Kvietimo į rinktinę negavęs Motiejūnas liko nusivylęs: „Galbūt aš nebe to lygio?“

2020-09-02 10:28
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos rinktinė liepos mėnesį trumpam buvo susirinkusi į treniruočių stovyklą Palangoje, po kurios buvo sudalyvauta ir draugiškame turnyre Estijoje. Vis tik stovykloje dalyvavusių žaidėjų sąraše Donato Motiejūno pavardės nebuvo.

Viešėdamas Tomo Langvinio laidoje „Nematoma pusė“, 29-erių puolėjas neslėpė savo nusivylimo, jog negavo kvietimo į minėtąją stovyklą.

„Žinutės nesulaukiau, skambučio nesulaukiau, o telefono numerio nepasikeičiau. Skaičiau, kad komanda yra jauninama, bet Bendžius yra mano metų, Kalnietis – žymiai vyresnis, o Gudaitis – dviem metais jaunesnis. Gal, sakau, man nebėra vietos ir nebebus?“ – retoriškai klausė Motiejūnas.

Donatas Motiejūnas

Donatas  Motiejūnas
Pozicija: PF, C
Amžius: 29
Ūgis: 213 cm
Svoris: 120 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Reikėtų klausti jų, bet nei iš federacijos, nei iš trenerio žinutės negavau. Paskui žmonės sako, kad esu pasikėlęs ir nenoriu važiuoti (į rinktinę). Kaip su tavimi elgiasi, tokį patį dėmesį po to jiems ir atgal parodai. Paskui sako, kad aš rezgu konfliktus.

Bent žinutę parašyk, paskambink, pasidomėk. Pasakyk, kad sezonas prasitęsė ir pasiilsėčiau, bet nieko. Galbūt aš nebe to lygio?“ – pratęsė Motiejūnas.

Liepos mėnesį Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas teigė, kad su Motiejūnu nesusiekė dėl to, nes buvo manoma, jog jis tęs sezoną Kinijoje.

Jis turėjo žaisti sezoną Kinijoje ir nežinojome, kad taip situacija susiklostys. Matėme jį praeitame atrankos lange ir man žymiai įdomiau dabar pamatyti, ką gali Marekas Blaževičius, negu Donatas“, – stovyklos pradžioje liepos mėnesį sakė Maskoliūnas.

Krepšininkas šių metų vasarį Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjo Europos čempionato atrankos varžybose. Tai buvo pirmasis kartas nuo 2017-ųjų, kuomet D-Mo apsivilko nacionalinės rinktinės marškinėlius.

Per dvejas sužaistas rungtynes su Belgija ir Čekija Motiejūnas vidutiniškai rinko po 13,5 taško (65 proc. dvit.), 6 atkovotus kamuolius bei 11 naudingumo balų.

Motiejūnas šioje laidoje taip pat atskleidė, kad tolimesnė jo karjera veikiausiai ir toliau klostysis Kinijoje.

„Iš Europos komandų sulaukiau dviejų pasiūlymų, vienas iš jų – beveik 1,5 mln. eurų. Viskas krypo link to, jog bus arba Kinija, arba NBA. Kalbama, kad NBA prasidės tarp sausio ir kovo mėnesių, tad laukti iki tol, kaip ir nėra tikslo, o Kinija per artėjančią savaitę turėtų paskelbti visas taisykles, susijusiais su legionieriais.

Šiuo metu mano agentas kalbasi bent su penkiais Kinijos klubais, tai net neabejoju, kad mano karjerą pakryps į Kiniją. Klausimas tik, į kurią komandą“, – sakė krepšininkas.



