„Ryto“ sprendimą palaikanti „B Tribūna“: „Klubo lojalumas Europos taurei neatnešė nieko“

2020-05-19 22:30
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Rytas“ antradienio vakarą oficialiai patvirtino, jog nuo kito sezono varžysis FIBA Čempionų lygos turnyre.

Į šį sprendimą sureagavo ir ištikimiausia sostinės klubo sirgalių bendruomenė „B Tribūna“. Aistruoliai savo pranešime palaikė klubo sprendimą ir skatino gerbėjus į susidariusią padėtį žiūrėti realistiškai bei apsvarstyti, jog lygių skirtumas tarp Europos taurės ir Čempionų lygos nėra toks didelis.

Pateikiame neredaguotą „B Tribūnos“ pranešimą.


Š*dų malūnas dėl pastarojo Ryto sprendimo stebina. Nesistebime dėl kvailų ar nelogiškų delfio lygio komentarų už Vilniaus ribų bei antraščių. Stebimės dėl kai kurių vilniečio požiūrio.

Sprendimas pristatomas kaip tragedija, kaip pasaulio pabaiga. Aiškinama apie mitus, jog Eurolyga užsiveria amžiams, nors pastaraisiais metais tiek Virtus, tiek Partizan perėjo iš ČL į Eurolygos organizaciją. Tuo labiau, dabar Rytas nebuvo arti Eurolygos. Buvome Eurocup vidutiniokai.

Kai kuriems Ryto fanams reikia atsibusti ir suprasti, kad jau nebe 2009. Rytas neturi milžiniško biudžeto, klubui reikia apsivalyti skolas, pradėti nuo švaraus lapo. Į situaciją žvelgti realistiškai. Reikia suvokti, kad ČL žaidžia panašaus lygio komandos, Eurocup nėra kažkoks elitas. Jeigu būtų taip, kodėl kauno klubas sėkmingai perka žaidėjus iš ČL klubų ir jie integruojasi į Eurolygą? Jie tokie tragiški, NKL lygio, bet tinka Eurolygai? Kodėl Neptūnas ar Lietkabelis pastaraisiais metais sugeba įkasti Rytui? Koks, mieliems, išlepusiems vilniečiams skirtumas, su Mornaru ar Bilbao žaisti Eurocupe ar ČL? Kokį esminį skirtumą matote tarp Bambergo ir Frankfurto komandų? Pavyzdžių galima rasti ir daugiau. Nėra taip, kad ČL mums nebus konkurentų ir visus šluosime nuo žemės. Reikės kovoti ir bus įdomu.

Mūsų klubui lojalumas Eurocupui neatnešė nieko. Nei viena, nei kita organizacijos nėra idealios, nes nesivadovauja sportiniu principu, kuris egzistuoja Europos futbole.

O bet tačiau, Čempionų Lyga mūsų klubui pasiūlė geresnes sąlygas, galimybę daugiau užsidirbti, ateityje surengti Čempionų lygos final4 Vilniuje. Kai kurių iš trijų milijonų ekspertų komentarai dar kartą įrodo, kokia tragiška palaikymo kultūra egzistuoja Lietuvoje. Totali tragedija ir beviltiškumas.

Tuo pačiu norime kai ką priminti jauniems Ryto žaidėjams. Tūkstančiai žmonių jus palaikė NKLe, jūsų pavardes skanduoja visa JEEP arena. Jūs gavote ir gaunate daug meilės iš Vilniaus fanų avansu – tiek negautumėte niekur kitur. Tačiau jaučiatės, jog jau esate Dievai. Jau nuvertėt kalnus ir viską įrodėt, nors būtent Rytas ir Ryto fanai jums atleidžia visas jūsų klaidas ir toliau šlovina bei palaiko. Jūsų atsidėkojimas yra mažų mažiausiai keistas. Būtent jūs turėtumėt degti noru ir tapti Ryto legendomis, kaip Stepas ar Šležas. Prisiminkime pavyzdžius kaip G.Buffonas liko su Juventus, net kai jie buvo išmesti į žemesnę Italijos lygą ar Vokietijos rinktinės gynėją Hectorą, kuris prieš porą metų liko Kolno klube, kai jie iškrito į antrąją Bundesligą. Reikia truputį apsikarpyti sparnus.

Adekvatūs Ryto fanai, supportinkit savo klubą, būkit tvirtas užnugaris. Tai yra mūsų klubas ir mūsų pareiga padaryti jį galingesniu, nesvarbu kur ir su kuo jis bežaistų!



