Įvertinimai žalgiriečiams: lyg ant sparnų žaidęs Hayesas ir efektyviai laiką išnaudoję lietuviai

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2020-10-16 07:13

Kauno „Žalgiris“ tęsia fantastišką startą Eurolygoje, kur iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui. Šį kartą Martino Schillerio kariaunos auka tapo Stambulo „Anadolu Efes“ – 89:73.

Praėjusio sezono geriausią Eurolygos komandą namuose įveikęs „Žalgiris“ nuostabiai atakavo krepšį iš žaidimo: 27 pataikyti dvitaškiai iš 39 (69,2 proc.) ir 10 tikslių tritaškių iš 19 (52,6 proc.).

Lietuvos čempionus į priekį vedė Nigelas Hayesas – 17 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 23 naudingumo balai per 24 minutes.

Fotogalerija

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino individualų žalgiriečių pasirodymą pirmosiose Eurolygos sezono namų rungtynėse.


Nigelas Hayesas – 10 balų
24 min., 17 tšk. (3/3 dvit., 3/5 trit., 2/3 baud.), 5 atk. kam., 2 rez. perd., 2 per. kam., 2 kld., 23 naud. balai.

Nuotr. BNS

Amerikietis įspūdingai pradėjo rungtynes, pelnydamas 11 iš pirmųjų 16 „Žalgirio“ taškų. Lyg ant sparnų žaidęs Hayesas startavo 6 tiksliais metimais iš žaidimo, o kai pagrindinis komandos sunkusis kraštas taip pataiko, varžovai negali rizikuoti ir tuomet atsiveria daugiau erdvių ir likusiems komandos draugams. Gynyboje Nigelas taip pat dirbo išsijuosęs ir iš kantrybės išvedė Chrisą Singletoną, kuris mačą baigė su –8 naudingumo balais.


Lukas Lekavičius – 10 balų
15 min., 12 tšk. (3/3 dvit., 2/2 trit.), 5 rez. perd., 0 kld., 20 naud. balų.

Nuotr. BNS

Įspūdinga Lekavičiaus dviguba savaitė – antras pasirodymas paeiliui su 20 naudingumo balų. Rungtynėse Lukas idealiai išnaudojo savo progas iš toli bei sėkmingai atakavo Tiborą Pleissą. Įžaidėjo floateriai jau nieko nebestebina, o šį kartą lietuvis dar ir puikiai skaitė situacijas, įsiveržęs į baudos aikštelę ne tik atakuodavo krepšį, bet ir iškišdavo perdavimą aukštaūgiams, taip prisidėdamas prie gero kauniečių kamuolio judėjimo. 15 minučių, 20 naudingumo balų, be klaidų atakuotas krepšys ir 0 klaidų. Ko daugiau galima prašyti iš gynėjo?


Artūras Milaknis – 9 balai
16 min., 10 tšk. (2/3 dvit., 2/2 trit.), 2 rez. perd., 12 naud. balų.

Nuotr. BNS

Veteranas prieš Turkijos klubą taip pat idealiai išnaudojo minutes: daug dirbo be kamuolio bei susikūrė gerus metimus, realizuodamas juos beveik idealiu procentu. Milaknis ne kartą pergudravo oponentus, juos pagąsdindamas ir porą sykių nepagailėdamas ekstra perdavimo, kas baigėsi kauniečių taškais. Taip pat matėme ir retą vaizdą, kuomet Artūras pabandė sužaisti nugara į krepšį, o prasiveržimas baigėsi dviem gražiais taškais.


Joffrey Lauvergne'as – 8 balai
19 min., 10 tšk. (5/8 dvit.), 8 atk. kam., 12 naud. balų.

Nuotr. BNS

Labai svarbią atkarpą Lauvergne'as sužaidė antrojo kėlinio pabaigoje, kuomet buvo trumpam įstrigęs „Žalgirio“ puolimas, o aukštaūgis pelnė 4 taškus paeiliui. Prancūzas, nors porą sykių ir neužbaigė gerų metimų, puikiai sukdavosi pikenrolo situacijose, sėkmingai sužaidė nugara į krepšį bei taip pat pataikė iš vidutinio nuotolio. Kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad Joffrey nebus tas lėtas centras, kurį visi atakuos – vidurio puolėjas turėjo gerų epizodų tiek išsikeitęs ginamaisiais, tiek stepoute.


