Dimšos išvykimą pakomentavęs Schilleris – apie greitą Garino sugrįžimą ir „Oly“ stiprybes

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2020-09-29 15:51

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi išvykai į pirmąsias Eurolygos rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“, o vyriausiasis treneris Martinas Schileris pasidalijo mintimis prieš artėjantį susitikimą.

„Ruošiamės artėjančiam susitikimui. Dar turėsime dvi treniruotes bei prasimėtymą. Man patiko, kaip komanda sureagavo po pralaimėjimo „Lietkabeliui“ darbu treniruotėse. Iš šio pralaimėjimo galime išmokti to, kad neturėtume leisti tiek daug atakų per vidurį. Jie per daug veržėsi link mūsų krepšio per vidurį“, – komentavo strategas.

Paklaustas, ar jaučia papildomą spaudimą, strategas teigė, jog jaučiasi užtikrintai.

„Nejaučiame daugiau spaudimo nei jo užkrauname sau patys. Pralaimėti nėra geras dalykas ir man svarbu analizuoti, kaip ir kodėl tai nutiko. Ištaisyti šias klaidas yra labai svarbu“, – sakė Schilleris.

Paklaustas apie būsimų varžovų žaidimą, Schilleris akcentavo kovą dėl atšokusių kamuolių bei „Olympiakos“ aukštaūgių fiziškumą.

„Jie žaidžia labai fiziškai, yra stiprūs. Akcentuojame kovą dėl atšokusių kamuolių, nes jie išdėsto savo aukštaūgius kitaip nei mes. Jie stato savo aukštus žmones pikenrolo viršuje, kas jiems leidžia susikurti geras galimybes atkovoti kamuolius puolime“, – teigė strategas.

„Manau, kad svarbiausia bus prieš jį žaisti kietai ir nuolat statyti skirtingus gynėjus bei taip jį varginti, – apie Kosto Slouko sustabdymą sakė „Žalgirio“ strategas. – Per jį eina didžioji dalis „Olympiakos“ žaidimo ir mes tam ruošiamės.“

Schilleris taip pat atskleidė, kad visi žalgiriečiai bus pasirengę artėjančiam susitikimui, išskyrus Patricio Garino, tačiau dėl argentiniečio specialistas irgi turėjo gerų žinių.

„Tikimės, kad Garino jau galės grįžti pirmoje spalio pusėje. Į Pirėjų vešimės sau įprastą dvyliktuką, tad Marekas Blaževičius liks Kaune“, – komentavo austras.

„Žalgiris“ vakar pranešė, kad paskolino Tomą Dimšą Las Palmo „Gran Canaria“ ekipai. Paklaustas apie tokį sprendimą, Schilleris teigė, kad viską lėmė žaidėjų skaičius gynėjų grandyje.

„Tomas yra puikus žaidėjas ir mums jis patinka. Turėjome priimti tokį sprendimą, nes šioje pozicijoje turime daug žaidėjų. Tai nebuvo sprendimas nukreiptas prieš Tomą. Komandoje tiesiog susiklostė tokia situacija ir mes turėjome priimti atitinkamus sprendimus“, – sakė Schilleris.



Komentarai:

alen
Tai kad Oly neatrodo kaip labai stipri komanda Žalgiris su tokiu žaidimu bus dugne eurolygoje.
2020-10-01
+3
Atsakyti
ąžuolas
Schilleri man atrodo kad greitu laiku pats liksi Kaune, iš kur tokį ir dar radote klouną, juk dar skaitomės krepšinio šalimi dar,
2020-09-30
-8
Atsakyti
Nu blemba
Su tokiais puolimo principais ir rotacija jei naudos kaip su kabeliu, tai toks gynybos treneris kaip bartzokas paliks juos su 65-70tasku,dar kazkiek gelbeja kad ribojimai yra fanu, nes dar jei ir su puspilne arena tai baisu ir pagalvot
2020-09-30
-4
Atsakyti
zenka
Pernai kokia buvo super Saro serija 0-9,ar kažkas panašaus.Zalgiris praito sezono pradzioi taip negražiai atrodė,viskas pasitaisė tik po Riverso atėjimo.
2020-09-30
-4
Atsakyti
Aš nuoširdžiai bijau ketvirtadienio, seniai taip buvo... Visiškas pesimizmas.
2020-09-29
-3
Atsakyti
Antanas
mes su chebra po jo interviu aiskiai supratom jog jis turi rimta smegenu pazeidima
2020-09-29
+3
Atsakyti
Anonimas
Bus tu pralaimeju,ka tas zalgiris stiprus labai ir prie Jaskos buvo pralaimejimu serijos bet to niekas nekritikavo nes bijojo,eurolyga netgi sustiprejus nei lyginant anksciautad bus sunku,plius savo arenoj nebus palaikymo prie 15 tukst.
2020-09-29
+8
Atsakyti
djgaffer
Man visada keisti tokie pasakymai,net jei tie pasakymai sklinda iš mylimo Žalgirio.Ta prasme,jau buvo įsigytas Vasturia,yra Grigonis,Milas SG gali žaisti,Lukošiūnas dar yra,tas pats Jokubaitis kartais gali SG pažaist.Tai kam tada buvo dar perkamas Dimša,jei jau ir taip buvo aišku,kad tų atakuojančių į valias,kam?!Dabar toks neskanus prieskonis tik liko,nes Dimša nusipelnė žaisti Žalgiryje.
2020-09-29
-6
Atsakyti
Laris
beprasmiai interviu is sio nuobodaus zmogaus
2020-09-29
-5
Atsakyti
aaa
Esme tame kad nebeturiu to jausmo, kuri turedavau pres metus: laukiu varzybu bei zinau kad kausis iki kraujo maximaliai isnaudotami savo galimybes. Tuomet ir pralaimejimas man asmeniskai is esmes vienodai rode. Dabar gi jausmas toks kaip su Krapiku (labai vertinu sita zmogeli, taciau tuomet Zalgiris atrode nekaip): laukiu frustruojancio pralaimejimo, nes komanda nei saves nei varzovu \'nesupranta\'. Sekmes Zalgiriukui!
2020-09-29
-1
Atsakyti
Marekas
marekas verkia tyliai kamputi
2020-09-29
-1
Atsakyti
Anonimas
Blazeviciui prikabino makaronu Jasikevicius kai dar nebuvo su Barca kontrakto pasirases. Tai ir nuvare zaist i Zalgiri. O Zalgiris tai ka, perekupini kontrakta su juo sudare, uz metu dvieju gales perparduoti ji, biski duos pazaist sian bei ten, vistiek atsiras kas ji pirks. Keliasdesimt ar keli simtai uzdirbtu tukstanciu is jo jiems fainiau nei dziaugsmas turet maksimaliai patobulejusi potencialu rinktines zaideja.
2020-09-29
-1
Atsakyti
op
jei sitam austrui neis, kaip mes dauguma galvojam, tai noreciau vieno dalyko. kad motiejunas neskubetu jo atleist, kad shileris neturetu atmazkiu jog nedave laiko pasirodyt. kad gautu eurolygoj viena pliuha po kitos, kaip treneriukas. koreguotu sistema ir vel skuduru per snuki. tada galetu bent vaziuot atgal i status nusibaudes ir nesuprates kas vyksta. nes kolkas atrodo keliom elementariom schemom paims eurolyga. jei tokie bek ir mest veiktu tai visi cia juos naudotu.
2020-09-29
+1
Atsakyti
Anonimas
Marekas truputėlį atrodė pasikėlęs, tai gal ir gerai, kad Schilleris jį nuleido. Manau, nedurnas jis dėdas.
2020-09-29
+3
Atsakyti
tomygun
Jeigu dimsa butu extremely good player tai zaistu starte, o ne paleistas nuomai...
2020-09-29
Atsakyti
lvl
Niekas apie tai nesneka, bet pati eurolyga siemet rodosi pasilpus, ypac antra lenteles dalis. graiku komandos. pao vapse skuduras bus, oly irgi silpnas palyginus su anksciau. vokieciu komandos. abi silpnos. ner giedraicio ner monroe ir t.t. prancuzai kaip visad nieko gero. ispanijos komandos be barcos ir realo man ispudzio visai nedaro. taip, cia visi uzsicikline ant cska real barca efes milano, bet visa kita tai tikrai butu zalgiriui iveikiama. net su pavardem siais metais. grigonis lukas pats pikas. walkup kasmet labiau zveris darosi. lauvergne galbuy zais geriausia sezona karjeroj, ir kiti liuks apart rubito ir nezinomo garino. bet treneris, kaip ir prognozavau..tuscia vieta. nevys zaidejai, nevys motiejus, tai iki nauju tikrai z arenoj isgirsim shiller raus!
2020-09-29
+2
Atsakyti
Marius
Siemet turi Rytas tuo pasinaudori, nes kito sanso gali ir nebuti...10metu. Tikiuosi treneriu Motienunas pasitikes ir Rytas tures sansa:)))
2020-09-29
-2
Atsakyti
darzine
Kosmarekai, tu priemei puiku sprendima sedeti ant puodo ZK!
2020-09-29
-8
Atsakyti
litas
treneris nelabai gerai miega naktim, nes ji prakeikė dau Lietuviu, tikekimes po 4 pralaimejimu In the row, bus keiciamas treneris ir tada zali kils is dugno nes potencialo hebra turi.
2020-09-29
-1
Atsakyti
Lietuvis
man atrodo kad TĄ TRENERĮ po šios kelionės, po pirmų rungtynių , jau irgi namie liks, jau bus riesta
2020-09-29
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 48

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.