Komentarai:

Bendravardis
charakteris, tai labai nekazka. Pastoviai garsiai kalbeti apie dalykus neissiaiskinusvisko iki galo. Nenustebciau jei jo vien del sito pasisakymo neimtu daugiau. labai jau kelia galva niekam nieko neirodes. Pasakoja kaip sunkiai dirba, bet kazkaip niekas nemate dar rezultatu. Ne liezuviu malt reikia, o dirbt ir viskas ateis savaime. Labai nedekingas yra. Dainius Ji pries pat cempa isleido pamatyt savo vaiko gimusio, ir prieme atgal, o jis sugebejo susisikt viska ir dar zmogu viesai apsikt. Nuodas rubinej ne kitaip. Tarp kinu jam tik ir zaist kur nereikia su komandos draugais kalbet.
2020-09-03
+15
Atsakyti
Nusvitimas
Salčiute irgi taip galvojo kai jai nebepaskambindavai.. . (ir jokios žinutes - nieKO!).. .
2020-09-02
+12
Atsakyti
Aha
Maziau jam reikia sukti galva del to, pats pasirinko karjiera kinijoje tai akivaizdziai jo zaidimo kokybe suprastejus zaidziant pries silpnesnius krepsininkus, tai ir nebetempia rinktines lygio ir automatiskai susilpneja rinktine, nes nebeturim daug zaideju zaidzianciu aukstam lygyje
2020-09-02
-1
Atsakyti
ciuvakas
ne to Donce, ne to, deja. keleris metus is eiles kapoja LKL lygio lygoje jei ne zemiau ir sako, kodel jo nieks nekviecia. hahaha
2020-09-02
-5
Atsakyti
Anonimas
Tai kam imti, nekonkretus kažkoks. Pažais, paskui apsigalvos, nebenorės ar kokioje Kinijoje trinsis. :)
2020-09-02
+13
Atsakyti
kaunietis
pizdon ta cmo jibana
2020-09-02
Atsakyti
Opa
Donatėlis dėmesio pritrūko, vargšelis...ir vėl visi kalti tik ne jis. Gal būk vyras ir pasakyk visiems, kad tu nenori žaisti toje rinktinėje, o dabar ir dar nesi to lygio. Mižnius!!!
2020-09-02
+1
Atsakyti
LeRomka
Visada buvau Donato pusej, bet dabar jau ir patyleti galejo. Nei cempionatu rinktinems dabar bus, nei ka. Dar trauma gaus, vel verks, kad del lietuvos aukojosi zaisti pries estus ir susitraumavo. B L zaidejai jau pradeda zaisti tuoj komandose, o tu po (k)laideles triniesi. Nori pasizaist tai eik i kokia komanda ir zaisk.
2020-09-02
+1
Atsakyti
Che che.....
Galugale koks skirtumas bus jis rinktineje ar nebus. Svarbu kas su rinktine vyksta jau kuris laikas. O pagal paskutinius metus tai nieko gero. Treneriai is rinktines padare eksperimentu stovykla ir rezultatai kalba patys uz save. Kol rinktineje nepasirodys Maskvytis, Kurtinaitis arba Jasikevicius tol nieko nesitikekit.
2020-09-02
+1
Atsakyti
na
jo svarbiausia va yra ziniasklaidai pasakyt, kad treneris blogas ir jo nekviecia, negu asmeniskai su treneriu pasisneket apie visa sita reikala ir, manau, tikrai gautu visus atsakymus, del ko vasara jo nepasikviete. Po tokiu verkslenimu ziniasklaidoje, pats nusipelne rinktinei daugiau nebeatstovauti.
2020-09-02
Atsakyti
Jonas
ne GALBUT Motiejau, o Tikrai!!! nebeto lygio. Rinktine yra apgailetina...o tu net jos lygio netrauki...pamastyk...ir siaip dazniau studijoj sedi nei aikstelej dirbi. tai pasiimk mikrofona ir keisk profesija !!
2020-09-02
+7
Atsakyti
Klajoklis
"Kaip su tavimi elgiasi, tokį patį dėmesį po to jiems ir atgal parodai" - gal todel niekas jau neskambina ir nebekviecia.
2020-09-02
+10
Atsakyti
Factcheck
