Rinktinės stovykloje – nauji veidai: pasirodys Sirvydis, Sedekerskis ir Blaževičius

2020-06-05 14:57
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas įvardijo liepą į treniruočių stovyklą atvyksiančių žaidėjų sąrašą.

Kvietimo dalyvauti pratybose sulaukė Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Marius Grigonis, Tomas Dimša, Rokas Giedraitis, Deividas Sirvydis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Tadas Sedekerskis, Gytis Masiulis, Eimantas Bendžius, Arnoldas Kulboka, Artūras Gudaitis, Marekas Blaževičius, Laurynas Birutis.

Tiesa, dėl pratęstų vietinių čempionatų tokie žaidėjai kaip Deividas Sirvydis, Rokas Giedraitis, Gytis Masiulis, Arnoldas Kulboka, Tadas Sedekerskis dar negali būti tikri, jog spės atvykti į stovyklą, tad į jų pozicijas būtų kviečiami kiti krepšininkai.

Rinktinės žaidėjų sąraše be Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio trūksta ir kitų garsių pavardžių – Jono Mačiulio, Mindaugo Kuzminsko ir Pauliaus Jankūno. Pasak Maskoliūno, toks sprendimas buvo priimtas dėl to, jog būtų galima išbandyti jaunuosius žaidėjus.

„Taip, jų rinktinėje nebus, bet tai nereiškia, jog jie yra išbraukti iš sąrašų ar neturi galimybės atstovauti Lietuvos rinktinėje. Žinome, ką gali Mindaugas ir Jonas, tad šios stovyklos metu mes tik norime pasižiūrėti, ką gali ateities žaidėjai tose pozicijose ir kaip jie gali atrodyti vyrų krepšinyje“, – bendraudamas su Vaidu Čeponiu situaciją nupasakojo jis.

Anot jo, visiems jauniesiems talentams jau reikia ruoštis atrankoms ir galbūt olimpiadai. Treneris nuogąstauja, jog prasitęsus NBA sezonui ir žiūrint į kito stipriausios pasaulio lygos sezono projekcijas, yra nemaža tikimybė, jog nemaža dalis ten rungtyniaujančių žaidėjų tiesiog negalės sudalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Maskoliūnas pripažino, jog karantinas sujaukė visus planus ir atsiradusi nežinomybė neleido drąsiau pagalvoti apie idėją surinkti geriausius šalies žaidėjus į rinktinės stovyklą dar šią vasarą. Pamažu pandemijai rimstant, iniciatyvą parodė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovybė.

„Iniciatyva surengti stovyklą kilo iš federacijos. Pasikalbėjus su Mindaugu Špoku ir jam pasiūlius tokią idėją, vienareikšmiškai atsakiau, jog reikia bandyti, daryti“, – pripažino Maskoliūnas.

Paprašytas įvardinti, kokius tikslus šią vasarą vyksiančioje stovykloje yra nustatęs trenerių štabas, Lietuvos komandos strategas atviravo, jog stovyklos metu bus orientuojamasi į jaunų žaidėjų galimybių patikrinimą ir artimesnį susipažinimą su jais bei supažindinti juos su savo idėjomis, sistema.

„Būkim biedni, bet teisingi – šią vasarą jokiam turnyrui nesiruošiame, tad žaidėjai stovykloje iš esmės ruošis sezonams klubuose. Kadangi atsirado galimybė susirinkti, tai ją išnaudosime tam, kad pasikviestume kuo daugiau žaidėjų, kurie nebuvę rinktinėje, supažindintume su mūsų idėjomis, sistema.

Pradžioje stovyklos bandysime pasiruošti fiziškai bei dirbsime ties traumų prevencija, o vėliau pereisime į salę, kur dirbsime tiek individualiai, tiek komandiškai. Jau yra patvirtinta, jog stovyklos pabaigoje turėsime dvi kontrolines rungtynes su Latvijos ir Estijos komandomis, tad pasitikrinti, ko išmokome, taip pat gausime galimybę“, – netikėtą naujieną atskleidė vyriausiasis rinktinės treneris.

Čeponiui paprašius patikslinti, kuriomis dienomis vyks minėtas turnyras, treneris nedaugžodžiavo

„Kiek žinau, rungtynes Estijoje žaisime liepos 24-25 dienomis, kadangi šiemet estai mini savo krepšinio šimtmetį ir ta proga organizuoja kaimynų turnyrą“, – teigė jis.  

Tinklalaidė su Vaidu Čeponiu:



Komentarai:

djgaffer
Pagaliau pakviestas visas jaunimas.Ilgai to teko laukti,bet sulaukėm.Gal tik Veličkos trūksta,tačiau ir taip yra gerai.Reikia jaunimą supažindinti su rinktinės darbo specifika,o proga tikrai gera pasitaikė.Šaunu,džiugu dėl to.
2020-06-07
Atsakyti
Anonimas
Pagaliau treneris kuris nemyzcioja, su visais pakalbejo daug bedu, veteranu atsisako, cia ateitis Lt krepsinio, tik sirvydis ne I tema
2020-06-06
+4
Atsakyti
Nk
treneris 😀😀😀😀
2020-06-05
-3
Atsakyti
X
Gėda Dariuj,dar karta isitikinau,kad jis rinktine rinko pagal Špoko parašyta lapuka,ha ha,vėl ant grėblio.Romanovas 2,
2020-06-05
-1
Atsakyti
uz zalgiri
kalnietis ryskiai neturi ka veikt kad vaziuoja i tokia "stovykla"
2020-06-05
Atsakyti
Tob
labai simpatiska sudetis
2020-06-05
+7
Atsakyti
Tu turbut juokauji?
sirvydis, blazevic rimtai? labiausiai overated zaidejai visai nosi dabar uzries
2020-06-05
-7
Atsakyti
D
Kinijos čempionate nelabai daug ten rungtynių belikę sužaist, tad keista, kad Motiejūnas net nebuvo paminėtas. Jo komanda ten jau lyg ir nebepretenduoja į atkrintamąsias, tai galbūt ir spėtų į stovyklą.
2020-06-05
+2
Atsakyti
Karteris
Velickos Echodo D. Giedraicio keista kad nepakviete
2020-06-05
Atsakyti
Kuprius
Nu dabar tai laikykitės visi. Smagu kad rinktinė išgyvena krizę. Nebeliko senų vilkų, nebeliko ir komandos.
2020-06-05
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.