Galvos skausmas NBA: žaidėjai savo nepasitenkinimą jau reiškia ir viešai

2020-06-13 16:03
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Kai jau atrodė, kad Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) nenumaldomai atnaujins 2019-2020 m. sezoną, stipriausia pasaulio lyga susiduria su naujais iššūkiais.

Pastaruoju metu nerimą dėl galimo sezono pratęsimo reikšti pradėjo patys krepšininkai. Tiek viešai, tiek per uždarus kanalus.

Kaip praneša Tomas Haberstrohas iš „NBC Sports“, „burbulo“ aplinka Disnėjaus parke gali būti ne tokia ir griežta.

Haberstroho teigimu, Disnėjaus parko darbuotojų laikytis karantino sąlygų nebus reikalaujama. Skirtingai nei žaidėjams, jiems taip pat nebus atliekami reguliarūs koronaviruso testai.

„Tai nėra „burbulas“. Tai – kepurė su tinkleliu“, – „NBC Sports“ teigė aukštas pareigas NBA užimantis funkcionierius.

Tiesa, Disnėjaus parko darbuotojai nuolat turės dėvėti apsauginę veido kaukę, o prieš pradedant pamainą darbe jiems bus matuojama kūno temperatūra. Jeigu darbuotojo temperatūra bus mažesnė nei 100,4 laipsniai pagal farenheito skalę (38 laipsniai pagal celsijų), tuomet jie galės pradėti darbą.

Vis tik, jei šis skaičius bus didesnis, darbuotojui bus suteikiama minutė atsikvėpti bei atvėsti. Jeigu pakartotinio matavimo metu kūno temperatūra vis tiek viršys minėtą ribą, parko darbuotojas bus siunčiamas namo.

Kai kurie klubų vadovai ir krepšininkai išreiškė nuomonę, kad šioje situacijoje taikomi dvigubi standartai, mat Disnėjaus parko darbuotojai laisvai galės įeiti ir išeiti iš pramogų parko teritorijos bei taip leisti laiką su šeimomis ir gyventi įprastuose savo namuose. Tuo metu pirmieji atvykę žaidėjai parko teritoriją anksčiausiai galės palikti po maždaug 50-ies dienų.

Kai kurie klubų vadovai netgi pasiūlė idėją, jog komandos galėtų laisvai keliauti iš ir į pramogų parką privačiais lėktuvais. Jeigu Disnėjaus parko darbuotojai laisvai gali keliauti iš darbo į namus, kodėl to daryti negali NBA žaidėjai?

Išvydęs šio straipsnio antraštę, kurioje teigiama, kad Disnėjaus parko darbuotojams bus galima laisvai palikti pramogų parką ir jiems nebus atliekami testai nuo koronaviruso, sureagavo ir Naujojo Orleano „Pelicans“ gynėjas J.J. Redickas.

„Tai... jokio burbulo nėra“, – savo „Twitter“ paskyroje pakomentavo Redickas.

Jam savotiškai pritarė ir Jutos „Jazz“ duetas. Joe Inglesas į Redicko komentarą sureagavo išpyškindamas 6 su ašaromis besijuokiančius veidukus.

„Burbulas, kuriame yra pora skylių“, – pridėjo australas.

„Šiuo metu esu labai sutrikęs“, – po Ingleso komentaru parašė Jordanas Clarksonas.

Adrianas Wojnarowski taip pat pranešė, kad žaidėjai turės teisę rinktis, ar dalyvauti sezono atnaujinime, ar ne. Jeigu krepšininkas nuspręstų nevykti į Orlandą, jis negautų uždarbio už nesužaistas likusias aštuonerias reguliariojo sezono rungtynes.

Komandos, kurių krepšininkas (-ai) atsisakytų pratęsti sezoną, turėtų teisę tokius žaidėjus pakeisti. 

Siekiant pakeisti neatvykstantį krepšininką, komandos galėtų rinktis tarp žaidėjų turinčių dvišales sutartis (situacija, kai krepšininkas turi kontraktą su NBA ir G lygos klubu) arba iš laisvųjų agentų, kurie turėjo sutartį su NBA klubu per pastaruosius du sezonus.

Į pastarąją kategoriją patenka tokie žaidėjai, kaip DeMarcusas Cousinsas, Isaiah Thomasas, J.R. Smithas, Jamalas Crawfordas.

Optimistiškai nenuteikia ir skaičiai Oranžo apylinkėje, kurioje yra įsikūręs Orlando miestas. Iki šiol Oranžo apylinkėje koronaviruso situacija buvo viena geriausių Floridos valstijoje.

Vis tik trečiadienį buvo aptikti 128 nauji koronaviruso atvejai. Tai – didžiausias skaičius per pastarąsias 14 dienų. Iš viso Oranžo apylinkėje yra užfiksuoti 2678 COVID-19 infekcijos atvejai.



Komentarai:

Algos
Gautu alga pora stuku i menesi lauktu nesulauktu kada vel gales uzdirbt dabar kai pinigu tiek kad ner kur det tai aisku tingisi po tiek laiko vel zaist
2020-06-13
+7
Atsakyti
Ayo
Vargseliai tie NBA zaidejai. Kaip i kokia koncentracijos stovykla bus suvaryti vergai. Ir taip uz skatikus zaidzia, kas tie keli ar keliolika milijonu doleriu per metus? Joks doras zmogus uz tokia suma NEPRAGYVENTU.
2020-06-13
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.