Malonūs Orlando siurprizai: labiausiai nustebinę NBA burbulo krepšininkai

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2020-08-09 13:07
Nuotr.: AFP, USA Sports Today-Scanpix
Nuotr. AFP, USA Sports Today-Scanpix

Į Volto Disnėjaus pramogų parką Orlande sugrįžo atnaujintas Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezonas.

Jame kol kas netrūksta nei įnirtingų dvikovų, nei netikėtų rezultatų, nei puikių individualių pasirodymų. Tinklalapis „BasketNews.lt“ apžvelgia keturis labiausiai nustebinusius krepšininkus Orlando burbule.

T.J. Warrenas 34,8 PPG | 6,6 RPG | 2,4 APG

Nuotr. AP-Scanpix

Kai Domantas Sabonis patyrė traumą, o Victoras Oladipo vis dar svarstė apie savo sprendimą dėl žaidimo sezono atnaujinime, atrodė, kad „Pacers“ viltys žengti toli atkrintamosiose bliūkšta it muilo burbulas.

Ir kol Oladipo buksuoja, T.J. Warrenas NBA Orlando burbulą pavertė savo paties šou.

Jau pirmajame mače puolėjas į Filadelfijos „76ers“ krepšį įmetė 53 taškus, sužaisdamas geriausias karjeros rungtynes. Kai atrodė, kad tai tik vienerios rungtynės, Warrenas visus juo abejojančius pradėjo tildyti vienu geru pasirodymu po kito.

34 taškai ir 11 atkovotų kamuolių mače su „Wizards“, 32 taškai dvikovoje su „Magic“ bei 39 taškų šou, įskaitant ir pergalę įtvirtinusį metimą, rungtynėse su „Lakers“. Visas šias rungtynes „Pacers“ laimėjo, kas leidžia išlikti kovoje dėl ketvirtosios pozicijos.

Warrenas NBA burbule yra absoliučiai rezultatyviausias krepšininkas, tai darantis neįtikėtinu efektyvumu. Naujasis „Pacers“ lyderis per rungtynes vidutiniškai išmeta po 22,8 metimo iš žaidimo ir realizuoja juos 60,5 proc. tikslumu. Dvitaškių taiklumas siekia 62,8 proc., tritaškių – 55,6 proc., o baudos metimų – 88,9 proc.

Vienintelis įrodymas, kad į Orlando burbulą atvyko žmogiškoji Warreno versija, buvo rungtynės su Finikso „Suns“, kuriose atletas surinko 16 taškų (6/15 dvit., 1/5 trit., 1/2 baudos) ir 11 atkovotų kamuolių.

Neįtraukus šio pasirodymo, Warreno pelnomų taškų vidurkis būtų sunkiai suvokiamas ir siektų 39,5. Iki sezono atnaujinimo „Pacers“ puolėjas fiksavo 18,7 taško rezultatyvumą.

Pats krepšininkas savo asmeninių pasirodymų nė karto nesureikšmino ir tik pripažino, jog yra geroje formoje.

„Tiesiog esu gerame ritme. Atsiduriu savo vietose ir išlieku efektyvus. Tai buvo visos komandos darbas, o aš tiesiog darau tai, ką galiu“, – po rungtynių su „Magic“ sakė Warrenas.

Michaelas Porteris 25,6 PPG | 7,6 RPG | 1,6 APG

Nuotr. AFP-Scanpix

Būtent Porteris yra rezultatyviausias „Nuggets“ krepšininkas Orlando burbule. Jei prieš sezono atnaujinimą buvo svarstoma, ar puolėjas galės užimti solidaus nuo atsarginių žaidėjų suolelio kylančio krepšininko vaidmenį, tai „Nuggets“ talentas sėkmingai įrodinėja, kad yra vertas starto penketo vietos.

Pirmajame mače su „Heat“ buksavęs 22-metis puolėjas surinko viso labo 11 taškų, tačiau po šios dvikovos įsibėgėjo taip, jog buvo sunkiai sustabdomas bet kuriam varžovui.

Iš karto po dvikovos su Majamio ekipa Porteris sužaidė karjeros rungtynes prieš „Thunder“ ekipą, į kurios krepšį įskraidino 37 taškus (8/10 dvit., 4/6 trit., 9/9 baudos) ir atkovojo 12 kamuolių.

„Spurs“ komandai „Nuggets“ talentas atseikėjo 30 taškų, „Blazers“ – 27, o „Jazz“ – 23. Itin svarbu ir tai, jog pergalėmis pasibaigusiose rungtynėse Porteris rinko taškus tada, kai to reikėjo labiausiai.

Rungtynėse su „Spurs“, kurias „Nuggets“ laimėjo 132:126, puolėjas vien per ketvirtąjį kėlinį surinko 12 taškų, o 6 iš jų – per paskutines 2,5 minutės.

Dviejų pratęsimų trileryje su Jutos „Jazz“ „Nuggets“ ketvirtąjį kėlinį pasitiko turėdami 9 taškų deficitą, bet Porteris surinko 8 taškus ir pridėjo du itin svarbius baudos metimus antrajame pratęsime, kurie Denverio ekipai leido susikrauti 7 taškų pranašumą.

2018-aisiais 14-uoju šaukimu pasirinktas Porteris dėl nugaros traumos debiutavo tik šiame sezone, kuriame išvengti sveikatos problemų taip pat nepavyko. Būtent Porterio sveikata veikiausiai ir bus didžiausias „Nuggets“ rūpestis, nes bent jau kol kas krepšininkas puikiai įrodinėja, kad būdamas sveikas jis gali žaisti aukščiausiu lygiu.

