Prie Irvingo jungiasi NBA žvaigždės: krepšininkai skatina siekti permainų šalyje, o ne žaisti

2020-06-13 10:27
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Artėjant NBA ir žaidėjų asociacijos sutartam sezono atnaujinimui liepos 31-ąją, ryškėja šios idėjos kategoriškai nepalaikančių krepšininkų ratas. Randasi vis daugiau atletų, kurie pasisako prieš rungtyniavimą JAV krečiant neramumams – jie skatina jungtis prie nacionalinio judėjimo siekiant socialinio teisingumo reformos. 

„The Athletic“ šaltinių teigimu, daugiau nei 80 krepšininkų diskutavo dėl juodaodžių atžvilgiu nukreipto sisteminio rasizmo, vienybės ieškojimo ir policijos brutalumo. Šias problemas apjungė COVID-19 pandemijos tema.

Konferenciją inicijavo NBA viceprezidentas Kyrie Irvingas ir Los Andželo „Lakers“ atstovas Avery Bradley. Joje dalyvavo žaidėjų asociacijos prezidentas Chrisas Paulas, Kevinas Durantas, Carmelo Anthony, Dwightas Howardas ir Donovas Mitchellas, tačiau vienos ryškiausių lygos žvaigždžių LeBrono Jameso nebuvo. 

„Lakers“ lyderio pozicija aiški – krepšininkas nori žaisti ir kovoti dėl NBA titulo, nors dalis Los Andželo ekipos žaidėjų yra priešingos nuomonės.

Pasak pranešimų, Anthony, Howardas ir Mitchellas nesutinka rungtyniauti Walto Disnėjaus parke vyksiančiame 2019-2020 m. sezono finišo turnyre bei šiuo klausimu pritarė Irvingui.

„Nepalaikau persikėlimo į Orlandą, – per pokalbį sakė Irvingas. – Esu prieš sisteminį rasizmą ir visas nesąmones. Visa tai kelia per daug abejonių. Pripažįstame ar ne, bet kiekvieną rytą atsikėlę mes, kaip juodaodžiai, esame taikinyje.“

Howardas pabrėžė, kad NBA atnaujinimas Orlande atitrauks dėmesį nuo JAV krečiančių problemų, todėl krepšininkai privalo vienytis ir šį laiką turi išnaudoti pokyčių siekimui.

Mitchellas išskyrė pernelyg ilgą laikotarpį, kuomet krepšininkai nežaidė intensyvaus krepšinio penki prieš penkis, o tai tik didina žaidėjų traumų riziką. Jutos „Jazz“ lyderis apie tai užsiminė ne be priežasties – šį tarpsezonį jis kandidatuoja į maksimalų kontraktą.

Tuo metu Carmelo akcentavo vieningumą ir galimybę jauniems NBA žaidėjams būti išgirstiems. Portlando „Trail Blazers“ veteranas taip pat siūlė visiems krepšininkams paaukoti po 25 tūkst. JAV dolerių labdarai.

Nepaisant priešiško požiūrio į sezono atnaujinimą, Irvingas buvo itin aktyvus besidomint, kokie apribojimai bus taikomi rungtyniauti negalėsiantiems klubų žaidėjams. Pavyzdžiui, Bruklino „Nets“ žvaigždė kėlė klausimą, ar jis galėtų būti įtrauktas į limituotą 35 žmonių komandos personalą. Taip pat, ar jam būtų galima naudotis pirtimi atliekant reabilitaciją.

Negana to, Irvingas kėlė klausimus, ar rėmėjai pasirūpins krepšininkų gerbūviu Walto Disnėjaus pramogų parke: ar bus suteikiami lygą globojamų verslo kompanijų produktai, koks bus tiekiamas maistas.

Vienas žaidėjų asociacijos narių pasiteiravo, ką Irvingas turėjo omeny klausdamas apie rėmėjų produktus. „Nets“ priklausantis krepšininkas paminėjo populiarų suaugusiųjų gėrimą, pabrėždamas, jog tai įvardijo tik kaip pavyzdį.

