„Lietkabelis“ iš „Žalgirio“ pasiskolino jauną aukštaūgį

2020-06-17 17:09
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Europos taurėje rungtyniausianti Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa turi pirmąjį naujoką – juo tapo neseniai 20-ąjį gimtadienį pažymėjęs 205 cm ūgio Erikas Venskus.

Sunkiojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo pozicijose galintį rungtyniauti atletą panevėžiečiams paskolino Kauno „Žalgirio“ komanda, kurios sudėtyje jaunuolis debiutavo Eurolygoje ir gavo šansų pasireikšti Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) kovose.

Praėjusiame sezone Venskus žaidė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), kur gynė „Žalgirio“ dublerių garbę ir rodė galingą žaidimą: per 23 minutes įmesdavo 15,1 taško, atkovodavo 6,2 kamuolio, atlikdavo 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo 15,1 naudingumo balo.

Erikas Venskus

Erikas  Venskus
Komanda: Kauno Žalgiris-2
Kauno Žalgiris
Pozicija: PF, C
Amžius: 20
Ūgis: 205 cm
Svoris: 100 kg
Gimimo vieta: Biržai, Lietuva

Geriausias rungtynes Venskus sužaidė prieš Šakių „Vytį“, kai per 30 minučių pelnė 26 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą.

Pernai vykusiame Pasaulio 19-mečių čempionate Venskus buvo Lietuvos rinktinės lyderiu: per 27 minutes įmesdavo 12,9 taško, sugriebdavo 7,3 kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus bei fiksuodavo 15,4 naudingumo balo vidurkius.

„Lietkabelis“ kitam sezonui taip pat turi sutartis su Mariumi Valinsku, Tadu Vaičiūnu, Vyteniu Lipkevičiumi ir Margiriu Normantu. Komandą toliau treniruos sutartį pratęsęs Nenadas Čanakas.

„Lietkabelio“ komplektacija:

Panevėžio „Lietkabelis“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Margiris Normantas (naujiena) 23 194
SG Marius Valinskas 21 187
SF Tadas Vaičiūnas 21 200
SF Vytenis Lipkevičius (naujiena) 31 198
SF/PF Tomas Lekūnas (+1) 27 198
PF/C Gabrielius Maldūnas (+1) 27 204
C/PF Erikas Venskus (naujiena) 20 205
Treneris Nenadas Čanakas (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Željko Šakičius (negrįš), Martynas Sajus (negrįš), Rihards Kuksiks, Paulius Valinskas, Tomas Dimša (negrįš)
Domina:  Paulius Valinskas, Gytis Masiulis


Komentarai:

