Kovoje dėl trečiosios vietos turnyre Kaune – „Pao“ triumfas per pratęsimą

2020-09-13 18:14

Eurolygos organizuojamame „WE‘RE BACK“ ikisezoniniame turnyre trečiąją vietą užėmė Atėnų „Panathinaikos“ ekipa.

Georgios Vovoro auklėtiniai po atkaklios kovos per pratęsimą 110:102 (26:23, 23:20, 19:22, 24:27, 18:10) palaužė Berlyno ALBA krepšininkus.

Būtent pratęsimo metu iniciatyvą perėmė Atėnų ekipa. Marcusas Fosteris pataikė dvitaškį bei realizavo du tritaškius iš eilės, dar vieną tolimą metimą pridėjo Pierre‘as Jacksonas, o Ioannis Papapetrou pelnė taškus su pražanga bei 11:0 spurtavę „Panathinaikos“ susikrovė 9 taškų persvarą – 108:99.

Fotogalerija

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei 2 minutėms, Nielsas Giffey pataikė puskablį ir padidino ALBA persvarą iki 3 taškų (89:86). Vis tik neilgai trukus Ioannis Papapetrou atsakė tritaškiu ir rezultatą išlygino – 89:89.

Tuomet Benas Bentilas pataikė dvitaškį, o Peytonas Siva smeigė tolimą metimą ir vėl sugrąžino pranašumą Vokietijos komandai – 92:91.

ALBA sugebėjo apsiginti nuo „Pao“ išpuolio, o Siva vos nepataikė antrojo tritaškio paeiliui – lankas išspjovė gynėjo atliktą metimą. Iki ketvirčio pabaigos likus 9,2 sekundės, „Pao“ strategas Georgios Vovoras paprašė minutės pertraukėlės ir išrikiavo komandą lemiamai atakai.

Pačioje išpuolio pradžioje Papapetrou išprovokavo Thiemanno pražangą bei stojo prie baudų metimų linijos. Vis tik graikas realizavo tik vieną baudą ir rezultatą išlygino (93:93).

ALBA ekipai buvo likusios kiek daugiau nei 6 sekundės, tačiau sklandžios atakos Berlyno krepšininkai nesuorganizavo ir rungtynės persikėlė į pratęsimą. 

Nugalėtojų gretose galingą pasirodymą surengė Fosteris, kuris pelnė 29 taškus (4/5 dvit., 7/9 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 29 naudingumo balus.

„Rytiniame susitikime visi sutikome, kad mes turime sumažinti daromų klaidų kiekį. Ties tuo vis dar turime dirbti, nes jos (klaidos) gali lemti rungtynių baigtį, – po pergalės sakė Vovoras. – Vis tik noriu pagirti žaidėjų mentalitetą. Visas 45 minutes jie kovėsi, dalijosi kamuoliu, žaidė agresyviai. Darbas – vienintelis būdas gerinti savo žaidimą ateityje.“

Dvikovoje su „Žalgiriu“ Atėnų ekipa atliko 15 rezultatyvių perdavimų. Strategas po vakarykščių rungtynių teigė, kad šis skaičius yra per mažas. „Panathinaikos“ šiandien atliko 24 rezultatyvius perdavimus.

Specialistas teigė, kad tokį išaugusį skaičių lėmė greiti papildomi perdavimai atakų metu.

„Vakar mums trūko greito papildomo perdavimo. „Žalgiris“ žaidė agresyviai ir mes nejudinome kamuolio pakankamai greitai, jog galėtume sužaisti antrą pikenrolą. Šiandien žaidėjai į tai sureagavo ir mes atakavome taip, kaip norėjome tai daryti. Greitai priėmėme sprendimus ir tai leido surinkti 24 rezultatyvius perdavimus“, – komentavo „Pao“ strategas.

„Panathinaikos“ šiame mače realizavo 15 tritaškių iš 33 (46 proc.). Graikijos ekipa vien pratęsimo metu pataikė 3 tolimus metimus, kurie ir leido surengti pergalingą spurtą. Tai pabrėžė ir ALBA strategas Aito Garcia Renesesas.

„Žinojome, kad žaisime pratęsimą, nes mes su „Panathinaikos“ visada žaidžiame pratęsimą. Paskutinėmis minutėmis jie labai gerai atakavo iš toli ir dėl to nugalėjo. Vis dėlto nesu nepatenkintas, nes žinau, jog nesame visiškai pasiruošę ir dar neturime visų žaidėjų sudėtyje“, – teigė Renesesas.

ALBA: Johannesas Thiemannas 21 (8 atk. kam.), Maodo Lo 17 (6 rez. perd.), Nielsas Giffey ir Luke'as Sikma (6 atk. kam., 6 kld.) – 14, Peytonas Siva (5 rez. perd.) ir Jaysonas Grangeris – po 13.

„Panathinaikos“: Marcusas Fosteris 29 (7/9 trit.), Ioannis Papapetrou ir Nemanja Nedovičius (4 kld.) – po 19, Zachas Auguste'as 12 (7 atk. kam.).

Trenerių ir žaidėjų spaudos konferencija:



Komentarai:

Pecka
Bet tai gerai užsiautė ir ex nevėžininkas
2020-09-13
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.