„Barcelonoje“ pristatytas Jasikevičius: „Palikau elitinę komandą“

2020-07-06 16:13
Nuotr.: „Barcelona“
Nuotr. „Barcelona“

Šią popietę Šarūnas Jasikevičius legendiniame „Barcelonos“ „Camp Nou“ stadione buvo pristatytas kaip naujasis Katalonijos klubo strategas.

„Šarai, sveikas sugrįžęs namo. Neabejoju, kad nuo šio momento mums suteiksi daug malonių akimirkų“, – spaudos konferencijoje sakė „Barcelonos“ prezidentas Josepas Maria Bartomeu.

Pats Jasikevičius oficialioje dalyje neišsižadėjo sau būdingos filosofijos Kaune ir teigė, kad į viską žiūrės žingsnis po žingsnio.

„Man tai yra labai įdomus iššūkis bei nekantrauju pradėti darbus. Jokio spaudimo nejaučiu, nes aš pats iš savęs reikalauju labai daug, tačiau nereikia žiūrėti toli į ateitį. Turime žiūrėti į dabartį, nes manau, kad rimtai dirbdami kiekvienoje treniruotėje galime iš lėto judėti savo tikslų link“, – teigė naujasis „Barcos“ strategas.

Tiesa, pirmasis Jasikevičiaus vizitas Barselonoje ilgai netruko. Strategas sekmadienį atvyko į Katalonijos sostinę, o jau šiandien išvyko atgal į Graikiją, kur atostogauja su savo šeima.

Pasibaigus oficialiai spaudos konferencijai, Jasikevičių pavyko pakalbinti ir tinklalapiui „BasketNews.lt“.

„Nelabai išskiriu („Barcelonos“) komandą kaip elitinę, – paklaustas, kaip jaučiasi tapęs elitinės ekipos strategu, atsakė Jasikevičius. – Visą laiką sakydavau, kad „Žalgiris“ irgi elitinė komanda. Prieš tai dirbau elitinėje komandoje, dabar atėjau į kitą komandą. Tikrai patenkintas ir žinote... Daug darbo laukia, bet toks jau gyvenimas.“

„Tai bus paprastas kasdienis darbas. Taip, klubas keičiasi, aišku žaidėjai bus kiti, bet nelabai kas keičiasi iš tos pusės, kad visą laiką sau kėlėme maksimalius tikslus. Dabar maksimalius tikslus sau kelsime „Barcelonoje“, – pridėjo strategas.

Paklaustas, kokią komandos viziją mato, Jasikevičius teigė, kad didelių skirtumų tarp „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ šiuo klausimu nebus.

„Panašiai bus. Kaip ir visą laiką reikia prisitaikyti prie žaidėjų. Manyčiau, kad visų pirma reikės stengtis išnaudoti jų stipriąsias puses, paslėpti jų silpnybes ir tą bandysime padaryti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jasikevičius.

Jasikevičius taip pat atskleidė, kad susitarimas su „Barcelona“ buvo pasiektas pakankamai greitai, tačiau neslėpė, jog sprendimas palikti Kauną buvo sunkus.

„Klubas su buvusiu treneriu buvo sutaręs, kad jie baigs bendradarbiavimą. Taip, kad daugiau mažiau iš pirmų pokalbių ir pasiūlymų supratau, jog tikrai teks palikti Kauną“, – komentavo strategas.

„Buvo labai sunkus (sprendimas palikti Kauną), bet visą laiką kažkiek buvau nusistatęs visas detales, ką reikėtų padaryti kitoms komandoms, kad ištrauktų mane iš „Žalgirio“. „Barcelona“ sutiko su viskuo ir labai greitai, tad nusprendėme gana greitai“, – pratęsė Jasikevičius.

Jasikevičius taip pat pakomentavo gandus, siejusius jį su Stambulo „Fenerbahče“ ir neslėpė, kad galimybė jį pamatyti Turkijoje, egzistavo.

„Taip, buvo galvojama (apie persikėlimą į „Fenerbahče“) ir taip toliau. Tai buvo realu, pasiūlymas buvo rimtas, bet dabar apie tai jau nebereikia šnekėti“, – dėstė Jasikevičius.

Iš karto po spaudos konferencijos Barselonoje „Žalgiris“ oficialiai patvirtino, kad su Jasikevičiumi į Barseloną taip pat išvyks asistentai Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis bei fizinio rengimo specialistas Justas Grainys.

Kalbėdamas interviu, Jasikevičius to dar oficialiai nekomentavo, bet leido suprasti, kad tokia situacija yra reali.