RENO
Sekmės ERIKUI, ieškant savo erdvės po saule. Puikus treneris, gera komanda, visos galimybės tobulėti. O dar ir gimtinė visai šalia. Teisingas spendimas. Pirmyn, vaikine !
2020-06-18
+1
Atsakyti
saunu
man tai labiausia patinka ekspertai, kritikai .... :))) ar bent vienas is Jusu esate pasiekes tiek, savame amziuje,kiek Venskus??? manau, kad net pasvajoti apei tai nedrisote .... jei zaidete tai ant bankes mokyklos komandoje, o dbr kaip gulbinai pilvus uzsiaugine , komentuojate nesamones
2020-06-18
-3
Atsakyti
Anonimas
geriau lietkabelis pagalvotu augint sava jaunima o tai isaugins zalgiriui o sau nieko nei ispirkos nei žaidėjo nematau prasmes skolinimose
2020-06-17
Atsakyti
panasiausia
kad daba rima lietuvius kuriuos tik gali, o pabaigai pasiliks legionieriu vietas + sulauke kainu kritimo
2020-06-17
+13
Atsakyti
reiskia tik tiek
Kad Venckus eina i pakankamai stipria komanda pas visai gera treneri, kur gaus pazaisti ir eurocup, jei nesusimaus. Tai visai nereiskia, kad Lietkabelis bus silpnas ar kad taupymo rezime. Priesingai - nebutu nei prasesi i eurocup jei su $ prasti reikalai. Ir anksciau prie Canako jie yra skolinesi jaunuoliu is Zalgirio ir Ryto, kurie nebuvo pagrindiniai zaidejai (Valinskas jaunesnysis, berods Giedraitis)
2020-06-17
-3
Atsakyti
Anonimas
O as taip isivqizduoju, kad turetu buti kokie 4 rimti naujokai - c, pf, sg, pg ir visi i starto penketa.. jei taip tai bus labai idomi komanda :)
2020-06-17
+1
Atsakyti
kunigas
Atidave kudiki 😖
2020-06-17
-6
Atsakyti
Alytiskis
Nezinau ar busiu downvotintas ar ne, taciau issakysiu savo nuomone apie Vensku, teko stebeti ji tiek jauniuciuose, tiek NKL\'e tiek uz Zalgiri LKL\'e na nezinau as tiesiog nematau nei talento, nei duomenu sitame vaikine, zinau dar jaunas, taciau ugio, atletiskumo ir ilgu ranku neturejimas tiesiog manes nezavi, lyg ir turi kazkoki judesiu arsenala, taciau velgi metimas irgi vangokas jo, nezinau, nezinau, atrodo siuolaikiski zaidejai buna, kad ir ne auksti, taciau bent turi atletiskuma ar gera metima jis man kaip ir Masiulis, siuolaikiniame krepsinyje netinkami, nei atletiskumo, nei gero metimo abudu visiskai be pozicijos zaidejai, dar teko perziureti Tallino Kalev pries Zalgiri (draugiskos rungtynes) tai ciuvakas tiesiog buvo maudomas ausktesnio ir atleskisnesio taciau kiek nerangaus aukstaugio is Bahamu (no name) tas jo minkstumas ir kazkokio vieno gero zaidimo bruozo ir stiprybes neturejimas kelia abejoniu ties juo, dar foot workas jo toks absurdiskas, kad kiek ziurint teko nusikeikt ir isvadint ji visisku scrubu, pataisykit mane kazkas jeigu esate kitokios nuomones.
2020-06-17
Atsakyti
JANKŪNAS
Kas čia per pienburnis, iš kur ta negra ištraukėt?
2020-06-17
-6
Atsakyti
Anonimas
Šiaip nėra, kad Čianakas labai remtųsi jaunais žaidėjais. Praeitais metais turėjo Marių Valinską ir Vaičiūną, tai rotacijoje abu labai mažai dalyvavo. Bet jie ir kiek silpnesni už Venskų buvo. Reikia tikėtis, jog numato jam antro žaidėjo jo pozijoje rolę, o ne 5 žaidėjo puolėjo-centro grandyje.
2020-06-17
+7
Atsakyti
xaxaxa
nklo monctras atkeliauja uzkariaut kibiro taures :)
2020-06-17
-3
Atsakyti
djgaffer
Puiku,galų gale ir Venskus išplaukia į plačiuosius vandenis.Rolė aišku jo nebus gal dar didelė,bet jau laikas išeiti iš NKL.Kiek galima ten trintis.
2020-06-17
+1
Atsakyti
Lietkabelis!!!!
Kokie žmonės durni gyvena lietuvoj... Niekas nemoka pasidžiaugti kad Venskus tobulės, visi vienas kitą kritikuoja ir kritikuoja. Erikas kaiptik su labai dideliu talentu ir labai noriu pasidžiaugti kad jis atvyko į lietkabelį.
2020-06-17
+3
Atsakyti
ddadu
nesuprantu,sudetis daugiau nej juokinga..nej vieno normalaus zaidejo...visi grybai be talento..tai kam reikejo i ta eurocup aiti jei nera pinigu?tipo kad juokintu Lietuva europoje?
2020-06-17
-23
Atsakyti
Anonimas
205 centras JUOKINGA. Kraštas geriausių atveju o ne centras. Fiziškai silpnas kūnelis kaip pas skruzdeliuką tad kam roks reikalingas?
2020-06-17
-13
Atsakyti
Pppp
Labai abejoju , kad Malduna pasiliks , nors ir rašo , kad domisi.
2020-06-17
-3
Atsakyti
x
kažkaip nesitiki , kad Maldūnas bus 1 centras . jei ne tai Venskus imamas į sunkaus krašto greičiau ir retkarčiais į centro poziciją? kita vertus Čianakas megsta žaisti su aukštais
2020-06-17
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 35

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.