Į Goudelocko nepasitenkinimą sureagavęs Kairys: „Negaliu jam duoti daugiau“

2020-11-07 21:02

Pastarąsias savaites stringantis Vilniaus „Rytas“ priverčia Donaldą Kairį sukti galvą, kaip užkurti komandos žaidėjus dvikovoms. Sensacingai pralaimėjus Pasvalyje, specialistas bedė pirštu į du kertinius aspektus, kurių jo auklėtiniai neišpildė.

„Varžovas žaidžia labai gerai antras rungtynes iš eilės, labai užtikrintai, su didele energija, – spaudos konferenciją pradėjo Kairys. – Su maža rotacija jie sugeba surasti tiek jėgų, kad prieš mus laimi kovą dėl atšokusių kamuolių. Turėdami tokią sudėtį turime kontroliuoti kovą dėl kamuolių. Klausimas tikriausiai yra ne dėl sudėties, o dėl užsivedimo ir kovingumo. Savyje turime atrasti žvėriškumo. 

Kitas dalykas, kuris buvo labai svarbus, tai agresyvus žaidimas, priversti varžovus bauduoti, nes jie neturi daug keitimų. Bet vėlgi čia pralaimėjome: varžovai metė 27 baudas, mes tiktai dvylika, nors akcentavome prasiveržimus per vidurį ir per Branko Mirkovičių. Vėlgi – į vienus vartus.“

Fotogalerija

– Debiutavo naujokas Maurice'as Ndouras. Kokį įspūdį jis paliko?
– Jis atskridęs padarė vieną treniruotę, atliko medicininį patikrinimą, parodėme kelis derinius, kuriuos žinojome, jog naudosime, ir iš karto metėme jį į kovą. Manau, kad jis šį bei tą davė ir su laiku bus tik geresnis.

– Andrew Goudelockas prieš šias rungtynes pasisakė, jog, jo manymu, treneris neranda jam tinkamos vietos komandoje. Kaip reaguojate į tai?
– Kaip ir šiandien, turbūt ir visą sezoną jis išsimeta daugiausiai metimų komandoje. Gal tie metimai nėra tokie kokybiški ir čia gali būti pasirinktų derinių klaida, arba jo pačio pasirinkime. Bet negaliu jam duoti daugiau dalykų. Galiu duoti minutes, kamuolį, užtvarą, toliau jau jo darbas. Jis turi tai padaryti.

– Jūs turbūt turite priekaištų jo darbui gynyboje. Ar jis juos girdi, nepaisant to, jog sėkmingai puola?
– Jis niekada nesigyrė, kad yra gynybinis žaidėjas, bet Branko Mirkovičiaus nuimti du kamuoliai nuo galvos kainavo per daug, gal netgi rungtynes.

– Ar turėjote pokalbį su Goudelocku po jo interviu „BasketNews.lt“ portalui?
– Ne, turėjau prieš.



Komentarai:

Dede
kai pažiūri net ir fisrukas Adomas buvo geresnis, o ir sudėties tokios neturėjo
2020-11-09
+2
Atsakyti
B.Mitbronius
Treneri tai ne žaidėjai kalti neužsivede ir nekovingi, tai kaltė treneriui kaip Sereika,ir Kairys kurie abejingi sėdi ant suolo nepakeldami ušpakalio ir stebi kaip jo komandą daužo varžovai,kol buvo Jacksonas jisai užvesdavo komanda ,o dabar konandoje nėra.
2020-11-08
-4
Atsakyti
Vilnietis
Vienintele ir esmine problema sione komandoje yra visiskas plugas Kairys! Jis ne tik kad nesimoko is savo klaidu bet ir neturi jokio suvokimo kas tai yra buti treneriu ir kaip reafuoti i situacijas. Vel mateme ta pati kaip ir pries Peristeri su Gray. Lekunas imeta 2 tritaskius is eiles ir vistiek sitas pusgalvis neliepia zaidejams buti prilipusiems prie zmogaus kuris ta diena yra "karstas". Tai alivaizdziai parodo jo neigaluma kaip trenerio. Dar jei pries Peristeri ir Nevezi jis galejo dangstytis jog priekine linija skyleta, tai siandien net ir turedamas pilna priekine linija kurie atrode tikrai neprastai. Tiek Echodas tiek Ndour suzaide neblogai. Bet pati komanda kaip visuma atrode vel kraupiai. Kazkokie bekiausiai nemotyvuoti pusgalviai lakstantys po aikstele ir vykdantys kazkokias nelogiskas ir nepaaiskinamas fizruko Kairio schemas. Garantuoju kad zaisdami be trenerio zaidejai butu laimeje sias rungtynes vien savo individualiu meistriskumu. Bet kai tau pagalius i ratus kaiso toks fizrukas kaip Kairys, sunku tiketis pergales pries aukstesnio lygio komanda nei Siauliai!
2020-11-08
+6
Atsakyti
Bennasy23
Manau Ryto problema yra treneris. Žaidimas neturi jokios įdėjos ir jokio braižo. Kas kaip moka tas taip žaidžia. Iš paskutinių dienų intervių tiek krepšininkų tiek trenerių matosi komandos mikroklimatas nėfa geras, o trenerio tokie stumimai ant žaidėjų, jo tikrai nepagerins.
2020-11-08
Atsakyti
Anonimas
Ei Guoga, Zalgiriui net naudingiau kelios stiprios LKL komandos, o ne tik Vilniaus. Butent taip ir yra dabar.
2020-11-08
-2
Atsakyti
Dovis
O dar buvo laikas kai bezdziones su kostiumais is LKF svarste sita diletanta fizruka i LT rinktines trenerius. Jus blt juokaujat ar kame reikalas? Sitas shkurlis tik Kaleva ar Avtodora gali treniruoti. Jame nematyti jokiu trenerio uzuomazgu. Visas treneriu stabas ten yra idiotu kruva. Kairys kaip suplyses kaliosas visiskas ir dar jam patarineja kazkoks pusgalvis is Indonezijos vaiku treniravimo stovyklu grizes. Rezultata matome visi. Von sitas marijonetes is komandos. Tegul varo i savo estijas ir indonezijas krepsinio pagrindu mokyti.
2020-11-08
+4
Atsakyti
Kairi
Per aukstas lygis tau si komanda!! Viso gero, Gudelii turi kiausus?
2020-11-08
-2
Atsakyti
:D
tuoj ir gaideliukas paliks komanda
2020-11-08
-5
Atsakyti
Rytas
Po Jacksono visai isibalansave Suka galva kaip uzkurti bet neuzkuria Goudeclokui jau pabos pralaimejimai
2020-11-07
-1
Atsakyti
uz zalgiri
kaip gerai siandien tvarke ryta giedraitis? o jo vieta uzima pirdziunas su bickauskiu. normali vilniaus komanda pasiliktu karoli, o uz pirdziuno ir goldlock babkes paimtu gera legionieriu. taip komanda turetu extra scoreri ir auganti lietuvi, vietoj to kad dabar laiko vidutinybes
2020-11-07
-2
Atsakyti
Nemotyvuoja
Bickauskis Radzevicius Uleckas isvis mazai naudos
2020-11-07
+2
Atsakyti
nenoriu būti piktu pranašu, bet po Kairio žodžių nenustebčiau, jeigu ir AG pateps slides... Strasburgas daug ką parodys, bet kvapelis nelabai koks yra.
2020-11-07
+23
Atsakyti
Anonimas
ot tragedija pralaimėjo ir kas iš to vistiek finale bus rytule tiek žalgiris
2020-11-07
-1
Atsakyti
Klausimas treneriui
ziurint is salies ryto zaidimas atrodo vienas didelis chaosas - puolime jokios sistemos visi eina po viena, gynyboje visi stikliniai - siai dienai kalciausias treneris kuriam nieko neiseina
2020-11-07
-6
Atsakyti
Palaukit čia dar ne viskas, sekanti serija bus antradienį ir t.t
2020-11-07
-5
Atsakyti
x
Jeigu tai būtų treneris užsienietis, po tokios pralaimėjimų serijos, jis jau veikiausiai būtų atleistas.
2020-11-07
+7
Atsakyti
Dilmah
Diletante, o kada tu mums duosi daugiau pergaliu? Kiek mes turesime ta kenteti ir buti agonijoje? Trecia is eiles savaite kai gauname i kaili nuo visu is eiles! Kiek dar zalfaniai is musu tyciosis?!
2020-11-07
-2
Atsakyti
Fpiz-2
Mldc Petrauskas, gerai paruošė komandą rungtynėms.
2020-11-07
Atsakyti
ka
norint sugrist i pergaliu kelia reikia rytui susitart su Siauliais, kad jie anksciau susitiktu. Ba kita savaitgali juventus. Vel ne kazka
2020-11-07
+2
Atsakyti
Anonimas
Pazekit interviu su Kairiu, aiskiai nervuojas zmogus jau. Akivaizdu - kede svyla. Dar pries rungtynes jis sake, kad pergale reikalinga kaip oras, o to oro taip ir negavo... Leks greit arba jis arba Gaudeloke is komandos.
2020-11-07
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 30

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.