Išskirtinės rungtynės: Lietuvos moterų rinktinė susikaus su šešiolikmečiais vaikinais

2020-08-06 10:13
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Liepa buvo dosni krepšinio aistruoliams – vyko ir „Hoptrans 3x3“ turnyras, ir išskirtinės Lietuvos krepšinio vyrų rinktinės treniruočių pobūdžio varžybos, o šį savaitgalį krepšinio fanų laukia dar viena netikėta staigmena – susirungs Lietuvos moterų krepšinio rinktinė su Lietuvos jaunučių (U16) vaikinų rinktine.

Įdomu tai, kad vaikinų komandoje žais Rokas Jocys, o moterų – jo sesuo Justė Jocytė. Rungtynes tiesiogiai bus galima stebėti per TV6, tv3.lt ir tv3play.

Rungtynės tarp skirtingos lyties komandų nėra dažnas reiškinys, tačiau tiek vyrai, tiek moterys mato nemažai privalumų iš tokio žaidimo.

Šį sezoną metami dvitaškiai

52%
25,5
Pataiko: 25,5
Taiklumas: 51,5%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 34
Blogiausias pasiekimas: 17
Daugiausia pataiko: Eglė Šikšniūtė

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius artėjančias rungtynes vertina kaip grįžimą į sportinę formą po netrumpos pertraukos.

„Šita stovykla ir komanda yra išskirtinė, nes po beveik penkių mėnesių nežaidimo svarbu sugrįžti į sportinę formą, atgauti žaidybinius instinktus, kad sugrįžtų azartas, ir tuo pačiu nepersistengti. Per pirmąsias treniruotes pasijuto, kad merginos ilgai nežaidusios, bet krepšinio labai pasiilgusios, labai nori žaisti. O žaisti nelabai yra su kuo, nes aplinkinėse šalyse – Lenkijoje, Latvijoje su merginų krepšiniu nieko nevyksta.

Žinoma, šešiolikmečių vaikinų rinktinė bus mums stiprus riešutas, nes fizinės galimybės skiriasi, bet turime tam nusiteikti ir priimti kaip iššūkį. Be to, aš turiu patirties su tokio pobūdžio žaidimais, tai žinau tam tikrus niuansus, kas laukia ir tam ruošiamės“, – sakė Šernius.

Tuo tarpu vaikinų komanda į artėjančias rungtynes su moterų komanda žiūri kaip į generalinę repeticiją prieš jų laukiančias rimtas varžybas. 

„Mums reikia susirasti draugiškų rungtynių, tačiau šiuo metu kviestis komandas iš kitų šalių yra didesnė rizika, todėl bandysime čia vietoje. Be to, Rolandas Radvila pasakojo, kad turėjo panašų projektą ir sakė, kad visai pasiteisino – buvo ir gera praktika, ir įdomu žiūrėti buvo. Todėl atsiradus tokiai galimybei, mielai ja pasinaudosime. Tikimės, kad žaidimo metu pavyks įgyvendinti išsikeltus tikslus ir tai bus puiki generalinė repeticija prieš Baltijos taurės turnyrą, kuris vyks jau kitą savaitgalį“, – komentavo jaunučių rinktinės treneris Laimonas Eglinskas.

Pasak trenerio, žaidimas su moterimis turi tam tikrų ypatybių ir vaikinai joms jau ruošiasi.

„Kadangi moterims pirmenybė, tai žaisime su jų kamuoliu, kuris yra mažesnis, lengvesnis, tai turėsime keletą treniruočių vien tam, kad priprastume prie kamuolio, nes skiriasi metimo trajektorija ir panašiai. Tai bus puiki treniruotė ir jėgų išbandymas. Ir psichologiškai bus įdomu pažiūrėt, kaip jaunimas susitvarko, kaip reaguoja į trenerio nurodymus, ar jie bus švelnesni, ar elgsis įprastai“, – sakė Eglinskas.

„Šiais laikais verda daug diskusijų apie vyrų ir moterų teises ir pareigas – kas ką gali ar privalo, o kas ko neprivalo daryti, ar visos teisės bei pareigos turi būti visiems absoliučiai lygios, ar ne. Kartais netgi susidaro įspūdis, kad apsikeitėme vietomis – kol moterys kovoja už feminizmo idėjas, vyrai – už teisę būti jautriems ir pažeidžiamiems... Taigi, šį žaidimą bus įdomu stebėti tiek iš sportinės pusės – kas laimės, ar taiklumas, kuriuo pasižymi moterys, ar vaikinų fizinis pranašumas, tiek ir iš visuomeninės-kultūrinės pusės – ar vaikinai bus džentelmenai ir atvers duris moterims po krepšiu, ar vis tik sporte lyčių skirtumų nelieka ir vyks absoliučiai lygiateisiška kova? Laukia išties didelė intriga“, – sakė Arvydas Rimas, TV3 kūrybos direktorius.

Lietuvos moterų rinktinės kova su Lietuvos U16 vaikinų rinktine – šeštadienį 19 val. per TV6. Galite žiūrėti ir internete: tv3.lt bei TV3Play.



Komentarai:

djgaffer
Įdomus sumanymas.Tik vaikinams kažkaip keista gali būti,vistiek bus fizinis kontaktas,tai nežinos,kur rankų dėt.🙂 Bet pats formatas tikrai įdomiai skamba,reiks pažiūrėt.
2020-08-06
+3
Atsakyti
Anonimas
Laimėtų tie 16mečiai, bet bus neva DRAUGYSTĖS MAČAS ir lygiosiom baigs:)
2020-08-06
-5
Atsakyti
Lukas
nu bet jeigu 16likininiai gaus nuo bobu tai cia smugis visai karjerai.
2020-08-06
Atsakyti
lol
sutaskys ant 50 tasku bobas
2020-08-06
-14
Atsakyti
Faška
Gaus kokosus pačiupinėti pirmą kartą gyvenime
2020-08-06
+1
Atsakyti
Antanas
Po artimesniu kontaktu su ciol.emis ne vienas 16m piemuo gali nuleist dar krepsinio aiksteje
2020-08-06
+11
Atsakyti
Aaa
Chebra noreciau pries moteris palost krepsini p.s butu tai geriausia as vienas su jomis duse
2020-08-06
-1
Atsakyti
cv
16kiniai su stajakais palakstys ir vsio
2020-08-06
+2
Atsakyti
Kadrai
Vyrukai laimes cia ner kalbu, nelabai suprantu kam ruost tokias rungtynes? Kad saviverte numust zaidejom? Galvos blemba nuo 16ikiniu gaunam... Sunkiai isivaizduoju scenariju kad moterys laimetu, visgi greiciai kiti, nebent bus tokio pobudzio rungtynes kaip lt rinktines kur rode zali balti ten buvo pakankamai auksto lygio cirkas bent pirmosios rungtynes
2020-08-06
Atsakyti
Geras gynejas
Noreciau dengt Nacickaite.. Mmm :D
2020-08-06
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.