Komentarai:

Pautas
Asilai jus komentatoriai visi. Nei Sirvio, nei Mareko, nei Azuolo kitais sezoną nebus!!!
2020-05-20
-3
Atsakyti
Anonimas
Žiūrekit adekvačiai. Rytas turi daug skolų. Šitas žingsnis ir buvo žengtas tam, kad susimažinti išlaidas, gauti premijų iš CL ir leisti tobulėti jaunimui. Tikrai kitais metais nebebus nei Bendžiaus, nei Butkevičiaus, nei to pačio Echodo. Daug žais Marekas, Tubelis, Marčiulionis. Aišku bus pora legionierių, kurie nebus labai aukšto lygio, nebent pavyks su skautingu. All in all, Rytas kitais metais kovos su Neptūnu del 3 vietos (su salyga, kad Klaipėdoj kažkiek apsispręs piniginės problemos), Panevėžys, žais EC ir LKL\'o finale. Kadangi esu Žalgirio fanas, tikiuosi, kad Rytas susitvarkęs su skolom grįš į tą lygį, kuriam buvo 2008-10 metais ir galės mest rimtą pasipriešinimą LKL\'o finale.
2020-05-20
+17
Atsakyti
bachuriukai
Tuoj bus ritas RKL cempionais 😂🤣😅
2020-05-20
+3
Atsakyti
debilai jus
Lietuvos rytas 2009 metais tikrai neturejo didelio biudzeto
2020-05-20
-1
Atsakyti
Viditiniokai
daug kur ka palygino Tribuna Ale ir apsiskaite
2020-05-20
+5
Atsakyti
Yep
Skirtumas nera toks didelis, sakot. Tik Eurocup laimetojas patenka i EL, o CL laimetojas dziaugiasi iveikes koki Bilbao finale, arba nei to neiveikia. Jeigu tikrai dalyvavimas eurocup nieko nedave, tai negi dabar isbrauksit is istorijos 2 taures ir pora EL sezonu visai neblogu?
2020-05-20
+26
Atsakyti
pasidalinkite technologija
Kokiais metodais nustatete, kuris delfi komentaras yra uz Vilniaus ribu, o kuris Vilniaus ribose? Jei tikrai nustatete, kvepia bomba :)
2020-05-20
Atsakyti
ale ir durni
Garantuoju, kad M. Brazevic dar girdes didesni palaikyma savo gyvenime nei jeep arenoje :) (gal ir Sirvydis)
2020-05-20
-3
Atsakyti
...
tai gal ir i zalgirio arena isidrasins atvaziuot kai cempionu lygoj pergaliu serija tures :DD nebebus tiek gedos
2020-05-20
+5
Atsakyti
Ne_emygeriams
kompleksuotieji Kauna mazaj raide raso eilini karta :D
2020-05-20
-8
Atsakyti
:)
Eilines logines klaidos ir paaugliski svaiciojimai apie lojaluma klubui. Suprask: ei, jaunieji Ryto zaidejai, mes cia ne siaip sau issirenge rekiam "zalia kurva", taip mes isreiskiame meile jums, todel nedriskite atsukti mums nugaros ir palikti komanda uz keturis kartus didesni atlyginima ir gyvenima prie Vidurzemio juros kranto. Jus PRIVALOTE atiduoti duokle mums ir klubui, kol tapsite nereikalingi ir kaip Stepas blaskysites po Pasvali ar kokia ketvirta Italijos lyga... Bedavojasi del tragiskos palaikymo kulturos Lietuvoje ir tam paciam tekste tycia paraso Kaunas is mazosios. Cia jau ne adekvatus fanai. Cia akli fanai, kurie net nebepamena, uz ka ir kodel jie serga. Pjaustosi venas ir skelbia kara LKL, bet del keliu nubyrejusiu tukstanciu pamirsta visus principus ir sveikina kluba prisijungus prie parazitines FIBA sistemos. Tiesiog ismusa jungiklius skaitant tas nesamones.
2020-05-20
+5
Atsakyti
Zalias
Visa b tribuna esat isgamos o jums zemesne lyga jaup tik pagal jus issigimeliai
2020-05-20
+2
Atsakyti
Uuy
Net nezinau nuo ko pradet :D negi tikrai suauge zmones rase ta fb posta???
2020-05-19
+10
Atsakyti
djgaffer
Degradai ta B tribūna.Kalba apie prastą ir tragišką kitų palaikymo kultūrą,bet patys arenoje nuogi šokinėja,degina fajerius,atiminėja atributiką iš paauglių ir t.t.ir pan.Jų tie laiškai visada sukelia gėdą ir pasišlykštėjimą jais.O kai pradeda tiradą žodžiu iš š raidės,tai žodis kultūra iš jų pusės tampa suterštas,nes šita tribūna ir žodis kultūra tiesiog nesiderina.
