Maldūnas apie prastą „Lietkabelio“ startą: „Didžiausia problema, jog trūksta susižaidimo“

2020-10-02 15:04
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda šeštadienį 17.00 val. pratęs kovas Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), kai namuose priims Klaipėdos „Neptūno“ ekipą.

Šios komandos tarpusavyje jėgas išbandė prieš tris savaites ir tada Klaipėdoje Nenado Čanako kariauna turėjo 17 taškų persvarą, bet patyrė nesėkmę (74:76), o tai taps tikrai gera pamoka prieš artėjančią dvikovą.

Apie tai kalbėjo ir „kklietkabelis.lt“ svetainės kalbintas Gabrielius Maldūnas, kuris teigė, kad „Neptūnas“ yra veltui nuvertinta komanda, kuri tikrai yra pajėgesnė nei daugelis prognozavo, ką rodo kol kas abi pasiektos pergalės LKL pirmenybėse.

– Sezono pradžia nesusiklostė taip, kaip buvo tikėtasi. Kur slypi problemos?
– Pirmos dvejos rungtynės nebuvo tokios, kokių tikėjomės. Didžiausia problema, kad trūksta susižaidimo ir tai lemia, jog neišpildome visų trenerio Nenado Čanako sistemos detalių. Turime pusę naujos komandos ir naujokai dar nėra įpratę prie sistemos, kas matoma tiek gynyboje, tiek puolime. Susižaisime ir viskas bus gerai.

– O daugiau dirbti reikia ties puolimu ar gynyba?
– Gynyboje trūksta detalių išpildymo, nes atrodo, kad gerai ginamės 18 sekundžių, o tada kažkas vienas pamiršta kažką ir varžovai pelno lengvus taškus. Jeigu neapsiginame, automatiškai sunkiau tampa žaisti puolime. Puolimas yra labai priklausomas nuo gynybos.

– Kiek pergalė prieš „Žalgirį“ padėjo pagerinti nuotaikas?
– Labai svarbi buvo ši pergalė, nes prieš tai pralaimėjome dvejas rungtynes. Prieš „Žalgirį“ laimėjus tikrai nukrito akmuo nuo pečių ir dingo toks jauduliukas. Pamatėme, kad galime žaisti prieš pajėgias komandas.

– Dvikovoje su „Virtus“ du kėlinius pavyko sužaisti sėkmingai. Kas lėmė prastą trečiąjį, kai buvo įmesti tik 3 taškai?
– Patys dabar bandome ieškoti priežasčių, kas mums sutrukdė. Kai kurie metimai nesukrito, o varžovai išnaudojo savo talentą, nes yra viena geriausių turnyro komandų, kuri yra arti Eurolygos lygio. „Virtus“ greitai pabėgo į priekį ir viskas. Kai mums nepakrito metimai, prasidėjo nervingumas, kadangi ilgai nepelnėme taškų. Oponentai tuo ir pasinaudojo. Per pirmą dalį matėme, kad galime kovoti su tokio lygio komanda.

– Ar tokios rungtynės tampa gera pamoka ateičiai?
– Žinoma. Kiekvienos rungtynės yra gera pamoka. Jeigu padarai išvadas, visada gali pasiimti kažką. Kiekvienas pralaimėjimas yra pamoka, ypatingai prieš tokias ekipas kaip „Virtus“. Jeigu nekartotume ten padarytų klaidų, galėtume laukti gero sezono.

– Su „Neptūnu“ žaidėte draugišką mačą, kai pirmavote 17 taškų, bet pralaimėjote. Kas vyko tame susitikime?
– Pirmadienį žaidėme prieš „Žalgirį“, o kitą dieną stojome kovoti prieš „Neptūną“, bet be trečių numerių, kadangi nebuvo nei Lipkevičiaus, nei Barnieso. Rungtynes pradėjome puikiai, rodėme gerą energiją ir atitrūkome. Vėliau, galbūt, pavargome ir „Neptūnas“ įgavo pagreitį, pasinaudojo mūsų pasyvumu bei pasiekė pergalę. „Neptūnas“ dar nėra pralaimėjęs LKL, todėl bandysime jiems įrašyti tą pirmąją nesėkmę.

– Kokį įspūdį jums palieka „Neptūno“ žaidimas?
– Patinka man jų komanda. Visi žaidėjai yra lietuviai ir mes juos gerai pažįstame, kadangi ne kartą susitikome aikštelėje. Tai yra gana jauna ekipa, kuri turi ir kelis veteranus. Visai simpatiška komanda, kuri gali greitai bėgti, turi metikų, gero lygio centrus. „Neptūnas“ yra pernelyg nuvertintas, kai buvo kalbama, jog tai bus labai silpna ekipa. Vyr. treneris Tomas Gaidamavičius turi daug potencialo ir savo progas tikrai išnaudos.

– Pastarųjų dviejų mačų atkarpa jums pačiam buvo sėkminga. Esate geros sportinės formos?
– Galbūt man „pakrito korta“ per pastaruosius mačus. Prieš „Žalgirį“ Maričius prisirinko pražangų, todėl man teko daugiau atsakomybės ir šiuo šansu gerai pasinaudojau. Pernai, kai laimėjome prieš „Žalgirį“, sužaidžiau geriausias sezono rungtynes. Galbūt tai tampa savotiška tendencija. Vasarą daug dirbau su „Lietkabelio“ fizinio rengimo treneriu Dariumi Aučyna, kuris mane gerai paruošė. Dabar jaučiuosi tikrai gerai ir dėjimų daugiau yra mano žaidime. Geras fizinis pasiruošimas man tikrai padeda.

– Kiek šeštadienį bus svarbus sirgalių palaikymas?
– Sirgaliai mums yra labai svarbūs. Mums patiems žaisti tuščioje salėje yra visiškai kitoks jausmas nei esant žiūrovams. Panevėžiui krepšinis yra svarbus, ką žmonės įrodė pernai, kai nemažai ateidavo sirgalių. Tikimės, kad šeštadienį jausime gerą palaikymą ir su sirgalių pagalba įgysime tą formą, kokią demonstravome pernai.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.