NBA sugrįžime – žvaigždžių gausa, tačiau nuviliantys TV transliacijų skaičiai

2020-08-02 20:00
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Penktadienio naktį Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) grįžo į TV ekranus, tačiau itin didelės JAV auditorijos nepritraukė, praneša Ethanas Straussas iš „The Athletic“.

Rungtynes tarp Jutos „Jazz“ ir dėl vietos atkrintamosiose kovojančia Naujojo Orleano „Pelicans“ su Zionu Williamsonu priešakyje stebėjo 2,1 mln. žiūrovų. Palyginimui, tai 400 tūkst. žiūrovų mažiau nei įprastas TNT televizijos NBA transliacijų vidurkis iš 2011-2012 m. sezono, kuris buvo žiūrimiausias per pastarąjį dešimtmetį.

Dar labiau laukiama dvikova buvo tarp Los Andželo „Lakers“ ir „Clippers“ klubų, kuri pritraukė kiek didesnę auditoriją – 3,35 mln. Tiesa, identišku laiku buvo transliuojamos ir beisbolo rungtynės, tad „Lakers“ ir „Clippers“ susitikimas, skirtingai nei „Jazz“ bei „Pelicans“ mačas, turėjo didesnę konkurenciją.

Vis dėlto, pirmosios MLB sezono rungtynės tarp Niujorko „Yankees“ ir Vašingtono „Nationals“ liepos 24-ąją pritraukė 4 mln. žiūrovų auditoriją. Savo ruožtu NBA tokį žiūrovų skaičių per sezono atidarymą buvo pasiekusi 2017-aisiais.

Taigi, kas galėjo lemti tokius mažus skaičius? „Paskutinio šokio“ dokumentika vidutiniškai rinko po 6 mln. žiūrovų, kai tikrasis sezono pratęsimas šiaip ne taip perlipo 2 mln. ribą. Susidaro įspūdis, kad publikai arčiau širdies yra praeities, o ne dabarties krepšinis.

Prie visa to galima pridėti suplanuotą žaidėjų tausojimą, prastą sezoną turėjusius „Golden State Warriors“, skandalą su Kinija ar dar kurią nors teoriją, tačiau akivaizdu, jog NBA pralaimi vietiniame fronte.

Vis dėlto yra ir kiek labiau optimistinė pusė. Jeigu NBA mums duos tai, ką davė penktadienio naktį, tuomet ji daro savo darbą. Jei rungtynės vyks taškas į tašką ir jose bus nuolat kovojama, NBA turėtų išlipti iš šios duobės. 

Kol pagrindinis dėmesys bus sutelkiamas į krepšinį, o ne laisvųjų agentų rinką, viskas išsispręs savaime. Ir nors pirmieji skaičiai yra mažesni nei buvo galima tikėtis, pirmosios rungtynės taip pat buvo geresnės nei buvo galima laukti. Pastarasis aspektas prisideda itin daug prie pirmojo pagerinimo.



Komentarai:

Pora
Menesiu laukiau nba krepsinio. Galvojau visas varzybas ziuresiu. Isijungiau pora rungtyniu ir kazkaip nulis emociju. Nera net noro ziuret.
2020-08-04
-3
Atsakyti
a
NBA pati save ivare i kampa su tom ispustom zvaigzdem ir ju dirbtinom statistikom. Tarkim Barzda meta kiekvienas rungtynes po 20 baudos metimu. Kas cia per nesamone? Gynyba suvarzyta, jog nebutu galima gintis komandiskai, nes pseudo zvaigzdes tada nesugebes savo fake 30pts vidurkio susirinkti. Anksciau lygoje buvo kokios 5-6 zvaigzdes, kurios savo zaidimu ta varda uzsitarnavo. Dabar kiekvienas klubas turi tureti minimum bent 1 zvaigzde. Pats zaidimas visiskai neidomus tapes. Gintis realiai negalima. Metimu selekcija visiska lempa. Deriniu beveik nera jokiu. Zvaigzde turi kamuoli savo rankose, pabumpsi 12 sekundziu, tada bando verztis ir mesti. Dazniausiai meta, bet jei jau mato kad i medi lipa, tai atmeta kamuoli kam nors laisvam ir tas meta metima. Viskas. Cia visas NBA krepsinis. Esu ne karta bandes ziureti NBA krepsini, bet na jis tinkamas nebent kaip kokia fonine muzika. Visiskai neitraukia, net emociju jokiu nematai aiksteleje. Tarsi ofiso darbuotojai susirinke pameto i krepsi ir eina namo. Eurolyga emociju prasme 5 kartus auksciau NBA stovi.
2020-08-03
-2
Atsakyti
Anonimas
Galvojau ziuresiu nba bet pamates politini show bybi as dejau, ir taip delfiai ir televizijos kanalai non stop ta pati dalyka kisa. Su tokiais reitingas tuoj nba dar labiau subines prades buciuot kokiem kinam kad tie labiau ziuretu. Varys antiamerikietiska krepsini leftistam ir ciurkom.
2020-08-03
-1
Atsakyti
Yolo
niekam nebeidomu todel kad is sporto (daugumos sporto jav) daromas verslas ir politika... kuo toliau tuo labiau smuks visa tai, gal ir ne graziausias krepsinis bet vis labiau galima suprasti kodel daug kas vertina eurolyga kur tikros emocijos ir krepsinis vis dar islaikomas o ne daromas sou.
2020-08-03
+3
Atsakyti
Kas nori žiūrėt prasimėtymo lygio krepšinį?
Ir kris darl labiau reitingai. Nematau priežasties žiūrėt krepšinį be jokios minties-bandau stebėt, tačiau kai vienintelis derinys-tik parsivarius aikßtelę šauti trajakà, tai koks čia tokio sporto žavesys. Anksčiau žavėdavo priekinės linijos ir kelių snaiperių deriniai, dabar gi visi trinasi prie trajako. Žaidimas dėl to tapo labai nuspęjamas, dėl to ir nuobodus.
2020-08-03
+4
Atsakyti
Zimbpautas
lai toliau politikuoja visokie Peacai ir Equaliciai. sudirbo megiamiausia sporta tie BLMininkai. atrodo paprasciauiai reikejo kamuoly varytis ir graziai pries kameras atrodyt, tai ne...kam idomu jusu politines paziuros?ne tam i disneilenda susirinkot mikimauzai jus!
2020-08-02
Atsakyti
Anon
Nba jau seniai prarado savo zavesi, cia kaip paskutine vinis buvo i karsta visi sitie politiniai issikalinejimai, klupejimai ir kitos nesamones... pasiziuriu jv ir sabo highlightus ir uztenka
2020-08-02
-7
Atsakyti
Che che.....
Rasistinis show boikotuojamas....
2020-08-02
-3
Atsakyti
...
Vasaros vidurys daug kas atostogauja, koronos betvarke jav, zmonem galvoje labiau kaip uzdirbti ir isgyventi o ne i 10 milijonieriu lakstanciu su kamuoliu ziuret dabar.
2020-08-02
+2
Atsakyti
Zzz
stipri bedarbyste, ekonomikos nuosmukis, blm, neramumai. Zmones pinigu ir noro neturi ziureti i 10 miljoneriu su vienu kamuoliu aiksteleje.
2020-08-02
-4
Atsakyti
gg
as ir nesiruosiu ziuret tos nba:D
2020-08-02
+4
Atsakyti
Petras
O gal greiciau zmones nenori ziureti sito politinio sou. Tu isijungi sporta kad atsipalaiduotum, o ten kiekviena akimirka yra kisama politika.
2020-08-02
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.