2020-05-19
+6
Atsakyti
Snarglena
Ryto jaunimo svajonė patapt tokiom pasaulinėm legendom kaip Šležas ar Bebrauskas hahaha, tos B tribūnos atstovas spaudai vėl kažkokių grybeliu užvalgęs straipsni iškeverzojo, aš vietoj Ryto jaunimo lėkčiau velniop iš šito skęstančio klubo, dabar nei padoresniu legionieriu nesurinks, nei sirgaliai rinksis arenoj, liks jie su ta savo žviegiančių gaidžių arena ir kaip trynėsi dugne taip ir trinsis.
2020-05-19
+12
Atsakyti
rytfanis
Paziurekite ka sitie idiotai raso: "Nesistebime dėl kvailų ar nelogiškų delfio lygio komentarų už Vilniaus ribų bei antraščių. Stebimės dėl kai kurių vilniečio požiūrio" Cia tipo kad kavianski bei visi kiti is Lietuvos rasineja, keikia ir juokiasi tai nenuostabu, o jiems nuostaba kelia KAI KURIU vilnieciu poziuris. Lochai jus, nerasinekit cia savo pievu. Dauguma vilnieciu keikia situs komandos vadovybes veiksmus ir tai jus puikiai suvokiate ir zinote. Pasiskaitykite Ryto foruma ir nesvaikite.
2020-05-19
+2
Atsakyti
op
Sitam klube neliko jokios garbes. gudelis, pagrindinis dalininkas, pareiskes, kad b tribunai vietos arenoje nera, nes reikia orientuotis i seimas. B tribuna pamirsot sita? guoga, snekantis nesamones, ir sedintis su zalgirio atributika. siaip netaip iskrapstytas kleiza.ineses nuli savo pinigu ir operuojantis tiesiai is majamio papludimio per svarbiausias kovas. iskrapstytas ta marketingiste, kur zalgirio arenoj joga praktikuojasi. iskrapstyta jarutis. budamas dirikas klube vienasaliskai perka paslaugas is savo agenturos, kuri niekam nereikalinga, uz pacio sugalvota kaina. buzinskas. skiedes kad per 3 metus pateks i eurolyga. ir apie biudzetu dydzius. zodzio zmogus nuo savivaldybes, kaip koks skvernelis. galu gale pats klubas su tokia istorija, miestu verslo paze ir tradicijom nusirites iki to, kad nesugeba surinkt geresnes komandos nei bankrutaves panevezys. Sitas klubas prarado bet kokia garbe ir geda, o b tribuna isivare stokholmo sindroma, kuo daugiau musa, tuo labiau myli. Liudna
2020-05-19
+8
Atsakyti
Visiskas dugnas
Susireiksminusiu gatviniu urlaganu gauja. Ir jie dar ziurekit aiskina apie delfio lygio komentarus nors patys realiai yra tiesiog eiline s.u.binlaiziu gauja. Jiems nors ant galvos siks, bet jie prisiktomis galvomis kinkuos ir pritarines bet kuriai komandos valdziai. Idomiausia, kad paziurekite kaip sitie primatai dar apeliuoja i savo jaunima ir bando priminti koki matai nerealu palaikyma jaunimas turejo nuo sitos sutves ir dabar vos ne privalo atsidekoti klubui ir toliau jame zaisti. Paziuresim kaip kita sezona sita skustagalviu bambaliniu gauja keiks pustusti siemensa bei vilniecius, kurie jau neis ziureti i visa sita parodija. Gales vel durniukai kelti kuo skambesnius sukius bei choreo, klykdami "Musu nesunaikinsite" ir panasaus lygio psichopatini marazma.
2020-05-19
+9
Atsakyti
Anonimas
Nu tokia svetima geda skaityti sita sudu kruva. Normalus tas eurocupas buvo. Fiba yra parazitas besityciojantis is krepsinio, kur teisejavimas zemiau plintuso, kur vyksta pats zemiausias parsidavinejimas darant turnyrus azijose. Ir rengiant n kieki atrankos turnyru sezonu metu, kad tik surinkt bapkiu is visu pakampiu. Sitie ryto ar darussafakos perejimai tik parodo ju zema lygi. Biski daugiau pamokejo, tuom ir baigta.
2020-05-19
Atsakyti
Jop
is kibiro taurės i lavonu lyga !! cia tai zingsnis
2020-05-19
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 32

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.