„Būtų nemažai lietuvių, nes komandoje darbuojasi ir lietuvis gydytojas, kuris yra pagrindinis specialistas krepšinio komandoje. Tai tikrai būtų lietuviškoji „Barcelona“, – apie galimybę dirbti su tiek lietuvių sakė Jasikevičius.

Paklaustas, ar „Barcelonos“ gretose galima tikėtis išvysti dabartinių „Žalgirio“ krepšininkų, Jasikevičius išliko lakoniškas.

„Dabar tai irgi yra spekuliacijos. Nemanau, kad reikėtų jomis (užsiiminėti). Niekada negali žinoti“, – sakė Šaras.

Užsiminus, koks yra dabartinis didžiausias galvos skausmas užėmus pareigas „Barcelonoje“, Jasikevičius vardijo rūpesčius nesusijusius su krepšiniu.

„Svarbiausia yra šeima. Vaikams norisi surasti mokyklas, norisi surasti, kur gyventi. Pasidaryti gyvenimą kuo normalesnį. Kraustymasis... 

Na, ir aišku labai daug dirbame su Nacho Rodriguezu (generaliniu „Barcelonos“ vadybininku) bei diskutuojame, kaip pagerinti komandą, nes komanda praktiškai jau yra uždaryta. Liko tikrai nedaug pinigų ir idėjų, nes daug komandos žaidėjų yra su ilgalaikiais kontraktais“, – teigė Jasikevičius.

Vos nusileidus Barselonos „El Prat“ oro uoste, Jasikevičių apspito būrelis gerbėjų, kurie paprašė bendros nuotraukos su krepšinio legenda. Pats Jasikevičius neslėpė, kad jausmas – tikrai malonus.

„Taip, žinote, čia (Barselonoje) sako, kad namai. Paskui nuvažiuoji į Atėnus – ten sako namai, nuvažiuoji į Izraelį – vėl namai. Taip, visur jaučiuosi gerai. Visur aibė draugų, gerai buvo ir Kaune, bet kažkiek malonu, jog ateina ir nereikės su daug kuo susipažinti iš naujo, nes vis tiek puikiai pažįstu ir klubą, ir jame esančius žmones“, – dėstė Jasikevičius.

Jau minėtoje spaudos konferencijoje Jasikevičius teigė, kad stengsis, jog jo vadovaujama komanda žaistų gražiai tiek puolime, tiek gynyboje. Apie tai, kad savo žaidėjams stengsis įskiepyti šią filosofiją Jasikevičius užsiminė ir bendraudamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“.

„Bandysime. Aišku, visi bando. Kaip išeis, niekada negali žinoti, bet kad bandysime – faktas. Kaip jau bus, taip jau bus. Vis tiek daugiau mažiau treniravimo stilius nesikeis, bet turime prisitaikyti prie mūsų žaidėjų“, – sakė naujasis „Barcos“ strategas.

Nors Barselonoje tai buvo įprasta darbo diena, Lietuva šiandien mini Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Šia proga Jasikevičius pasidalijo palinkėjimu savo tautiečiams.

„Palinkėčiau eiti visada tuo pačiu keliu. Mūsų valstybė tikrai eina į priekį, tai mes matome. Besąlygiškai mylėti mūsų valstybę bei dirbti jos labui ir duok Dieve, kad visiems pasisektų“, – sakė Jasikevičius.



Komentarai:

Praregėjimas
Tikras apsimetėlis tas Jasiakevičius, tik pamatė savo naudą, tai į menamai "mylimo" miesto poreikius ir mokėtus jam labai didelius pinigus ir suteiktas sąlygas net to neįvertino. Motiejūnas kalbėjo, kad strategija augintis žaidėjus per menamą piramidę. Kur jos rezultatai? Koks efektyvumas tos piramidės? Motiejūnas kalbėjo, kad strategija per piramidę ir klubo trenerių asistentus augintis pamainą vyr. Treneriui. Kur rezultatas? Net trys vyr. Trenerio asistentai plius vyr. Treneris paliko nesusimąstydami klubą. Ar tai yra etiška ir pagarba klubui? Tai vertinama tik kaip išdavystė ir verslo terminais kalbant verslo subjekto intelektinės nuosavybės pasisavinimas ir duomenų išnešimas, konfidencialumo pažeidimas. Kaip į tai reaguoja klubas, atsakingas asmuo Motiejūnas? Ogi niekaip. Jo reakcija yra tyla. Kodėl? O dėl to, kad jis yra laisvai samdomas ir savo švogerių klubui nekelia atsakomybės klausimų. O jeigu tai būtų privačiame kapitale tokia situacija? O jeigu tai būtų Motiejūno asmeninės investicijos, asmeninės rizikos, jis irgi taip tyliai elgtųsi ir neužkardytų tokių veiksmų. Manau, kad ardytųsi ir kalbėtų visai kita linkme. O dabar gi tyli, nes gi pats nežino iki kada naudosis jam suteiktomis galiomis, nes galbūt kai bus pašalintas iš Žalgirio, toks Jasiukevičius užtars žodelį prieš kokį užsienio klubelį. O kodėl tyli Matijošaitis, labiausiai atsakingas už mokesčių mokėtojų Žalgiriui skiriamas lėšas? Pats versle pergyvenęs ne vieną protų nutekėjimą. Kur jo komentarai, tai teisinga ar ne?
2020-07-07
+11
Atsakyti
Sigis
gales sedet dabar uzdarytas ilgai ir nuobodziai
2020-07-07
-10
Atsakyti
Anonimas
lkl gal ir elitine, bet ne el
2020-07-07
+6
Atsakyti
2020
palikai sena gelda
2020-07-07
-13
Atsakyti
Jonas
siknalaizys nr1
2020-07-07
+1
Atsakyti
Pakenai ipilk dar viena
Elitinius alkoholikus nebent paliko
2020-07-07
-2
Atsakyti
Anonimas
Kad kemzura neis i zalgiri naujiena nustume zemiau, o sita senesne naujiena pakele i pati virsu. Net ir krizeje zalgiris sumoka bnewsui :D
2020-07-06
-2
Atsakyti
Anonimas
baikit cia nervintis atpisim ta barcelona kaune ir baugsis visi mandrumai
2020-07-06
-1
Atsakyti
Antanas
Vel ta girta snuki rodo
2020-07-06
-16
Atsakyti
djgaffer
Šaras visada mylės Žalgirį,kad ir kur bebūtų.Ir visada džiugu,kai jis taip puikiai atsiliepia apie Žalgirį bei laiko elitiniu klubu.Jis pats Žalgirį padarė elitine komanda,ačiū jam už tai ir sėkmės naujame darbe.
2020-07-06
-10
Atsakyti
djgaffer
Elitine komanda varanti 0-9 atkarpom.. Teisingiau gal patranku mesa?
2020-07-06
+8
Atsakyti
cia turbut rytfaniai visi-bjaurus komentarai-fu,kaip jus taip galite,ir dar po viso to,kiek saras dave zalgiriui bei kaunui.
2020-07-06
+1
Atsakyti
vilnietis
😿
2020-07-06
+10
Atsakyti
Rx
gaila kad issiveda Maskoliuna. bet kartu gerai Lietuvos krepsiniui kad tiek zmoniu dirbs top klube.
2020-07-06
Atsakyti
Požiūris
Nu ką moka šis tipelis, tai susiriesdamas meluoti ir kalbėti taip, kad jokios atsakomybės neliktų ir save aukštumose laikytų. Įvaldęs rinkodarinę savigyrą. Kokį tu čia elitinį klubelį palikai? Kuriam tiesiog kortos sukrito ir nusistekenęs tą momentą Olimpiakos papuolė, tai ir įšokai į finalus. Po to tik pet didelius stenėjimus ir fortūnos dėka iki atkrintamųjų prieita. Koks tas elitinis klubas kuris balansuoja po aštuntuko ribos? Šarai atsigauk, baik pūstis, ko pabėgai su mūsų milijonais ir dar išsitraukei žmones, gerbiamas patriote. Nesiduokite kvailinami.
2020-07-06
+5
Atsakyti
Anonimas
Aš labai labai skeptiškai vertinu jo tolesnę karjerą. Žalgiryje tarp vidutiniokų gali draskytis ir aiškinti ABC krepšinio bet ką tu paaiškinsi Calatesui ? Trenerių štabas labai silpnas tad vargu bau kaip čia bus
2020-07-06
+6
Atsakyti
Ayo
Viskas tvarkoje. Zalgiris su Saru jau pasieke ka imanoma pasiekti - 3 vieta pries keleta metu. Jis is patranku mesos padare gerbiama kluba. Laimet su tokiais biudzetais Eurolygos neimanoma, dabar jau Motiejunui darbo bus per akis...arba gris i krapiko laiku dugna, arba pavyks pasamdyti normalu treneriu staba kad islaikyti komanda lenteles viduryje.
2020-07-06
+2
Atsakyti
vv
"(...)visą laiką sau kėlėme maksimalius tikslus..." Tai, kad apskritai jokiu tikslu Zalgiryje nekelei apart "laimeti sekancias varzybas" ar jau pamirsai?
2020-07-06
-4
Atsakyti
Danas
taigi raset kad stadione pristatys, ar as kazka maisau?
2020-07-06
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 32

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.