Jasikevičius pasiuntė žinutę Eurolygai: „Mums reikia aiškumo“

2020-10-14 08:36
Nuotr.: ZUMAPRESS.com-Scanpix

Šarūnas Jasikevičius po koronaviruso vėl sugrįžo ant „Barcelonos“ (2-1) suolelio, o jo vadovaujama ekipa išvykoje 71:66 palaužė „Valencia“ (2-1).

Vis dėlto po mačo Šaras atkreipė dėmesį į Eurolygą pandemijos laikotarpiu ir pasiuntė žinutę turnyro vadovams.

„Eurolyga bando laikytis, bet dėl koronaviruso ji praranda turnyro kontrolę. Susirinkome čia tam, kad žaistume ir treniruotumėmės, tačiau tam turi būti sudarytos geresnės sąlygos ir rasti geresni sprendimai keliauti. Taip pat trūksta aiškumo, ką Eurolyga darys su neįvykusiais mačais. Mums reikia aiškumo“, – kalbėjo Jasikevičius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
23
Atkovoti kamuoliai
7
Dvitaškiai
100%
3/3

„Situacija sudėtinga, nors Eurolyga ir deda pastangas, tačiau treneriams ir žaidėjams nuo to nėra lengviau, – tęsė Jasikevičius. – Privalome galvoti apie savo ir sirgalių sveikatą, būtina suorganizuoti susitikimą, kur viskas būtų aptarta.“

Kalbėdamas apie rungtynes, Jasikevičius buvo patenkintas pergale ir gyrė karjeros mačą Eurolygoje sužaidusį latvį Rolandą Šmitą (15 tšk., 7 atk. kam., 23 naud. bal.).

„Esu labai laimingas dėl šios pergalės, – spaudos konferencijoje po rungtynių sakė Jasikevičius. – Tai yra sunki savaitė mums, nes negalėjome normaliai treniruotis ir esame išsimušę iš ritmo. Vis dėlto parodėme charakterį ir tikiuosi, kad einame teisingu keliu.

Esame blogoje situacijoje su aukštais žmonėmis ir niekas labiau nenusipelnė gero mačo nei Rolands Šmits. Jis treniruojasi kaip dar keli vyrukai, kuriuos mačiau per savo karjerą. Žinoma, jis stokoja patirties ir ritmo po dviejų sezonų, kuomet rungtyniavo mažai, bet tai buvo galimybė jam ir ja buvo pasinaudota.“

Taip pat specialistas iš Lietuvos pasidžiaugė savo auklėtinių darbu prie savojo krepšio.

„Buvome labai solidūs gynyboje, bet nesugebėjome užbaigti savo atakų antrajame kėlinyje. Varžovai pataikė daug metimų paskutinėmis atakos sekundėmis ir pirmoje mačo dalyje nepademonstravome tokio fiziškumo, kokio norime. Po pertraukos žaidėme šiek tiek kiečiau, o tai yra labai svarbu Eurolygoje“, – dėstė Jasikevičius.

„Barcelona“ ketvirtadienį namuose priims Atėnų „Panathinaikos“ (1-1) klubą.



Komentarai:

djgaffer
Barcos žaidime dar trūksta užtikrintumo.Geriausias pavyzdys yra Oriola.Tik vakar pirmus taškus įsirašė EL šiame sezone,bet daug klaidų padarė,kažkoks pasimetęs atrodė.Matosi,kad dar reikia laiko Šaro sistemai perprasti,bet jau greitai žaidėjai turėtų tą padaryti.
2020-10-14
+4
Atsakyti
Anon
Idomu, kad CSKA treneris Itoudis iskele versija, kad po rungtyniu su Barcelona visos varzovu komandos buna apkrestos. Pirmas turas CSKA, antras Zenit, laukiam ziniu is Valensijos ..
2020-10-14
-9
Atsakyti
Jaska durakas
Tegu klausia pas virusologus aiškumo - kas dar jam gali atsakyt??? Neklausk klausimų į kuriuos niekas negali atsakyti.
2020-10-14
+4
Atsakyti
As
Deja bet abejotini sprendimai gale neleido Valencijai vakar pakovoti.
2020-10-14
+3
Atsakyti
Eurolyga manau turėjo nusimatyti situacijas, kai komandose bus problemų su virusu ir tokias rungtynes tiesiog nukelti - tarkime komandoje vienu metu serga 4 ir daugiau žaidėjų. Tam reikėjo pasikoreguoti tvarkaraštį ir pasilikti rezervą laike. Dabar su tais techniniais pralaimėjimasi tai absurdas, nu kodėl komanda gali taip būti baudžiama?
2020-10-14
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.