Išsiskyrė „Clippers“ ir Doco Riverso keliai

2020-09-29 07:30
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix

Netikėtai Vakarų konferencijos pusfinalio barjero neperžengęs Los Andželo „Clippers“ klubas nutarė atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu Docu Riversu.

Anot komandos savininko Steve‘o Ballmerio, išsiskyrimas įvyko abipusiu susitarimu.

2019 metų vasarą ekipa prisiviliojo NBA žvaigždes Kawhi Leonardą ir Paulą George‘ą, tačiau šį sezoną nesugebėjo nužygiuoti iki Vakarų konferencijos finalo, kai pusfinalyje prieš Denverio „Nuggets“ pirmavo 3-1, bet suklupo tris sykius iš eilės.

58-erių Riversas komandos vyriausiojo trenerio pareigas užėmė nuo 2013 metų.

„Docas buvo nuostabus treneris „Clippers“ komandai, neįtikėtinas ambasadorius. Jis laimėjo daugybę rungtynių ir padėjo pamatus mūsų klubui“, – sakė Ballmeris.

Anot ESPN žurnalisto Adriano Wojnarowski, Riversas su „Clippers“ dar turėjo dvejų metų kontraktą. Jis prideda, kad šiuo metu realiausi kandidatai perimti komandos vairą yra ekipos asistentas Tyronnas Lue ir Hjustono „Rockets“ bei Niujorko „Knicks“ treniravęs Jeffas Van Gundy.

Los Andželo klubas reguliariajame sezone laimėjo 49 kartus ir suklupo 23 sykius, o tai buvo ketvirtas geriausias rezultatas komandos istorijoje.

„Ačiū „Clippers“, kad leidote man būti jūsų treneriu, ir už palaikymą, padėjusį mums tapti laiminčiu klubu. Kai gavau šį darbą, mano tikslas buvo šią organizaciją paversti laiminčia, vieta, kur norėtų atvykti laisvieji agentai, kur būtų galima siekti laimėti čempionatą. Nors tai buvo nuvilianti sezono pabaiga, aš žinau, ką ši komanda gali pasiekti su jūsų parama“, – po išsiskyrimo tviteryje rašė Riversas.

Riversas yra vienintelis treneris NBA istorijoje, kuris pralaimėjo tris serijas nepaisant turėtos 3-1 persvaros.

Per septynis sezonus „Clippers“ gretose Riversas reguliariajame sezone laimėjo 63,1 proc. rungtynių (208 iš 356).

Geriausias jo rezultatas buvo pasiektas konferencijos pusfinalis.

Naujausia ENBO tinklalaidė:



Komentarai:

Donce
Atsilaisvino vieta Adomaiciui.
2020-09-29
-1
Atsakyti
djgaffer
Išsisėmė Riversas ir tiek.Viskas visada jam buvo padėta ant lėkštutės-Paulo Clippersai,dabar Leonardo Clippersai.Tik imk ir daryk iš jų čempionus.Bet va taip ir nesulipdė nieko,tai nėra ko ilgiau jį laikyt.
2020-09-29
Atsakyti
...
Ir neapkaltino rasizmu?
2020-09-29
+1
Atsakyti
Lox tripers
Ar reikia but didziam zinovui turint tokius zaidejus.. inkara paul ant suolo sodini ir keiti i uzsimotyvavusi atsargini ir vsio easy win puse lt bomzu tokiai komandai geriau suvadovautu.
2020-09-29
+14
Atsakyti
Docas
As myliu sia komanda, kodel manes nemyli! Darjei balta treneriu paskirtu tai butu kosmosas! :o
2020-09-29
Atsakyti
rr
Galesi visą dėmesį skirti kovai su rasizmu.
2020-09-29
+3
Atsakyti
rere
kodel kliper komanda taip manes nemyli
2020-09-29
-4
Atsakyti
Asiras arafatas
akivaizdus rasizmas
2020-09-29
-2
Atsakyti
Clippers
Pagaliau atleido ta verksni
2020-09-29
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.