„Žalgiris“ išpirko Mareką Blaževičių

2020-06-29 21:32
Nuotr.: Zalgiris.lt
Nuotr. Zalgiris.lt

Vilniaus „Ryto“ vidurio puolėjas Marekas Blaževičius nusprendė palikti sostinės klubą ir kitą sezoną žais Kauno „Žalgiryje“. Lietuvos čempionai už perspektyvųjį 18-metį sumokėjo išpirką.

Kauniečiai oficialiai pranešė apie sudarytą trejų metų kontraktą.

„Tai buvo tikrai sunkus sprendimas, nes viena koja jau buvau užsienyje, bet tada paskambino Robertas Javtokas, buvau susitikęs su treneriu. Tai viską pakeitė į tą pusę, kur esame dabar. Manau, kad tai bus geras sprendimas“, – bendraudamas su „Žalgiris TV“ komanda sakė Blaževičius.

Blaževičių savo gretose labai norėjo matyti naujasis „Ryto“ treneris Donaldas Kairys ir klubo vadovybė, tačiau žaidėjas ir jo atstovai nusprendė pasukti skirtingu keliu, rašoma „Ryto“ pranešime spaudai.

„Mes privalome gerbti tokį Blaževičiaus ir jo atstovų pasirinkimą, – kalbėjo „Ryto“ generalinis direktorius Rolandas Jarutis. – Sutartyje buvo numatytas punktas dėl išpirkos ir žaidėjas juo pasinaudojo. Marekui ateinantį sezoną buvo numatytas svarbus vaidmuo.

Ir mes esame tikri, kad geriausios sąlygos tobulėti jaunam žaidėjui yra „Ryto“ organizacijoje. Nuoširdžiai linkime Marekui sėkmės tolimesnėje karjeroje, nes jis Vilniaus krepšinio auklėtinis.“ 

Kaip „Žalgiris TV“ sakė pats Marekas, didelę įtaką jo sprendimui turėjo ir vyriausiojo komandos trenerio Šarūno Jasikevičiaus parodytas dėmesys. „Žalgirio“ strategas jauną krepšininką papirko savo atvirumu.

„Įspūdį paliko žmogaus savybės ir visų pirma – atvirumas. Tada tai, kaip nerealiai jis supranta krepšinį ir kiek iš tikro paprastas žmogus jis yra. Galbūt šalia aikštelės jis atrodo piktas, kad ant visų rėkia, bet iš tikro jis yra paprastas ir nuoširdus žmogus“, – svarstė ir į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą pakviestas žaidėjas.

Blaževičius perėjo visą „Ryto“ organizacijos piramidę ir tapo pagrindinės Vilniaus komandos žaidėju.

Blaževičius su „Ryto“ jaunimo komanda 2018 metais tapo Eurolygos jaunimo turnyro nugalėtoju.

„Žalgirio“ sudėtis:

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Lukas Lekavičius (+1) 26 181
PG Rokas Jokubaitis 19 192
SG/PG Thomasas Walkupas 27 193
SG Marius Grigonis (+1) 26 198
SG Tomas Dimša (naujiena) 26 196
SG/SF Steve'as Vasturia (naujiena) 25 196
SG Karolis Lukošiūnas 22 195
PF Paulius Jankūnas 36 205
PF Nigelas Hayesas (+1)  25 203
PF/C Zachas LeDay (+1) 26 202
C Martinas Gebenas 25 208
C Jockas Landale'as (+1) 24 211
C Marekas Blaževičius (naujiena) 18 207
Treneris Šarūnas Jasikevičius
Sutartys baigėsi: Edgaras Ulanovas, Artūras Milaknis, KC Riversas
Domina:  Edgaras Ulanovas, Artūras Milaknis

„Ryto“ sirgalių grupės „B Tribūnos“ reakcija į Blaževičiaus išvykimą:



Komentarai:

Tiesiog
Paziurejes Mareko highlightus pasidare idomu prisimint kaip JV atrode 19. Tai ispudis toks, jog Jonas ir tokiam amziuj butu suvalges Mareka. Man asmeniskai absoliuciai kol kas nenuspejami jokie konturai sio jauno zaidejo. PS. Jei kam idomu palygint, 19 JV:
2020-06-30
+19
Atsakyti
PULKOVSKIS
Šaras tepa slides, Žalgiris šūdas.
2020-06-30
-5
Atsakyti
Anonimas
debilas marekas , isejo del jaskos, nors jo net nebus zalgiri:D :D NEWS: According to close sources, the Fenerbahçe has practically closed the incorporation of SARUNAS JASIKEVICIUS. The Lithuanian coach will replace Obradovic after 4 seasons at Zalgiris Kaunas.
2020-06-30
+5
Atsakyti
Gėjus Paulius Ambrazevičius
Apie rito fanus geriausiai pasako momentas, kai baudas metantį seibutį kurwa jie išvadino. Tą patį seibutį, kuris viena akim ėjo y aikštę ir griuvo už rito spalvas kai prapyle ta pusfinali pries Žalgirį. Sveikas atvykęs į šlovingąjį Kauno Žalgirį Marekai, o šimašiaus hipsteriukai tegu springsi savo butthurte
2020-06-30
+17
Atsakyti
Ceska
cia ne tas kur skrepliavosi ant logo?
2020-06-30
+14
Atsakyti
ddadu
ir dar jei jis toks ale perspektyvus...kaip jo nera NBA 2021 MOCK draftuose tarp 60 prognozuojamu saukimu??
2020-06-30
+3
Atsakyti
lol
Marekas tobulės geriausioj vietoj, rytas gavo pinigų, Žalgiris uždirbs ateitį. Čia win win win. Kas kažko nesupranta jūs debilai. Nekonkurentas rytas žalgiriui, čia nėra REAL vs Barca ar Pao vs OLY, kur irgi būna perėjimu, ypač tarp jaunų žmonių. Nepatenkinti, tai nepatenkinti, bet šūda pilt ant 19mečio, o ne ant savo šūdinos organizacijos, kad nesugeba išlaikyt jaunų, mylinčiu miestą jaunuoliu. Nu tikrai kartais nesuprantami dalykai vyksta tarp fanų(aišku degradu labiau) .
2020-06-30
-8
Atsakyti
lenkas
Vilniaus lenkai uz zalgiri ir marika. sekmes Tokiu zingsniu zalgiris gavo likusio vilniaus palaikyma. Uz ryta liko tik btribuna isdauzytais dantimis
2020-06-30
-13
Atsakyti
Jonas
Birutis pabego, toks pat ir sito likimas. savo neuzaugina jaunimo, belieka kitus vogt, priburus pasaku.
2020-06-30
-10
Atsakyti
Anonimas
Atrodė protingesnis - ką jis ten veiks?
2020-06-30
+4
Atsakyti
cha cha
paziurejus i komentaru kieki tai matosi kaip skauda rytfaniams. O komentarus raso tipo valio cha cha klaunai tie rytfaniai. Savo verkima islieja zemindami savo zaideja.
2020-06-30
+9
Atsakyti
Jio
Tai l. R fanai neverkia kad išėjo Blaževičius. Jei būtų neišėjęs už kokius pinigus Butkevičius likęs būtų. Gavo išpirką ir sukišo visa jam. O ryto komanda ko siekė paskutinius kelis metus prasiko per vieną vasarą. Visa jaunimą iš taške dėl kurio įdomi komanda dar kažkiek buvo. Ir tik nelokit kad dzin. Jei ir šį sezoną iš šitos lygos nei spaus kažko. Tai eina jų vadyba patis žinot kur.
2020-06-30
+7
Atsakyti
uz zalgiri
pagrindinis marek argumentas saras panasu kad iseina,ir jei neduok dieve i jo vieta ateis adomaitis, sezonas jam iskart prarastas. ar tik nebus kaip kadaise gudaiciui kai bego nuo vilko ir ant meskos uzsirove? aisku zaidejas labai simpatiskas, tokiu deja labai nedaug dabar auga bet jei sedes ant suolo, visas jo perspektyvumas greit isgaruos todel noretusi tiket kad bent kazkokias garantijas is klubo del laiko jis gavo
2020-06-30
+8
Atsakyti
nemeluosiu
