Komplikuotos „Ryto“ ir Jacksono skyrybos, kurios gali spręstis teisme

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2020-11-10 08:57
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Spalio pabaigoje netikėtai lagaminus susikrovęs ir į gimtąją JAV patraukęs Demetriusas Jacksonas tebepriklauso Vilniaus „Ryto“ komandai.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, abi puses vis dar sieja kontraktas, kurio nutraukimui kraštutiniu atveju gali prireikti ir FIBA Arbitražo teismo įsikišimo.

„Ryto“ atstovai rodo iniciatyvą išsiaiškinti esamą situaciją ir išspręsti įsipareigojimų sutvarkymą, tačiau krepšininkas vangiai atsako į kontaktą. 

Demetrius Jackson

Demetrius  Jackson
Komanda:
Pozicija: PG
Amžius: 26
Ūgis: 185 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: JAV

Praėjus kelioms dienoms po išvykimo, Jacksonas rodė norą sugrįžti, bet, tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, jis staiga išgaravo prieš kitą skambutį ir gynėjas galiausiai atsitvėrė tylos siena. Į šios savaitės pradžioje išsiųstą užklausą taip pat nesureaguota.

Daugiau laukti nebenorėjęs „Rytas“ į sėkmingai žaidusio Jacksono vietą pasikvietė vyr. treneriui Donaldui Kairiui pažįstamą Ryaną Boatrightą.

Nesuprantamas Jacksono elgesys slopina tikėjimą išdėstytais motyvais, prie to taip pat prisidėjo ir staigiai pasklidusios įvairios kalbos apie kitų Europos klubų susidomėjimą bei šansus pasitikrinti jėgas NBA klubų peržiūrose. 

Iki persikėlimo į „Rytą“ 26-erių vikruolis nuo 2016 m. migravo NBA aplinkoje tarp pagrindinės ir antrinės lygų. 

Visgi prieš medžiodamas sėkmę kitur amerikietis privalo su „Rytu“ išsispręsti dėl sutarties nutraukimo. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, „Rytas“ norėtų gauti apie 60 tūkst. eurų kompensaciją. 

Kontrakte yra įrašyta sąlyga nutraukti įsipareigojimus sumokant išpirką, tačiau išvykimo langas numatytas tik sausio pirmosiomis savaitėmis. Išpirkos dydis – 45 tūkst. eurų.

„Ryte“ staigiai sužibėjęs Jacksonas LKL per šešerias rungtynes vidutiniškai rinko po 13,5 taško, 5,2 rezultatyvaus perdavimo, 3,3 atkovoto ir 2,3 perimto kamuolio bei 18,8 naudingumo balo. Jo atlyginimas Vilniuje siekė apie 9 tūkst. eurų per mėnesį.



Komentarai:

buhas
Siaip tai nera ko stebetis. Labai daug kas lygina Ryta su Zalgiriu, bet reikia suprast, kad money is the king. Rytas zymiai mazesni biudzeta, rizikuoja ant pirkiniu. Aisku pas Zalgiri, kur Vasturia gauna tiek kiek visas Ryto legionas nera tokiu problemu, nes niekas nenori prarast tokiu kontraktu. Ir normaliam gyvenime taip, kur mazesnes imones, mazesni atlyginimai, ten ir darbuotoju kaita didesne. Paziurekit koki pasvali, ten po puse komandos rotuoja, bet niekas is to tragedijos nedaro. Gudelis aisku ten bybis sedintis savo sachmatus zaidziantis uz vilnieciu pinigus, bet dalinai visa ryto situacija tikrai galima paaisknt logiskai.
2020-11-11
+7
Atsakyti
mod123
Esu Zalgirio fanas, bet jau darosi gaila to Ryto siemet, tad linkiu, kad bent europoj kazka pasiektu, nors nelabai atrodo imanoma kolkas, su tokia valdzia ir jos pasirinkimais.
2020-11-10
+2
Atsakyti
djgaffer
Dramos ten toliau tęsiasi.Ar ateis savaitė,kai nebus neigiamų žinių iš ryto stovyklos?Ar ateis diena,kai tame klube prasidės pertvarka valdančiose struktūrose?Ir ar išvis ten kažkada kažkas pasikeis?Daug klausymų,o atsakymų neaišku kiek teks laukti.
2020-11-10
+1
Atsakyti
Anonimas
NIEKO naujo ryte
2020-11-10
+1
Atsakyti
lol
jis niekada nera buves tokioj sovietinej skylej, jam kulturinis sokas buvo, nepatiko ir ispeezdino. kas nesat buve LA jus neisivaizduojat koks skirtumas yra tarp musu sovietiniu miestu ir shoodino klimato ir la
2020-11-10
-8
Atsakyti
BEJE
Makalaką irgi atleidžai,nes tas tai deda skersą ant visų - vadovų,trenerio ir ypač fanų.... Atrodo,kad jis pasišlykštėjęs gyvenimu Vilniuje - kas su juo negerai???😟
2020-11-10
-1
Atsakyti
Vilniaus krepsinio fanai
Gal jau laikas pasakyti ką galvojame apie Kairį? Kur dingo mūsų ambicijos, kur žaidėjų energija ir atsidavimas aikštelėje? Gauname ė rungtynes iš eilės ir dar gausime Prancūzijoje ir jums viskas normalu? Adomaičiui kėlėme didelius reikalavimus, bet jis ir pats sau ir komandai kėlė aukštus tikslus!
2020-11-10
+5
Atsakyti
klounadai
Kai zaidejas palieka kluba del asmeniniu priezasciu, apie kokias tai kompensacijas reiktu greit pamirst. O rytfaniai dar tikisi is jo keliu menesiiu alga gaut, nors zaiidejas tu pinigu i prieki is klubo nei gavo nei ka. Dar juokinga, kai jie svaiciojasi Bickausko atleidimais ir t.t. nesuprasdami, kad tokiu atveju klubas zaidejui privalo sumoket uz likusi sezona. Vienzo, RYTFANIAI, nerasinekit cia nepasidomeje kaip veika sutartys tarp zaideju ir klubu. ACIU.
2020-11-10
+2
Atsakyti
alioalio
Skelbiama,kad Jacksonas messengeri uzblokavo ryto atstovus
2020-11-10
+4
Atsakyti
JD
O kodel paskutinemis dienomis cia dilmah nepasirodo ir nieko neberaso apie Zalgirio fanu agonija? Sedi krumuose ir kaip visada paslapciomis cia skaito?😂😂😅
2020-11-10
-8
Atsakyti
A.
ryras nebutu komanda, kuri net kontraktu detaliu iki galo neapgalvoja. laikas atsirasti Statybai sr kitai komandai Vilniuje. si beviltiska ir karma prasta jos
2020-11-10
+6
Atsakyti
Anonimas
Paprasciausia Rytas prasove su legionu.Rizika imt tokius,rizikuojant charakteriais.Ir fsio.Tai nepasiteisina.Nera pinigu,nera ir geru zaideju.
2020-11-10
+5
Atsakyti
bhmh
Jaksonui tinka patarlė, kad geriau žvirblis saujoje nei briedis girioje.
2020-11-10
-1
Atsakyti
bhmh
kas čia po velnių vyksta?
2020-11-10
+2
Atsakyti
GERA FOTO
Atrodo kad visa komanda yra už dū kinta Btribūnos - kilnoja pirštus kaip silpnaminčiai . Ateis laikas, kai neužilgo jiems iškels vidurinį pirštą - pažiūrėkit į nusivylusius juodžkių veidus. 🤓
2020-11-10
+13
Atsakyti
uz zalgiri
labai idomi situacija, faktas kad su atmosfera komandos viduj visai prasti popieriai. geriausia butu spirt lauk bickauski ir susigrazint jackson
2020-11-10
-7
Atsakyti
L
McCullough tuo neliks, Bičkauskį paskolinkit kabeliui vetoj Gintvainio jau blogiau nebus. 170 k gali susigražint ir tikrai normalų dar vieną įžaidėją paimti su tuo pačiu Jacksonu susitarti tai nereikės jam kompensacijos mokėti finansiškai į naudą, o jis vistiek negali mokėti tai kažkaip reikės suktis
2020-11-10
-6
Atsakyti
Anonimas
Kaip ir sake vainauskas, per daug juodu komandoje yra zalingas reikalas. Jeigu jis nenori zaisti komandoje, bet neatsakineja i skambucius, reisq rodo kaprizus kaip mazas vaikas. Cia ne sitas kur pirma karta atvare i europa zaist? Gal pagalvojo zmogus kad pagal jo dudele soks visi kaip Amerikoj?
2020-11-10
+2
Atsakyti
Anonimas
Jeigu Rytas skaito, kad Jacksonas jiems tebepriklauso, tai tegul toliau jam moka alga. Jeigu nemokes, tai jis taps visiskai laisvas, o Rytule teismuose nieko nelaimes.
2020-11-10
+4
Atsakyti
:D
Reikia priimrlt atgal sunu paklydeli, bickauskio saskaita
2020-11-10
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 53

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.