Holivudinė „Hoptrans 3x3“ sėkmė: „Kitų šalių atstovai stebėjo viską plačiomis akimis“

2020-07-31 16:16
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Hoptrans 3x3“ turnyras tapo renginiu, kuris ne tik nutraukė kone keturis mėnesius trukusį štilį krepšinio aikštėse, bet ir pirmą kartą nukreipė visas prožektorių šviesas į vis Lietuvoje kylantį trijulių krepšinį.

„Šis turnyras pasirodė laiku ir vietoje, dabar daugiau žmonių apie tai žino. Kitąkart žiūrovams nebereikės aiškinti, kas yra 3x3 krepšinis, – renginio sėkme džiaugėsi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Kitų šalių atstovai stebėjo viską plačiomis akimis ir mėgavosi reginiu. Ritmas, muzika, pristatymai, rungtynės, žiūrovų įtraukimas, šokėjos – visi dalykai atitiko aukščiausio lygio renginių standartus. Vien per televizorių atrodė įspūdingai, o gyvai atrodo dar geriau. Duočiau dešimt balų iš dešimt.“

Dar kovo pradžioje dėl koronaviruso Lietuvos krepšinyje susidarė vakuumas – grėsė ilgas laikotarpis be aukšto lygio rungtynių. Vis tik „Hoptrans 3x3“ tapo turnyru, grąžinusiu aistruoliams krepšinį.

„Pavyko išlipti iš to negatyvo, kurį sukėlė pandemija, ir visiem kartu Palangą padaryti krepšinio sostine. Turėjome ten ir vyrų rinktinę, kuri sekė kolegų pasirodymus turnyre. Emocijos ir noras laimėti susipynė, gavosi holivudinis renginys.

Eilėse mačiau stovinčius nusipelniusius krepšinio žmones, jau nekalbant apie paprastus sirgalius. Net Justė Jocytė tyliai ir ramiai stebėjo praktiškai visas kovas. Į vidų patekti buvo sunku, bet net tokie žmonės planavosi laiką, kad galėtų ateiti anksčiau ir gyvai stebėti krepšinį. Tai daug pasako,“ – kalbėjo M. Špokas.

Tribūnose be poilsiautojų bei krepšinio sirgalių netrūko ir žymių veidų, nusipelniusių krepšinio pasaulio atstovų.

Buvęs nacionalinės rinktinės treneris Ramūnas Butautas žavėjosi tuo, ką matė aikštėje ir teigė neabejojantis trijulių krepšinio perspektyvomis Lietuvoje.

„Uždegantis ir įtraukiantis renginys, kuriame buvo daug intensyvumo, kontakto, greičio ir emocijų. Žiūrovams tikrai patiko, daugelis jų tikriausiai pirmą kartą rimčiau susipažino su šia krepšinio atmaina, – teigė Butautas. – Manau, kad tai turi ateitį. Buvo smagu matyti žaidžiančius ne tik LKL žaidėjus, bet ir veteranus ar Lietuvos rinktinės narius.“

Vienas tokių dalyvių buvo Lietuvos krepšinio padangės žvaigždė – Jonas Mačiulis. Nors finaliniame etape kauniečio atstovaujamam „Taurui“ ir nepavyko pasiekti turnyro pusfinalio, jo surengti pasirodymai nepalikdavo abejingų.

„Džiaugiuosi, kad pavyko mane įkalbėti sudalyvauti, nors iš pradžių į viską žiūrėjau atsargiai, – teigė Mačiulis. – Lygis, ypač finaliniame etape, buvo aukštas. Smagu matyti tokius dalykus. Patobulėjo visos komandos, o jei turėtume daugiau profesionalų būtų dar įdomiau ir rinktinė būtų stipresnė.“

Gyvai stebėti turnyro kovų į areną užsukdavo ir Lietuvos rinktinės puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

„Pamačiau, kad vyks aukšto lygio turnyras su pažįstamais veidais, todėl nekilo klausimų dėl apsilankymo, – kalbėjo Kuzminskas. – Manau, kad niekas nenustebo dėl žiūrovų kiekio. Visi pasiilgę krepšinio kovų, todėl, jei arena talpintų ir penkiskart daugiau žiūrovų, ji vis tiek būtų pilnutėlė.“

Kalbėdamas apie trijulių krepšinio perspektyvas Lietuvoje, puolėjas buvo konkretus.

„Bet koks krepšinis Lietuvoje turi ateitį. Žmonėms įdomu, o ir žaidėjų yra. Kai kurie krepšininkai tam stiliui tinka netgi labiau. Ateitis yra gerose rankose.“



Komentarai:

Na toks turnyras tik del pandemijos buvo imanomas. Siaip vasara vyksta olimpines , ec , wc ar NBA vasaros lyga , tad nei profesionaliu zaideju prisikviestu nei ziurovu demesio sulauktu normaliomis salygomis.
2020-07-31
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.