1,5 mlrd. dolerių viršijusiame sandoryje „Jazz“ savininkai sutiko parduoti klubą

2020-10-28 17:40
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Jutos „Jazz“ klubas naująjį NBA sezoną pasitiks su naujais savininkais.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski praneša, jog dabartiniai savininkai „Jazz Basketball Investors“ grupė, kuriai atstovauja Gail Miller, sutiko parduoti klubą Ryanui Smithui. Pranešama, jog sandorio vertė siekia kiek daugiau nei 1,6 mlrd. JAV dolerių.

Miller pagrindinės savininkės teises paveldėjo iš savo velionio vyro Larry H. Millerio. Millerių šeima „Jazz“ ekipą valdė 35-erius metus. Į sandorį įeina ir „Jazz“ klubui priklausanti „Vivint“ arena.

Tuo metu 40-metis Smithas yra JAV įmonės „Qualtrics“ įkūrėjas. Pagrindinė kompanijos būstinė yra būtent Jutoje, o pats Smithas yra taip pat gimęs bei augęs šiame mieste ir visada palaikė „Jazz“ klubą.

Teisės į „Qualtrics“ 2018-ųjų lapkritį buvo parduotos už 8 mlrd. JAV dolerių Vokietijos kompanijai SAP. Smithas vis dar vadovauja „Qualtrics“, kaip vienai iš SAP dalių.



Komentarai:

hoop
kaip cia ziemelis pramiegojo.
2020-10-28
+3
Atsakyti
Alio
kas per idiotai moka tokius linigus,kai galetu visus eurolygos klubus nupirkti ir visa eurolyga...o cia tiek isleidzia vienam klubui klounai
2020-10-28
+2
Atsakyti
Anonimas
Cia dar uz visai gera kaina, zinant kaip kilo klubu verte. Jau tie laikai, kur galetum uz maziau nei milijarda isigyt nba kluba, praejo
2020-10-28
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.