tai kad tu Kinijoj zaizdamas tikrai netobuleji Motiejunai. Net NBA tada jau geriau. Jei tikrai noretum tobulet, tai griztum i Europa zaist, kad ir uz daug mazesnes algas.
2020-09-02
+10
Atsakyti
Ceska
nkl lygio zaidejas, pilna vien lkl geresniu zaideju tai ko jis cia stebisi? buvo karejeros pike kad nba gavo suola pasildyti ir galvoja iki karejeros pabaigos kol dabar zais bus top star ir dar i slvoes muzieju itrauks, uzmigo vyras ant lauru kaip reikiant
2020-09-02
+3
Atsakyti
Lukas
dmo i Kinija negrys pagal ju naujas taisykles Kinijos komanda gales tureti 4 legionierius ,bet registruoti tik du. Nustatyta algos riba tiek 4 legionieriam 7milijonai ,kai Dmo siame sezone gavo 6 milijonus, taip kad jei kinijos Komandos nores geriau pasikomplektuot tai nekis didzios daugumos i viena zaideja. Kviesis zemesnio lygio zaidejus, taip kad as speju bandys laukt nba rinkos
2020-09-02
+25
Atsakyti
ss
Pinigu vergas.Sake jo gi tikslai pagrindinis pinigai,ne pergales aiksteleja.Kam nemotyvuotu pasiputusiu krepsininku reikia rinktinei?Manau nereikia,C pozicija ir taip perkrauta
2020-09-02
+2
Atsakyti
primadona
juk cia buvo pasiruosimo stovykla ir 2 draugiskos runktynes. Nebuvo rinktinei ir Valanciuno,Sabonio,Kuzminsko,Maciulio,Giedraicio as nematau,kad jie verktu,kad ju nepakviete i sita 2 savaiciu stovyklele :) Bet matyt ponui Donatui treneri turi asmeniskai pranest,kad jo neims nes daug jaunimo bus isbandyta jo pozicijoj.
2020-09-02
+7
Atsakyti
Krepsinsio fanas
galetu su europos komanda ta 1,5mln sutarti pasirasyt ir irodyt kazka Europoj , ir tai jis max 1mln vertas . bet aisku nori puse jegos zaist ir gaut nezinia kiek pinigu is kinu ,o veliau galvoja kad rinktines lygi dar atitinka .. juokdarys.
2020-09-02
Atsakyti
Zombis parsiukas
Nu nelimpantis jis ira prie kolektyvo ir taskas. Ka mokykloja,univeruose,net darbovietese nera tokiu zmoniu? Rinktine trumpas laikas, ne klubas, matyt nemato jo ir viskas rinktinei. Tuo labiau nu nera jis kaskoks super staras, net salia nestovi. Del sauksto deguto negadinsi medaus statines, tuo labiau ne pirmas treneris jo nenori, jie ten geriau mato ir zino.
2020-09-02
+2
Atsakyti
tai, kad
manau, kad LKF virsta i privatu kluba. Maskoliunas ir Ko atjaunina, bando jaunima, bet is jaunimo tik R.Jokubaitis (trinantis Zalgirio suola) ir M. Blazevicius ( is kurio neaisku , kas bus...) , o zaidziantis jaunimas A.Velicka, Uleckas, D. Giedraitis - rinktines nedomina ;) Visame pasaulyje t.t. ir Lietvoje budavao aisku, kad rinkineje turi buti geriausi, stipriausi ir t.t. Kad zmones ziuretu ir sektu jaunimas ju pavyzdziu.... O dbr svabru buti prie chebros : kaip Butkeicius, Bendzius ir kt.... O R.Giedraiti (eurolyga) galima palaiktyi ir ant suolo, kaip dare D. Adomaitis... Nors ka ten noreti, kaip treneriai prisitaikeliai ir bailiai - bijantys asmenybiu ... Pasidare taisykle: svabru gero charakterio zmogus... tai ir busi rinktinej ... O su asmenybemis bijo dirbti .. Uz tai ir rezulatai tokie ..:)
2020-09-02
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 73

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.