„Žalgirio“ trenerių štabe – pažįstamos pavardės

2020-07-29 12:12
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Kauno „Žalgirio“ fizinio rengimo treneriu vėl dirbs Sigitas Kavaliauskas, o vienas iš naujojo vyriausiojo trenerio Martino Schillerio asistentų bus Tautvydas Sabonis, skelbia „BasketNews.lt“ šaltiniai.

Netrukus 37-ąjį gimtadienį minėsiantis Kavaliauskas į „Žalgirį“ grįžta po septynerių metų. Analogiškas pareigas jis užėmė 2007-2013 metais, o tuomet jį pakeitė Justinas Grainys.

Šią vasarą Grainiui kartu su Šarūnu Jasikevičiumi, Dariumi Maskoliūnu ir Tomu Masiuliu persikėlus į „Barcelonos“ komandą, Kavaliauskas buvo pagrindinis kandidatas perimti fizinio rengimo trenerio vietą ir priėmė šį pasiūlymą.

Į Kauną jis grįžta po karjeros etapo Kinijoje, kur dirbo pastaruosius trejus metus. Kavaliauskas yra ir ilgametis Lietuvos rinktinės fizinio rengimo treneris, joje dirbęs iki 2016 metų.

„Žalgiris“ ir toliau turės du fizinio rengimo trenerius – darbus šiose pareigose tęs Nerijus Navickas.

Tuo metu praėjusiais metais trenerio karjerą pradėjęs Tautvydas Sabonis darbavosi „Žalgirio“ dublerių komandoje ir šią vasarą buvo paaukštintas į pagrindinę komandą. Jis bus atsakingas už žaidėjų individualų tobulėjimą.

Schillerio trenerių štabe bus dar 1-2 asistentai.



Komentarai:

Anonimas
Svogeriu krrastas
2020-07-30
-9
Atsakyti
Ai
Ka jus cia aiskinat,tipo eme ir paskyre Sileriui asistenta Sabonio sunu,Sarui Barselonoj eme ir paskyre Maskoliuna,treneris pats ka norejo ta pasirinko pagal jo iskeltus kriterijus,o juk galejo atsivezt dar viena austra ir butumet laimingi? Asistento darbas nera jau ten labai reiksmingas.
2020-07-30
-3
Atsakyti
In vino veritas
Nesinori cia kazko labai kaltint svogerizmu ar nepotizmu ar dar kazkuo, bet tikrai labai keistai atrodo, kai zmogus, tik pries metus baiges karjera ir dirbes tik dubleriu trenerio asistentu, paskiriamas i pagrindines komandos treneriu staba. Naujam, tokiam lygyje tik debiutuojanciam vyr. treneriui reikia stipraus, is patyrusiu specialistu sudaryto stabo. O dabar darbo Eurolygoje patirties tures vienintelis Berzininkaitis. Nekazka... Bijau, kad degsim ir stipriai. Suprantu, kad norima mokytis is NBA, sekti ju pavyzdziu, bet aklai kopijuot nemanau, kad butu protinga. Visgi cia Europa, kitoks mentalitetas, kitokios salygos... Tai ir treneriu stabo darbo principai turetu buti tokie, kokie geriausiai veikia europietiskam krepsiny, o tai puikiai idieges buvo Saras. Tik gaila, kad pasieme visus asistentus, bent Masiuli galejo palikt, butu didziule pagalba naujam treneriui... Nu bet Motiejunas protingas zmogus, tikiuosi, supranta, kad pasitikejimas ir reputacija pelnomi sunkiu darbu, o viska prarast uztenka keliu nesekmingu zingsniu ar neteisingu sprendimu.
2020-07-30
-2
Atsakyti
Anonimas
Nelabai supratau ko cia Domantas yra minimas, jis tai turejo daug talento, o Tautvydas tryne suola jaunimo rinktineje. Tipo priglaude Zalgiris, kad Tautvydas CV savo pasigerintu? Jis gi baige antros Ispanijos lygos profesionalaus krepsininko karjera 2019 metais, koki jis stebuklinga bagaza ziniu galejo per metus sukaupti, kad jau dabar galetu dirbti su profesionaliais zalgirio zaidejais individualiai? Padavines ranksluoscius ir kamuolius? Nea cia rimtai neheitinant, bet ka niekas daugiau i butent ta darbo vieta nepretendavo? Labai abejoju.
2020-07-30
+2
Atsakyti
Expert
Juokdariai Saboniuką asistentu padarė ir už kokius nuopelnus? Kad Arvydo Sabonio sūnus? Jug daug yra žymiai daugiau nusipelniusių ir daugiau pasiekusių trenerių kurie galėjo būti pakviesti į Žalgirio asistentus.
2020-07-29
-1
Atsakyti
Ryklys.
is kart matosi ,kad ne itinka saboniukas tik ryto fanams.bet klausimas kyla koks jums skirtumas ? kiek jus cia bezdesit ? ar jus ant tiek mylit zalgiry kad jam linkit tik gero? matem kleiza gera krepsininka ,bet guoga i kiso jy i ryta ir kas gavosi.pirma guoga tepe slides,po jo kleiza is bego.tad ziurekit savo darzo.nes pas jus vadyba yra medine ir skyleta.
2020-07-29
-2
Atsakyti
runkelis
Maciau siandien mieste Garino. ka jis taip anksti veikia Kaune?
2020-07-29
-2
Atsakyti
mod123
Koks jums visiems skirtumas heiteriukai? Jei atvirai tegul buna ir klebonas Jonas, visvien nei viena LKL komanda nepaims Zalgirio, o europoje koks skirtumas, nelabai lietuviu komandoms ir taip sekasi kalnus verst ten, tai nieko neatsitiks ir si karta, jei skeptiskai sakant, o seip is optimistines puses, manau geras pasirinkimas, ir isvis ne komentatoriu reikalai cia, tad maziau viduriuokit.
2020-07-29
Atsakyti
Senis
Klausykit, jūs šūdryčio fandebiliai, gal vienąkart mąstykit ne savo pimpalu, o galva, jei joje dar bent kiek smegenų liko, o ne vien tik šūdas teliuskuoja. Jei jau taip visi šūkaujat, kad Tautvydą į asistentus paėmė, tai gal dar kuris bent vienas iškasena galėtų paaiškinti logiką, kodėl Sabas sūnų kaip sakot "švogeriškai prastūmė" TIK į asistentus, kodėl Tautvydo tada neatsirado tuo metu metu, kai dar tik rinkosi tą austrą ? A, debilai ? Kam jau čia taip reikėjo Sabui taip žiauriai smulkintis ir sūnų kišti tik į asistentus, kai Motiejūnui galėjo užbarškint per makaulę ir Tautvydas iškart būtų vyr. TRENERIU ??? Todėl, kad asistentus renkasi treneris ir tam austrui beleko tikrai neįkiši, nežiūrint į tai, kad austras atvarys iš protekcionistinės ir žymiai labiau švogeriškos amerikanskos G lygos. Taip kad čiaupkit savo srėbalus ir daugiau nebeterškit savo idiotizmais saito eterio, jau ir taip čia vemt verčia nuo visokių degeneratų antanų, už žalgirį, arbatos pakelių ir kitų.
2020-07-29
-1
Atsakyti
Jonas
kodėl ne V. Pliauga?
2020-07-29
-13
Atsakyti
Tony
nu jo slyksciau negu slykstu . tai tas Tautvydas grynas maumedis kai zaide, o cia i trenerio asstentus jau kisineja . Arvydeli negrazu , Motiejunui geda
2020-07-29
+2
Atsakyti
Anonimas
Tautvyda Sabonį gerai prakišinėja už nieką. Švogerija!
2020-07-29
+7
Atsakyti
Ryklys.
ko cia viduriuojat ? kiekviena sezona nieko daugiau ne darot tik verkiat.saba paeme tai teiskias ,kad taip reikejo. as ne suprantu trys milijonai specelistu,bet logikos jokios.motejunas gal zino ka daro.kai jis atejo i zalgiry ar buvo kada nuvyles? durniukai jus. sedekit ramei ir laukim naujo sezono.po sezono visciukus skaiciuosim
2020-07-29
+1
Atsakyti
Citrina pritariu 2
pagarba Uz Zalgiri Jis pastoviai nusikalba suda mala nusimantantis Pats Klounas
2020-07-29
-3
Atsakyti
Sigis
sabas zaideju nebuvo koks is jo treneris,papajus nebent nes labai panasua
2020-07-29
+3
Atsakyti
ttd
cia ir skvernelis pabaigs karjera :)))
2020-07-29
+8
Atsakyti
djgaffer
Kavaliauskas tai jau patikrintas variantas.Puikiai savo darbą išmanantis žmogus,kuris duos daug naudos komandai.O su Saboniu tai neaišku.Tik ką trenerio keliu pasuko ir jau į Žalgirio štabą.Toks neaiškumas dėl jo.
2020-07-29
-1
Atsakyti
Citrina
Dažniausiai kritikuoju P.Motiejūną, bet šiuo atveju gerai, kad į komandą pakviesti šie žmonės ir ypatingai Tautvydas. Žmogus su vakarietišku mentalitetu, susipažines su lietuviška ir ispaniška krepšinio mokyklomis, manau labai sąžiningai atliks jam patikėtą darbą. Sėkmės Tautvydai!
2020-07-29
Atsakyti
Lukas
:D nu bet kaip pačiam taip neturet savivertes. O Zalgiris smirdi po tokiu dalyku, kaip tokio lygio organizacija ( jie labai giriasi del to) gali paimt zmogus kuris tik pries pusmeti dirbt pradejo plius aisku issilavinimo neturi. Esu Zalgirio fanas bet tokie Saboniuku iskelimai Javtoko i auksto lygio vadybininkus tai atsiprasau
2020-07-29
+3
Atsakyti
Sabas
Tik neapsimyskit is pavydo
2020-07-29
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 66

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.