nu ok, nieko netiketo neivyko, bet neutraliai ziurint sprendimas keistas. sako suzavejo jasikevicius, bet jo greiciausiai zalgiryje nebebus. atsarginio centro vieta dar reikes issikovoti pries geben, kuris neabejotinai irgi turi ambiciju ir nera koks tai pastumdelis (buves lkl mvp), realybe tokia, kad blazevicius gali keliaut i prienus sezonui isibegejus. prisiminkim hartensteino situacija ir kiek jis gavo minuciu, nors talentu greiciusiai lenke mareka. zalgiriui tai geras pirkinys taikant i ispirka is nba, rizika nedidele (absoliuciai analogiska situacija kaip su hartensteinu), bet blazevic, galvoju, tikrai pralos. ryte jis galejo tureti tobulas salygas, zalgiryje visiska nezinomybe ir milziniska konkurencija. sitam transfere neabejotinai sugrojo ir treneris arturas javtokas, sunku isivaizduot, kad nepagelbejo broliui padaryti gero biznio sprendimo operuojant simtatukstantinem sumom. tikekimes, kad tikrai marekas yra toks geras kaip apie save galvoja ir bus tuo top 15 picku, bet mano akimis jis pasirinko zymiai sunkesni ir rizikingesni kelia.
2020-06-30
+17
Atsakyti
Pinigo verge
Marekai, tai, kad Saras iseina :D Paskutines naujienos pagal zinoma ispana Ignacio Ojeda twitter\'i NOTICIA: Según fuentes cercanas, el Fenerbahçe tiene prácticamente cerrada la incorporación de SARUNAS JASIKEVICIUS. El entrenador lituano sustituirá a Obradovic después de 4 temporadas en Zalgiris Kaunas.
2020-06-30
-11
Atsakyti
MIKLOVAS
Manau RYTAS čia laimėjo, jei reiktu rinktis pagal naudą komandai šiandien kurį žaidėja pasilikti BLAŽEVIČIUS/BUTKEVIČIUS - laimėtu Butkevičius, Butke jau dabar gali žaisti aukštu lygiu starto penkete, o Blaževičius spenys dar tik suolo žaidėjas 18 m. neaišku kas iš jo bus ateityje, be to RYTE Mareko netektis visai nepasijus dėl monstro Gusčio įsigyjimo kaip atsarginis žaidėjas nuo suolo, o kur dar atvyksiantis naujas pagrindinis centras legionierius atletiškas su metimu. Išvada tokia RYTAS nieko neprarado o tik dar labiau sustiprėjo.
2020-06-30
+1
Atsakyti
Ignas
Nelabai suprantu, kodel ryto fanai dziaugiasi ispirka kuri nera viesai paskelbta ? Netokiu jog zalgiris uz ji mokejo ta 100k ar kokia ten buvo pagal sutari, nes juk Mareko kitu metu alga rytui buvo kosmiskai didele, todel uz daug mazesne ispirka ji atiduoti turejo speju. Butu idomu oficialiai suzinoti ispirkos suma
2020-06-30
-1
Atsakyti
jonceblemba
Investicija tikrai manau gera. Dabar aisku kad Leday nelieka, manau kita sezona EL bus trumpa, bet po tokiu metu turbut reikia to tiketis. Mes ne rusai ar turkai.
2020-06-30
+6
Atsakyti
lol
Zalgiris 2 lenkus dabar tures Marcin Geben ir Marek Blaczeviczc
2020-06-30
-3
Atsakyti
eflow
Keistas Blaževič sprendimas, taip gyrė Vilnių, taip norėjo būti Ryto veidu, tiek daug neapykantos jautė Žalgiriui ir šast kad nori.. Nu ok, pasirinko stipresnę komandą, daugiau pinigų, bet Ryte jis būtų buvęs vienas pagrindinių žaidėjų, būtų gavęs daug žaidybinio laiko, o Žalgiry įdomu koks jam vaidmuo numatytas.. Nesu Ryto fanas, bet gaila, kad komanda ėjo tinkama linkme, turėjo labai gero jaunimo, kuris ateity būtų komandą pakėlę į kitą lygį ir dabar visi išsibėgiojo, nu Marčiulionis tik liko, bet vistiek, vienas žaidėjas jau nieko nebereiškia. Čia buvo vienintelis šansas Rytui dar prisiminti tuos gerus laikus, o dabar teks dar ilgai sėdėti ten, kur sėdi dabar. Iš neutralios pusės žiūrint, Blaževič priėmė blogą sprendimą, bet kas čia žino, laikas parodys, gal gaus to žaidimo laiko Žalgiry..
2020-06-30
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 167

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.