Martinas Gebenas – 7,5 balo
12 min., 7 tšk. (3/3 dvit., 1/1 baud.), 3 atk. kam., 2 kld., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Dar vienas žalgirietis, kuris puikiai išnaudojo jam sutektą laiką aikštėje. Gebenas puikiai tinka Schillerio žaidimo stiliui, kai yra žaidžiama daug pikenrolų ir būtent iš jų aukštaūgis susirenka liūto dalį savo taškų, gebėdamas greitai suktis po krepšiu. Žinoma, gynyboje prieš tvirtai sudėtą Bryantą Dunstoną lietuviui nebuvo lengva, tačiau krepšininkas tai kompensavo patikimais stepoutais.


Thomasas Walkupas – 7 balai
23 min., 4 tšk. (1/3 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 5 rez. perd., 0 kld., 2 per. kam., 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jau įprasta matyti neagresyvų Walkupą puolime, tačiau su žaidimo organizavimo funkcijomis amerikietis kol kas tvarkosi solidžiai. Šiame „Žalgiryje“ Walkupas taikosi prie šiek tiek kitokio vaidmens komandoje ir 5 rezultatyvūs perdavimai bei 0 klaidų per 23 minutes yra būtent tai, ką Schilleris nori matyti. Thomasas yra geriausias kauniečių žaidėjas individualioje gynyboje ir uždavė gerą toną rungtynėms, kuomet mačo pradžioje iš ritmo išmušė Vasilije Micičių.


Rokas Jokubaitis – 7 balai
18 min., 4 tšk. (2/3 dvit.), 5 rez. perd., 0 kld., 6 naud. balai.

Nuotr. BNS

Kaip užtikrintai šioje komandoje jaučiasi 19-metis, pasako jo kūno kalba. Jokubaitis tapo tikruoju „Žalgirio“ šeštuoju žaidėju, kuris pirmas kyla nuo atsarginių žaidėjų suolelio ir žengęs į aikštę iškart įneša ramybės bei prideda kūrybos. Šį sykį Rokas nebuvo toks aktyvus atakuodamas krepšį kaip Belgrade, tačiau patikimai išpildydavo pikenrolus, skirstydamas perdavimus. Verta įžaidėją ir vėl pagirti dėl darbo gynyboje – Jokubaitis tikrai prisidėjo prie Micičiaus košmaro Kaune.


Steve'as Vasturia – 6,5 balo
20 min., 7 tšk. (2/2 dvit., 1/1 trit., 0/1), 1 rez. perd., 3 praž., 6 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Pagaliau ir šis legionierius davė rimtesnį postūmį puolime. Ypač svarbus buvo Vasturios tolimas metimas su pražanga, kuomet varžovai jau buvo sumažinę atsilikimą iki 4 taškų. Atrodo, jog kai „Žalgiriui“ pavyko pabėgti, iškart laisviau pasijautė ir gynėjas, padaręs ne vieną gerą sprendimą puolime. Vis dėlto reikia pripažinti, jog Steve'ui labai yra sunku gynyboje – krepšininkas arba nespėja išlįsti prie užtvarų, arba pasigauna ant oponento klaidinamo judesio, arba prasižengia ne laiku ir ne vietoje.


Marius Grigonis – 6 balai
25 min., 12 tšk. (3/6 dvit., 2/4 trit.), 3 rez. perd., 5 kld., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Tai nebuvo sėkmingos „Žalgirio“ lyderio rungtynės. Grigoniui šioje komandoje paliekama didelė laisvė improvizacijoms ir tai įrodė tritaškis tik perėmus kamuolį pirmajame kėlinyje, tačiau šį sykį lietuvis ne kartą perskubėjo bei padarė net 5 klaidas, kai iš viso Lietuvos čempionai suklydo 11 kartų. Taip pat porą kartų Marius gynyboje praleido savo tiesioginį oponentą ir tai pasibaigdavo lengvais „Anadolu Efes“ taškais.


Augustine'as Rubitas – 6 balai
12 min., 4 tšk. (2/3 dvit., 0/2 trit.), 2 rez. perd., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Rubitas sykį rungtynėse užtikrintai sužaidė nugara į krepšį bei pataikė iš vidutinio nuotolio, tačiau tai ir buvo viskas. Kartą amerikietis buvo priverstas atakuoti krepšį iš toli paskutinę atakos sekundę, bet vėliau kitas neparuoštas tritaškis jau buvo dėl žalgiriečio klaidos, kai šis perskubėjo su sprendimu. Gynyboje Augustine'as neblogai stepoutino, tačiau keliose atakose nesustabdė įsibėgėjusio Dunstono.


