cvezda, zalgiris ir dar ne vienas klubas tokio biudzeto desimtmeciais nematys, nebent atsiras koks milijardierius norintis pasipuikuot..
2020-05-14
-3
Atsakyti
Kliedesiai. Tokie klubai kaip cska real barselona niekad nesutiks žaisti vienodomis sąlygomis kaip zvezda ar žalgiris
2020-05-14
-12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.