Eimantas Bendžius palieka „Rytą“

2020-07-01 16:55
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Ryto“ kapitono pareigas ėjęs Eimantas Bendžius palieka sostinės klubą, praneša Donatas Urbonas iš „24sek.lt“.

„Rytas“ turėjo galimybę pratęsti sutartį su Bendžiumi, tačiau šia galimybe nepasinaudojo. Urbonas taip pat prideda, kad 30-mečiu puolėju domisi Sasario „Dinamo“ ir „Monaco“ klubai. Pastaroji ekipa vyr. trenerio poste svarsto ir Dainiaus Adomaičio kandidatūrą.

Europos taurėje Bendžius vidutiniškai rinko po 12 taškų, 4,1 atkovoto kamuolio ir 11,5 naudingumo balo.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
84,7
Pelno taškų: 84,7
Taiklumas: 48,2%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 98
Blogiausias pasiekimas: 61
Daugiausia pelno: Francisco Cruz

Klubo vadovybė su Bendžiumi keletą mėnesių ieškojo tolimesnio bendradarbiavimo galimybių ir svarstė įvairius variantus, tačiau rizika dėl kito sezono neapibrėžtumo nulėmė išsiskyrimą.

„Eimantas norėjo likti „Ryte“ ir mes labai norėjime jį matyti čia. Bet rasti abi puses tenkinantį sprendimą nepavyko. Šiai dienai klubas nepajėgus vykdyti tokius finansinius įsipareigojimus, kurie numatyti žaidėjo kito sezono sutartyje, – ilgas derybas su kapitonu komentavo generalinis direktorius Rolandas Jarutis. – Eimantas visada aikštėje palikdavo širdį, todėl mes jam galime tik padėkoti už didelį atsidavimą sostinei ir laukiame ateityje jo sugrįžtant į Vilnių.“ 

„Noriu padėkoti visam Vilniui už palaikymą ir klubo žmonėms, kad ieškojo galimybių pratęsti mūsų bendradarbiavimą, – atsisveikindamas su „Ryto“ ekipa kalbėjo Bendžius. – Apmaudu, kad mums tenka skirtis, bet tokia realybė ir turime ją priimti. Nuoširdžiai linkiu klubui daug pergalių ateinančiame sezone ir norėčiau, kad po metų ar kelių, kartu su „Ryto“ fanais dar skanduotume „Pirmyn vilniečiai“.“

Bendžius prisijungė prie Mareko Blaževičiaus, Deivido Sirvydžio ir Ąžuolo Tubelio, kurie į sostinės komandą kitą sezoną nebegrįš. Tiesa, „Rytui“ bent vienam sezonui pavyko išsaugoti Arną Butkevičių.

Vilniaus „Rytas“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Dovis Bičkauskis 26 191
PG Augustas Marčiulionis (naujiena) 18 192
SG/PG Mindaugas Girdžiūnas 31 188
SG Karolis Giedraitis 22 194
SG Lukas Uleckas (naujiena) 20 199
SF Arnas Butkevičius (naujiena) 27 197
Treneris Donaldas Kairys (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Deividas Sirvydis (negrįš), Terrellas Holloway (negrįš), Francisco Cruzas (negrįš), Ąžuolas Tubelis (negrįš), Martynas Echodas, Evaldas Kairys, Einaras Tubutis (negrįš), Cameronas Bairstow (negrįš), Marekas Blaževičius (negrįš), Eimantas Bendžius (negrįš)
Domina: Gytis Masiulis, Osvaldas Olisevičius, Rokas Gustys, Gytis Radzevičius


Komentarai:

Neptunas
naujasis Eimanto klubas! Greičiau galėtų Neptūnas suktis ir pasirašyti su juo kontraktą bent dviems metams
2020-07-02
+3
Atsakyti
Dilmah
siaip tai tikrai ziauru kai prarandi sistemos augintini,Lietuvos Diuranta,kazkas negerai su sistema..
2020-07-02
-16
Atsakyti
Anonimas
Rytfaniai nesugeba iseinanciu zmoniu islydeti. Nesvarbu del kokiu priezasciu iseina ir i kur. Apsika ir apsmeizia kiekviena. Po to stebisi kad visi po to ant ju skersa deda. Net ju dievintas valanciunas po zalgirio arena su teisinga maike vaksciojo. Kaip klubas ir fanai i zaideja / treneri , tokia po to ir graza. Beja patys gudriausi net neuzsuka i ta keksiu lizda.
2020-07-01
-13
Atsakyti
Bendžius
bendžius geresnis žaidėjas nei butkė, todėl ir užsieno komandoms yra patrauklus, o butke nieko negavo, gerų pasiūlymų tai ir ryte supus 😁
2020-07-01
+1
Atsakyti
uz zalgiri
nors ir rezultatyviausias jis buvo,is esmes zaidejas be gynybos kuris tritaskius mete labai nestabiliai todel reikia palaukt kuo ji pakeis pries darant isvadas.
2020-07-01
+8
Atsakyti
Bendzius
Su Bendziu nepavyko nesurado kompromiso tai del pinigu Rytas keicia veida
2020-07-01
-7
Atsakyti
Anonimas
Gaila,virusas silpnina mūsų komandas
2020-07-01
Atsakyti
pabaisa
Pagaliau isejo visi man patinkantys zaidejai..dar dovis liko ir pagaliau galesiu visa sirdim nebesirgti uz ryta! ACIU VADOVAI JUMS! :D Duxai buvot ir busit! :)
2020-07-01
+11
Atsakyti
PULKOVSKIS
Bendžius metikas be gynybos, matėm koks jis bejėgis būdavo prieš Žalgirio priekinę linija Jankūna, Leday, kitus fiziškus aukštaūgius, manau Kairys ir Jarutis ras gerus atletiškus legionierius ne tik su metimu bet ir su geresnia gynyba, Butkevičiaus išlaikymas svarbesnis laimėjimas, Butkevičius puikiai tiks amerikietiškam greitam puolimui bėgti run n gun drive slam dunk žaidimui.
2020-07-01
-5
Atsakyti
ATI
ooo Rytulei batai. Nesugebejo savo geriausio zaidejo issaugot. Bet gal ir neprireiks, zinant, kad vilnieciai kita sezona zais antrarusej "Cempionu" Lygoj.
2020-07-01
-2
Atsakyti
alen
Na gaila kad išvyksta kaip ir del Tubelio bent paguoda kad Butkevičius liko.Galetu pabandyti su G.Masiuliu susitarti ir iš Perlo Kalogiros pasikviesti.
2020-07-01
+9
Atsakyti
Anonimas
Ar jus bent strapsni skaitet, rytas pats nepratese sudeties, nes kontraktas akivaizdziai per didelis tokiam zaidejui. Realiai geras sprendimas is abieju pusiu.
2020-07-01
+6
Atsakyti
...
siemensui langus uzkalt panasu laikas
2020-07-01
+4
Atsakyti
djgaffer
Kad nelabai ir tikėtasi jį išlaikyti.Butkevičius kiek pinigų suryja,tai Bendžiui jau neužteko.Dar ir legionierių juk reikės pirkti.Bet,galėjo ir abiejų jų nelikti,tai bent su Butke pavyko susitarti.
2020-07-01
-9
Atsakyti
Spectre
ok.
2020-07-01
-1
Atsakyti
ekspertas
Galima buvo numanyti, kad neliks, kai Rytas pranešė kas bus treneriu. Netiko Kairio propaguojamam žaidimui "bėk ir mesk".
2020-07-01
+1
Atsakyti
...
Kiek daug komentaruose laimingų kawensku :D:D jus į savo komandą pažiūrėkit koki šūdą šiais metais turėsit , kad pusė komandos pabegs iš kowno legendos tai čia viskas gerai? :D:D
2020-07-01
-4
Atsakyti
valio
Neptunui laikas susigrazinti Eimanta, nieko nelaukiant. Eimantai, welcome to Klaipeda!
2020-07-01
-8
Atsakyti
Dilmah
Laikas užkalt Jeep arenos langus
2020-07-01
+2
Atsakyti
JD
Kur tie raudoni suskreteliai, kurie cia istisai dtaskesi po kiekvienu straipsniu ir aiskino kokie apgailetini zurnalistai, kurie neva pyle suda, o rytas nebyra? Alio, apsimyzeliai!
2020-07-01
+35
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 47

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.