Gautas pamokas išskyręs Milaknis: „Tai davė daug apmąstymams ir analizavimui“

2020-09-13 22:45

Pasiruošimą sezonui testu su Milano „AX Armani Exchange“ užbaigęs Kauno „Žalgiris“ finišavo triuškinamu pralaimėjimu, atvėrusiu spragas prieš pat oficialių kovų startą. 

Atkarpomis dominavę Ettore Messinos auklėtiniai žalgiriečiams davė pamokų, kuriomis, anot Artūro Milaknio, dabar tereikia tinkamai pasinaudoti.

„Iš tikrų davė daug apmąstymams ir analizavimui, – po dvikovos kalbėjo veteranas. – Prieš tai rungtynėse viskas sekėsi gerai, pataikėme puikiu procentu, daug įmesdavome, o čia susidūrėme su kietesne Eurolygos gynyba, visi pradėjo keistis ginamaisiais.

Fotogalerija

Kažkiek nesiruošėme prieš tokią gynybą, bet vėlgi tai bus puiki pamoka ateičiai.“

Kauniečiai dvikovoje su Milano ekipa praleido 88 taškus, kurių didžioji dalis buvo pelnyti tolimais metimais – varžovai realizavo 16 tritaškių iš 29 (55,2 proc.). Siautėjęs Kevinas Punteris atseikėjo 6 iš 9 tolimų metimų bei 26 taškus.

Milaknio vertinimu, žalgiriečiai prieš sezono startą daugiausiai dėmesio dabar turi skirti būtent gynybai.

„Yra daug niuansų, daug nesusikalbėjimo ir skirtingų situacijų, kai trūksta komunikacijos, fiziškumo. Puolime vienąkart pataikysi, kitą – ne. Puolimas visada maždaug vienodas, rasime būdų, turime talentingą komandą, o gynybą reiks tobulinti ir daug dirbti“, – sakė snaiperis.

34-erių gynėjas per dvejas rungtynes ikisezoniniame turnyre rinko po 9,5 taško, o tritaškius metė 55,6 proc. taiklumu (5 iš 9). Kauniečiai LKL sezoną pradės sekmadienio rungtynėmis su „Šiauliais“.



Komentarai:

Jo
cia kaip suprantu apie save ir jankuna - kad geriau eitu i pensija bet neintu algos kurips nevertj
2020-09-14
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.