Gudelis atskleidė, kodėl Jarutis paliko „Rytą“: „Jis padarė nedovanotinų klaidų“

2020-10-12 18:33
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis apsilankė Tomo Langvinio vedamoje laidoje „Nematoma pusė“, kur atskleidė ir tai, kodėl Rolandas Jarutis nebetęs darbų klube.

Pirmą kartą viešai interviu apie klubo reikalus davęs Gudelis įvardijo Jaručio padarytas klaidas, kurios būtent ir lėmė, jog buvęs komandos direktorius buvo priverstas palikti „Rytą“.

„Pirmiausia, Rolandas turėjo absoliutų klubo dalininkų pasitikėjimą ir per šį laiką tikrai padarė daug gerų darbų – sustygavo jaunimo piramidę, prisidėjo prie perėjimo į FIBA Čempionų lygą, tačiau jam nepavyko išvengti klaidų, – pasakojo Gudelis. – Dar vasario mėnesį pats Rolandas prašė pagalbos, nes buvo bėda su finansais, mokėjimai žaidėjams vėlavo ir administracija buvo užstrigusi. Tuomet griežčiau pradėjome kreipti dėmesį į finansinę apskaitą, kur aptikome pažeidimų. Nesakau, kad tai buvo tyčiniai veiksmai, bet po audito priėmėme sprendimą atsisveikinti su Rolandu.“

„Saulius Kulvietis yra akivaizdi klaida, – tęsė Gudelis. – Dėl šios situacijos klubas gali patirti žalą. Dabar aktyviai kalbamės su žaidėju ir jo agentu bei manau, kad viską išspręsime per artimiausias dvi savaites. Tai buvo elementarios administracijos klaidos – laiku nepadarytos tam tikros procedūros, galbūt ir žaidėjas pats neužsiminė, jog vasarą jam buvo daryta čiurnos operacija, bet matau norą iš abiejų pusių išspręsti šią situaciją.

Kita klaida – Deivido Sirvydžio situacija. Tik bendromis jėgomis, su dalininkais, išsprendėme ją be nuostolių, bet administracija padarė neleistinas klaidas. Buvo laiku nesumokėta už žaidėjo buto nuomą, nors atlyginimas nevėlavo. Natūralu, kad norėjome uždirbti iš Sirvydžio, bet nereagavimas į agento raginimus privedė prie to, jog gavome raštą, kad sutartis vienašališkai nutraukiama dėl klubo nevykdomų įsipareigojimų. Tai nedovanotina klaida.

Tokia pati situacija buvo ir su klubo vidaus taisyklėmis, kurių visi turi laikytis, tačiau jos žaidėjų ir trenerių buvo pasirašytos tik po praėjusio trečiadienio dalininkų susirinkimo.“

Primename, jog Jarutis generalinio direktoriaus pareigas sostinės klube ėjo nuo 2019-ųjų birželio iki 2020-ųjų spalio 9-osios.



Komentarai:

...
ta jei jarutis tiek klaidu pridare ir atleidziamas, gal reiktu ieskot priezasties, kas pasamde toki asmeni daranti tiek daug klaidu, gal pats gudaitis?pats padare klaida?tai gal reiktu atsistatydint uz tokius veiksmus, kai po jom sprendimu tiek klaidu pasipila is jo samdomu asmenu:))
2020-10-12
-9
Atsakyti
Realus
nieko vilnieciai. girdejau toks ziemelis perka symensa ir darys elitini kluba ten. gal netgi is orleano pelicans kazka atves.
2020-10-12
-7
Atsakyti
Realus
gudelis kiek yra pridares visur, tai jarutis yra palyginus mailius
2020-10-12
-9
Atsakyti
Mmm
gudeli pasišalink, nuo taves jau bloga, parduok savo dalį, nebūk kaip lukašas.
2020-10-12
+27
Atsakyti
VIP
Tai aš gerai suprantu, kad Lietuvos žmonėms buvo dulkinamas protas kad už D.Sirvydį buvo gauta išmoka ?
2020-10-12
-19
Atsakyti
djgaffer
Gudelis ne ką mažesnė klaida yra tame klube.Jokiu būdu neginu Jaručio,nes ten išvis žmogus nežinantis,kaip reikia vadovauti komandoms.Tačiau Gudelis ne ką mažiau š prisrėbęs.Atrodo,kad pastoviai stengiasi pasakoti žurnalistams apie kitų klaidas,taip nuslėpdamas savas ir nenorintis,jog apie jas kas sužinotų.Dar vienas auglys ten.
2020-10-12
+6
Atsakyti
tikrai ne del tokiu klaidu, kurias ivardijo atleidziamas, kazkas nutylima, bnes tikrai atrodo dirbo klubo vardan.
2020-10-12
-14
Atsakyti
Saras
visiski bestuburiai, nesugebejo laiku sumoket nuomos zaidejo buto? ir delto prarado talentingiausia zaideja ?! ir gudeli lauk, jei tokiu elementariu dalyku negali uztikrint zaidejam.
2020-10-12
-14
Atsakyti
rusija
Jei taisykles tik nuo praejusio treciadienio oficialios, iseitu kad ir mckulochas nepazeide jokiu taisykliu???
2020-10-12
-4
Atsakyti
Jim
vienk klaida kad ryto organizacijoje buvo.
2020-10-12
-1
Atsakyti
Lol
sirvydis be ispirkos isvare. o klubas uz nuoma sutaupe. ddfd
2020-10-12
+16
Atsakyti
lol
Tai nieko, nueis pas Langvinį į laidą, tas išlaižys šikną ir vėl lyg niekur nieko galvos :)
2020-10-12
+12
Atsakyti
Laris
tai iseina kad uz sirvydi klubas nieko negavo del to kad. nepratese buto nuomos sutarties? va cia tai spjuvis i veida:D
2020-10-12
-10
Atsakyti
uz zalgiri
nereikia atmest tokio varianto kad rolandas gavo atkata is sirvydzio agento tam kad galetu nutraukt kontrakta nemokant nieko. slidus tipelis tas jarutis,bet kaip sakoma "toks toki pazino ir ant alaus pavadino"
2020-10-12
-3
Atsakyti
Anonimas
Buvo Vainauskas klubą laikė iš savo asmeninių pinigų o čia viskas ant savivaldybės dotacijos tai labadiena kam toks klubas reikalingas? O dar tos amžinos intrigos kurios visiems nusibodusios tik juoką kelią tad greičiau mirtų tas klubas nes VILNIUJE KREPŠINIS NEĮDOMUS
2020-10-12
+2
Atsakyti
Fpiz-2
Pala, tai minėta 190k išpirka už Sirvydį buvo gauta iš Hapoel ar Sirvydis su žydais pasirašė kaip visiškai laisvas žaidėjas?
2020-10-12
+16
Atsakyti
Revizor
sakiau,kad vistiek islys galai...va ir lenda,bet dar daugiau nutylima del sventos ramybes ir skaidrumo😀
2020-10-12
+28
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 35

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.