15 valandų kelią sukoręs „Celtics“ gynėjas aktyviai dalyvavo proteste už juodaodžių teises

2020-05-31 10:26

Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) purtant protestams dėl George‘o Floydo mirties, neabejingi lieka ir NBA krepšininkai, kurie aktyviai dalyvauja protestuose ir taip reikalauja lygių teisių juodaodžiams amerikiečiams.

ESPN praneša, kad Bostono „Celtics“ gynėjas Jalenas Brownas sukorė 15 valandų kelią automobiliu tam, kad galėtų dalyvauti taikiame proteste Atlantoje.

„Važiavau 15 valandų iki savo bendruomenės, – protesto metu sakė Brownas. – Tai – taikus protestas, o buvimas žvaigžde ir NBA žaidėju neatleidžia manęs nuo savo nuomonės išreiškimo. Visų pirma aš esu juodaodis ir šios bendruomenės narys. Norime atkreipti dėmesį į neteisybę, su kuria susiduriame. Tai nėra gerai.“

„Esu jaunas žmogus, turi būti išklausyta ir mūsų perspektyva. Mūsų balsai turi būti išgirsti. Nežinau visų atsakymų, tačiau jaučiu tą patį, ką ir kiti“, – pridėjo Brownas.

NBA žaidėjų asociacijos viceprezidentu esantis Brownas žygiavo Atlantos miesto gatvėmis su garsiakalbiu ir laikė ženklą su užrašu „Aš negaliu kvėpuoti“. Būtent tokius žodžius policijos pareigūnui, kaltinamam nužudymu, sakė ir Floydas.

Brownas nebuvo vienintelis NBA krepšininkas, dalyvavęs proteste. Prie jo šiąnakt prisijungė ir Indianos „Pacers“ gynėjas Malcolmas Brogdonas. 

Kiek anksčiau, Minesotoje vykusiame proteste, išvysti buvo galima ir „Timberwolves“ žvaigždę Karlą Anthony-Townsą.

„Turiu brolių, seserų, draugų, kurie yra čia gatvėse ir kiekvieną dieną patiria diskriminaciją. Jiems kiekvieną dieną tenka tvarkytis su tomis pačiomis nesąmonėmis. Visa tai – sistematiška.

Mes neturime deginti savo namų. Mes pastatėme šį miestą. Šis miestas yra didžiausias juodaodžių miestas pasaulyje. Pasaulyje, žmogau. Didžiuokimės tuo“, – sakė Brogdonas.

Tuo metu Los Andžele į protestą atvyko J.R. Smithas bei Jutos „Jazz“ krepšininkas Jordanas Clarksonas.



Komentarai:

mm
1. Kodel visi galvoja, kad policininkas tai padare is rasistiniu paskatu? Gal jis tiesiog kvailas ir butu su bet kuo taip pasieleges. 2. Tai, kad juodaodziai galvoja, kad tai yra rasistinis ispuolis, tai tik parodo kiek multikulturizmo ir tautu misraines projektas neveikia. T.y. skirtingos tautos (siuo atveju rases) tarpusavyje sekmingai nesiintegruoja. Ta parode ir ISIS ivykiai, kai Belgijoje ir Prancuzijoje antros trecios kartos migrantu palikuonys atlieka teroristinius ispuolius savo salyse. Taciau toliau Europos valstybese multikulturizmas yra skatinamas, pvz:. Svedijoje, Lietuvoje per media taip pat rafinuotai skatinama. 3. Kodel yra deginami pastatai, mokyklos, plesiamos parduotuves, priklausancios nekaltiems, niekuo nesusijusiems zmonems? Tai dar karta iliustruoja, kad kulturu skirtumai nevienalytese visuomenese yra dideli. Taip pat, kaip ir ryskiai besiskiriantys nusikaltimu, nedarbingumo skaiciai pagal vertinant skirtingas rases. 4. Buvo isejes pranesimas, kad kazkoks parduotuves savininkas atvaziavo ir nusove vagi ar vandala daranti zala jo turtui. Manau, kad tai yra pateisinama ir nesvarbu ar nusautas buvo juodaodis ar baltaodis ar kokios kitos rases zmogus
2020-05-31
-2
Atsakyti
...
durniu laivas, lauke tokio ivykio visi juodziai kad dabar kelt protestus riauses ir naikint viska... proto ubagai nebereikalo ...
2020-05-31
Atsakyti
djgaffer
Dažnai ten juodaodžiai perspaudžia su ta rasine. nelygybe,bet šį kartą jie visiškai teisūs.Šiuo atveju buvo žiauriai pasielgta su Floydu.Teko net foto matyti,kai policininkas įrėmęs kelį į kaklą,o ranka kišenėje.Žmogus miršta,o tas policininkas sau ramiai atsipūtęs.Patys problemų prisidaro.
2020-05-31
-1
Atsakyti
Mhm
Rasine nelygybe.....Tegu baltieji nueina i juodziu kvartalus pabludyt...
2020-05-31
-1
Atsakyti
Anonimas
sunku patiket kad tokia rasine neligybe egzistuoja 2020metais. nesuvokami policininku veiksmai gali issaugt ir dar didesnius protestus ar smurto protrukius
2020-05-31
-2
Atsakyti
Jarkes
bardakas
2020-05-31
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.