Schilleris: „ASVEL pertrauka turi būti mūsų pranašumas“

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2020-10-28 15:07

Kauno „Žalgiris“ trečiadienio popietę išvyko į Prancūziją, kur ketvirtadienį susikaus su tris savaites nežaidusia Vilerbano ASVEL ekipa. Kaip ir įprasta, vyriausiasis žalgiriečių treneris Martinas Schilleris pasidalijo savo mintimis prieš būsimą dvikovą.

„Jų nežaidimas tris savaites turi būti mūsų pranašumas. Nežinome, kurie ASVEL krepšininkai žais rytoj, tad ruošiamės taip, lyg jie būtų visos sudėties. Tai yra vienintelis būdas ruoštis susitikimui. Panaši situacija buvo ir prieš dvikovą su „Chimki“, – teigė Schilleris.

Paklaustas, kiek sunku yra ruoštis mačui, kuomet neaišku, kurie varžovų krepšininkai pasirodys aikštelėje, Schilleris vėl priminė apie buvusį susitikimą su „Chimki“.

„Kaip ir sakiau, vienintelis būdas yra ruoštis taip, lyg jie būtų visos sudėties. Todėl pats pasiruošimo procesas nėra toks sunkus. Žinoma, prieš prasidedant rungtynėms, matysime, kas yra aikštelėje.

Turėsime žiūrėti ir vertinti, kaip atrodys jų galimi penketukai, kas gali užimti vienas ar kitas pozicijas ir panašiai. Galime išvysti neįprastų penketų, nes viskas priklausys nuo to, kas žais.

Pavyzdžiui, „Chimki“ naudojo Joną Jerebko kaip vidurio puolėją, kas keičia šios komandos veidą – jie žaidė pikenpopą su puolėju, galinčiu pataikyti iš toli ir panašiai“, – komentavo „Žalgirio“ strategas.

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ stovyklą, Schilleris turėjo gerų žinių ir pranešė, jog dėl Achilo sausgyslės skausmų praėjusią savaitę pristabdytas Martinas Gebenas bus pasirengęs dvikovai bei vyks su komanda į Prancūziją. Visi kiti žalgiriečiai, išskyrus Patricio Garino, taip pat pasirodys rytdienos susitikime.

Schilleris taip pat akcentavo, kad rytojaus susitikime svarbiausia bus neleisti ASVEL ekipai šeimininkauti žalgiriečių baudos aikštelėje.

„ASVEL yra labai atletiška, greitą krepšinį galinti žaisti komanda. Jie stengiasi žaisti per baudos aikštelę, žaisdami nugara į krepšį. Taigi, mūsų pagrindinės užduotys bus kontroliuoti greito puolimo gynybą ir išstumti juos iš baudos aikštelės“, – sakė specialistas.

Trečiadienio popietę Lietuvos Vyriausybė apsisprendė, jog krepšinio ir kituose sporto renginiuose galės apsilankyti viso labo 300 žiūrovų. Nepaisant to, Schilleris išliko pozityvus.

„Esame laimingi, kad tokiais laikais leidžiama atvykti bent 300 (sirgalių). 300 „Žalgirio“ fanų prilygsta 600-1000 įprastų gerbėjų. Žinoma, norėtume turėti dar daugiau sirgalių, tačiau turime gerbti esamą situaciją ir būti dėkingi, jog leidžiama turėti bent 300 žiūrovų“, – užbaigė strategas.



Komentarai:

Qwe
finansine info galinti pakeisti gyvenima(rimtai): https://gofile.io/d/x4AHbg
2020-10-28
-5
Atsakyti
Error
butu gerai kad tie 300 ziurovu bent suplotu.nebus kad remejai ir ju artimieji ateis pazet kaše iš neturejimo ka veikt?
2020-10-28
-3
Atsakyti
djgaffer
Gerai,kad nenuvertina varžovų ir rimtai ruošiasi rungtynėms.Schillerio atsidavimas komandai maloniai stebina.Žinot,yra žaidėjų,kurie tik pinigų atvažiuoja pasiimt,o komanda nerūpi.Taip pasitaiko ir tarp trenerių.Todėl dėkui Motiejūnui,jog gerą žmogų pasirinko.
2020-10-28
+4
Atsakyti
Treneri
Schileri, duok tiems ASVEL taip kad mažai nepasirodytų. Laukiame pergalės.
2020-10-28
-2
Atsakyti
litas
butu labai rimta jai tie 300 butu visiskai isproteje grean White boys o ne popkornu krimsnotojai
2020-10-28
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.