Tarp kitų penktadienį pokalbyje dalyvavusių krepšininkų taip pat buvo Malcolmas Brogdonas, C.J. McCollumas, Joelis Embiidas, Justinas Holiday, Rudy Gay, Spenceris Dinwiddie, Harrisonas Barnesas, Al-Farouqas Aminu, Tobiasas Harrisas, Kyle'as Lowry, Mike'as Conley, Zachas Collinsas, Mylesas Turneris ir buvęs NBA žaidėjas bei žaidėjų asociacijos vadovas Rogeris Masonas.



Komentarai:

cezaris
gladiatoriu darbas linksmint publika uz nepaklusnuma bus smarkiai nubausti finansiskai
2020-06-13
-8
Atsakyti
Tikri sportininkai treniruojasi ir sugrazins krepsini o tie kurie neturi sansu siais metais bando spresti kazkokias problemas kurias per kvaili yra isspresti
2020-06-13
-16
Atsakyti
Ne_emygeriams
Apgailetinas politikavimas demokratu partija palaikancios nba. Juoduju nerarbo lygis JAV ptie trumpo bivo maziausias visu laiku! Bet demokratai zaidzia slyksciis politiniis zaidimelius.
2020-06-13
+6
Atsakyti
(:
Prie viso sito balagano dar ir didziule, bet vis dar augancia socialine atskirti galetu prikabinti, jei jau cia taip nusiteike versti sistema. Didzioji dalis zmoniu yra priversta kenteti atviras valdzios, korporaciju patycias. Tie patys sou verslo atstovai, tarp ju ir nba krepsininkai, uzdirba nesuvokiamai didelius pinigus. Tie simtamilijoniniai kontraktai yra tiesiog iskrypimas. Sou pasaulio zmones net nebeslepia, kaip svaisto milijonus keksems ir narkotikams. Bet sios puses sitie "teisybes" ieskantys vargsai nei mato, nei nori matyti. Mato tik iliuzija apie savo uzgauta ego. Rasizmas, palyginus su sia globalia problema, tikrai nera toks jau didelis.
2020-06-13
-4
Atsakyti
Anonimas
visi tie kurie is getu kile, kodel nera kitu is normaliu issilavinusiu seimu kilusiu krepsininku. Amzinos aukos. slykstu jau klausyt situ nesamoniu. Viena bandita nuzude tai dabar visi turi eit is proto. Pasiteisinimu viskam iesko ir nekitaip. Cia kaip neisiu i mokykla, nes man nepatinka kur ji stovi. Apgailetina
2020-06-13
+1
Atsakyti
x
Teisingai daro, pati NBA (kaip ir Eurolyga) sustruktūravo žaidėjų kontraktus taip, kad neapsimokėtų jiem ten žaisti. NBA atveju, žaidėjams būtų sumokėta tik už 8 reg. sezono rungtynes ir viskas + tektų prisiimti rizika dėl viruso + gyventi be šeimos ir draugų uždarytiems, dar ir sudėtingą socialinę situaciją galima paminėti. Iš Lietuvos pusės, sakyčiau, kad sezono atšaukimas - pozityvus variantas. NBA galvos jau kalbėjo, kad kitą sezoną pradėtų vėlai, todėl į Olimpiadą galėtų važiuot tik antrarūšiai žaidėjai, nepatekę į atrinktamąsias, kas reiškia, kad ir mes bent jau Sabonio veikiausiai rinktinėje nematytume, o kitos rinktinės - savų žvaigdžių, kas reikštų, jog Olimpiada netektų prasmės.
2020-06-13
+2
Atsakyti
Jj
Truputį medinį vertimą paleidot ši kartą. "Konferenciją inicijavo NBA viceprezidentas Kyrie Irvingas"
2020-06-13
-4
Atsakyti
x
ten nežaisti gali sau leisti gal 10 proc žaidejų , visi gi kiti gyvena skolon ateities kontraktų sąskaita.
2020-06-13
Atsakyti
...
va taip ir būna iš per gero gyvenimo
2020-06-13
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.