Paulius Jankūnas – 5 balai
12 min., 2 tšk. (1/2 dvit.), 1 atk. kam., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Sunku daug ką pasakyti apie Jankūno žaidimą šį kartą. Kapitonas, kaip ir nė vienas kitas žalgirietis, neiškrito iš konteksto, tačiau kažkuo labai aikštėje neišsiskyrė. Susidaro toks įspūdis, jog Paulius šį sezoną yra pagerinęs fizinę kondiciją, lyginant su praėjusiu sezonu, ir dėl to lengviau spėja gynyboje.



Komentarai:

SABONIS
Kažin koki įvertinimo bala gavo Marekas?, nieko žali greitai bus nuleisti ant žemės po euforijos kai spalio 25 d. gaus nuo Vilniaus Ryto, laukia Ryto triumfas, Jacksonas su Goudelocku ir Ndouru kaip reikiant pasismagins su žalia krva, spėju Žalgiris po pralaimėjimo Rytui kris į psichologine duobe ir patirs 5 pralaimėjimus eurolygoje iš eilės kas nubrauks dabartines 4 pergales.
2020-10-16
-10
Atsakyti
Anonimas
Man atrode, kad Gebenas pasirode tragiskai ginyboj vakar. Kodel jis tokius aukstus balus gauna? Vien del to, kad jam kamuoli i rankas po krepsiu padave ir jis laisvas budamas sugebejo ji ikrapstyti i krepsi? Grigonis atrodo kazkoks labai suletejes po traumos. Jis visad truputi letas atrodydavo, bet siais metais toks slow motion, nieko neaplenkia pirmu zingsniu, gynyboj nespeja pries prasiverzimus, nepralenda per uztvaras.
2020-10-16
-13
Atsakyti
Anonimas
Zalgiris turi puiku stratega.Su tokiais medziais sitaip drebina eurolyga.Nu cia treneriu darbas 10+++
2020-10-16
+18
Atsakyti
Jonas
o Marekas kaip pasirode?
2020-10-16
+5
Atsakyti
Dimsa
speju zalgirio tikslai yra apie 12-15 pergaliu.. trecdalis darbo padaryta jau sezono pradzioj.. pirmos dvi rungtynes buvo parodija, bet kitos dvi neblogai susiziurejo.. su garino nepasiseke tik, 400k kuris traumuotas kas antra sezona yra daug.. kuze nedaug daugiau gauna ruskine..
2020-10-16
+10
Atsakyti
Dimsa
Nebeverkit del jankuno, niekas nepamena tikriausiai kodel su juo toki kontrakta pasirase, kaip jis atrode pries pora sezonu.. Taip db jis nulinis, bet tokias bapkes ant suolo laikit irgi nenori zalgiris.. Paskutinei metai, kaska paims gero uz jo pinigus kita sezona.. bet duodu 100% kad jis liks komandoi kaip asistentas ar dar kas.. kaip liko javtokas, songaila..
2020-10-16
-3
Atsakyti
x
Žaidimas puikus , bet norisi ir pakritikuoti.Grigonis kartais atrodo , kad nesupranta pats ką daro ir atrodo kad kažkuo nepatenkintas. labai grąžiai žiūrisi Jokubaitis su Luku kartu, tiesa vakar Jokubaitis gavao jau daugiau dėmesio. Jankis teisingai pastebėta įgavęs formą. gal tuoj pamatysime ir metimus.
2020-10-16
-12
Atsakyti
Cirkas
kažkoks cirkas o ne krepšinis) žali laimi 4 eurolygos rungtynės ir pralaimi Lietkabeliui, kurie pralaimi 3 kartus po 25 taškus eurocup)))
2020-10-16
+2
Atsakyti
Siurpuliukai
Siurpuliukus keliantis zalgiris naujas stilius nepalikes vilciu eurolygos favoritui
2020-10-16
-6
Atsakyti
alioalio
Man tai isimine Sabonis...jus matete??kai per minutes pertraukeles skaitomas asistentu,su niekuom nesneka tiesiog atsistoja ir i aikstele izengia ir vienas buna,baiges minutine niekam zodzio nesakes vel atsiseda...ir cia skaitosi asistentas LMAO
2020-10-16
+8
Atsakyti
uz zalgiri
galima tik paspeliot kokia komanda butu Zalgiris jei vietoj inkaru-Jankuno ir Garino turetume pajegius legionierius..Vasturia nors ir pataike sikart, visgi gynyboj tuscia vieta visai todel visos komandos daro zaidima per ji. labiausiai dziugina Jokubaitis, pagaliau jis gavo savo sansa kuri fantastiskai isnaudoja. o jei dar Blazevic gautu zaist..
2020-10-16
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.