Veryga patikslino naują tvarką: tuščios tribūnos – visoje Lietuvoje

2020-10-27 16:25
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga antradienį vykusioje spaudos konferencijoje patikslino naują tvarką sporto renginiuose, kuri turėtų įsigalioti nuo artėjančio penktadienio.

Veryga pirmadienį pranešė, jog buvo suformuluotas pasiūlymas drausti žiūrovus sporto renginiuose, o antradienį patikslino, jog tai galiotų ne tik savivaldybėse, kur yra paskelbtas karantinas, bet visoje Lietuvoje.

„Draudimas galios visoje Lietuvoje, kadangi tai yra ekstremalios situacijos nutarimo pakeitimas, o ne karantino sąlygų papildymas“, – apie sirgalių draudimą tribūnose antradienį kalbėjo Veryga.

Dėl šio apribojimo priėmimo bus sprendžiama trečiadienį.

Iki šiol sporto renginiams buvo taikomas reikalavimas žiūrovus sodinti kas antrą kėdę, išlaikant socialinį metro atstumą. 

Sekmadienį vykusiame LKL derbyje „Siemens“ arenoje tarp Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ apsilankė 4376 žiūrovai. 

Į praėjusią savaitę Kaune organizuotą Eurolygos mačą su Valensijos „Basket“ susirinko 5131 fanas, o spalio viduryje į dvikovą su Stambulo „Anadolu Efes – 5011 žiūrovų.



Komentarai:

djgaffer
Tai jau kaip ir aišku,kad žiūrovai jau nebus įleidžiami.Klubams tai aišku bus nemaži nuostoliai,nes net ir su apribojimais žiūrovai kažkiek to pinigo atnešdavo.Tai dabar jau ir tų neliks.Bet vėlgi,atitinkama situacija reikalauja ir atitinkamų sprendimų.Tenka tai priimti ir laukti geresnių laikų.
2020-10-27
Atsakyti
Anonimas
veryga PYDERAS
2020-10-27
-4
Atsakyti
Veryga
Yra sakes Cia Rinkimai nieko deti del situacijos Koronos O del Didejanciu skaiciu kad Arenose nera saugu kad ir Su Kauke nusmauke kad Rekia skanduoja visi Banga daro Atmosferoje
2020-10-27
-4
Atsakyti
Thomas
Na nieko keisto..... Visi žinojom jog po rinkimu bus ribojimai ir vel.... juk dar praeita savaite Veryga sake pirkit bilietus bet neeikit.... o kadangi žmones pasiilge varžybu tai negalejo praleist progos nueit tuo labiau kai jokiu susirgimu po varžybu nebuvo. Visa tai buvo tik laiko klausimas kada bus be žiurovu.
2020-10-27
Atsakyti
rr
Gak pradėti vardinti ar ptas sugebėsi susirasti?
2020-10-27
-3
Atsakyti
Na provincijoje ,iskaitant ir Kauna, tai be krepsinio nelb bus ką veikti.
2020-10-27
-8
Atsakyti
rr
Keistas tas Veryga, dar savaitės pradžioje minėjo, kad taikom tik lokalius karantinus, tam, pabrėžiu, kad neskriaustumės žmonių kur nėra bloga situacija. Šiandien atsikėlė jau kitaip masto.
2020-10-27
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.