Jusufas Nurkičius 19,6 PPG | 11,4 RPG | 5,2 APG

Nuotr. AP – Scanpix

Net ir įprastomis sąlygomis tokia statistikos eilutė šiame sąraše neiškrenta iš konteksto, tačiau Nurkičiaus atvejis nėra įprastas. Iki sezono atnaujinimo Volto Disnėjaus parke bosnis paskutinį kartą ant parketo buvo pasirodęs 2019-ųjų kovą.

Per karantiną traumos padarinius galutinai išsilaižęs Nurkičius grįžo su trenksmu. Vienu pastebimiausių „Blazers“ žaidėju buvęs puolėjas mače su „Grizzlies“ pelnė 18 taškų (5/10 dvit., 0/1 trit., 8/8 baudos), sugriebė 9 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Vien per ketvirtąjį kėlinį Nurkičius surinko 8 taškus bei svariai prisidėjo, kad „Blazers“ išplėštų pratęsimą, per kurį jo komanda laimėjo rungtynes.

Jau antrajame mače su „Celtics“ bosnis buvo arti karjeros rungtynių, kuomet pelnė 30 taškų (11/17 dvit., 1/3 trit., 5/5 baudos), sugriebė 9 kamuolius bei išdalijo 5 rezultatyvius perdavimus.

Praėjusią naktį rungtynėse su „Clippers“ Nurkičius buvo per plauką nuo antrojo trigubo dublio per savo karjerą – jis pelnė 10 taškų, sugriebė 13 kamuolių bei atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Tad nėra jokių abejonių, kad Nurkičiaus sugrįžimas „Blazers“ ekipai yra milžiniška paspirtis kovoje dėl atkrintamųjų ir šiuo metu Portlando klubas sėkmingai siekia savojo tikslo. Devintoje vietoje žengiantys Terry Stottso auklėtiniai nuo aštuntoje pozicijoje esančių „Grizzlies“ atsilieka viso labo viena pergale.

Gary Trentas 20,6 PPG | 1,4 RPG | 1,6 APG

Nuotr. USA Today Sports-Scanpix

Iki sezono atnaujinimo 7,7 taško vidurkį turėjęs antrametis gynėjas tapo tikru „Blazers“ X faktoriumi. Per penkerių rungtynių atkarpą Trentas praktiškai pelnė penktadalį viso sezono taškų – 103 iš 509.

Kokiu nemaloniu siurprizu gali tapti Trentas pademonstravo dvikovoje su „Nuggets“. Vien per ketvirtąjį kėlinį gynėjas įskraidino tris tritaškius, įskaitant ir šūvį iki dvikovos pabaigos likus 1 min. 26 sek.

Be keitimų ketvirtajame kėlinyje žaidęs Trentas savo pasirodymą baigė pelnydamas 27 taškus (3/5 dvit., 7/10 trit.) ir atlikdamas 4 rezultatyvius perdavimus, o „Blazers“ džiaugėsi pergale 125:115.

Orlando burbule Trentas pasižymi ir fenomenaliu tritaškių pataikymu. Vidutiniškai po 9 tolimus metimus išmetantis gynėjas juos realizuoja 62,2 proc. tikslumu. Po 7 tritaškius jis įmetė „Nuggets“ ir „Celtics“ komandoms, o dar 6 atseikėjo dvikovoje su „Clippers“.

Vis tik, kaip teigė vyriausiasis „Blazers“ treneris Terry Stottsas, Trentas savo minutes užsidirbo ne dėl įspūdingo žaidimo puolime.

„Pats pirmas ir svarbiausias dalykas yra jo atsidavimas gynyboje. Pirmajame savo sezone jis negavo daug minučių, tačiau Gary susitelkė ties gynybos pagerinimu ir taip užsitarnavo savo minutes.

Jis visada buvo taškų rinkėjas, tačiau jis perprato NBA gynybą ir išmoko susitelkti į žaidybinį planą. Manau, kad jis patobulėjo visose šiose srityse“, – teigė strategas.

Ir iš tiesų, Stottso žodžius patvirtina skaičiai. Orlande „Blazers“ vidutiniškai per 100 atakų praleidžia po 118,3 taško per susitikimą, o tai – 19 rezultatas tarp 22 ekipų. Vis tik, kai aikštelėje yra Trentas, šis rodiklis smunka iki 112 taškų.

Maža to, su Trentu aikštelėje „Blazers“ per 100 atakų vidutiniškai renka net po 124,9 taško, tad bendra vertė, kurią duoda 21-erių gynėjas, yra +12,9 taško.

Svarbiausioje sezono stadijoje Portlando ekipa rado netikėta lyderį antrajame savo penkete, kuriuo pasitikima ir svarbiausiais rungtynių momentais.



Komentarai:

Spectre
jokio heito bet... sabas nebutu traumuotas, ariza nebutu atsisakes zaist ir is wareno ir trento nematytume tokiu skaiciu. uz denveri muray tik pirmas rungtynes suzaide, tai ir porterio statistika turetu krist.
2020-08-09
+2
Atsakyti
Antanas
Kad cia vien au.tistai
2020-08-09
-3
Atsakyti
Anonimas
Smagiausia del Porterio
2020-08-09
+7
Atsakyti
Piotr
Kodel keturi zaidejai, o kaip raso penki. Aferistai
2020-08-09
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.