„Neptūno“ galvos skausmas – mačą su „Pieno žvaigždėmis“ gali praleisti 6 krepšininkai

2020-11-14 14:30
Nuotr.: BNS

Klaipėdos „Neptūnas“ neatsikrato trikdžių, blaškančių komandos darbą pirmajame Lietuvos krepšinio lygos sezono rate. Rungtynes su puikiai pastaruoju metu žaidžiančia Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda vyriausiasis ekipos treneris Tomas Gaidamavičius pasitinka praretėjusiomis pajėgomis.

Trys uostamiesčio ekipos krepšininkai rungtyniauti tikrai negalės, dar ties trimis kaba klaustukai. Šeštadienio popietę ant parketo nežengs vis dar sergantis Klaidas Metrikis, traumą besigydantis įžaidėjas Žygimantas Janavičius bei kitą savaitę sugrįžti po kelio sumušimo turintis puolėjas Džiugas Slavinskas.

Nežinomybė tvyro dėl trijų žaidėjų – Tado Pažėros, Aido Einikio ir Evaldo Šaulio. Pirmieji du neseniai sugrįžo po ligos, tuo metu po beveik trijų savaičių pertraukos dvikovoje su „Šiauliais“ pasirodęs Šaulys pasitempė nugarą. Šių žaidėjų likimas paaiškės prieš pat dvikovą.

Žaisti negalinčius „Neptūno“ žaidėjus toliau keis dublerių komandos krepšininkai Nojus Mineikis ir Adomas Sidarevičius, kurie rungtyniavo ir Šiauliuose.

„Situacija dėl COVID-19 visiems yra sunki, mes nesame išskirtiniai, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė vyriausiasis komandos treneris Tomas Gaidamavičius. – Tokiai jaunai ir naujai suburtai komandai svarbus yra kiekvienas žaidėjas. Kiekviena netektis yra skausminga, o kai iškrenta tiek žaidėjų, tai nėra ką kalbėti. Žiauriai sunku. Norėtųsi susitvarkyti ir kautis pilnomis jėgomis, bet nepavyksta. Dėl koronaviruso buvome ilgam iškritę, o dabar prisidėjo traumų virtinė.“

Jei įvairių sunkumų stabdomas „Neptūnas“ pralaimėjo pastarąsias penkerias rungtynes, tai pastaruoju metu degančios „Pieno žvaigždės“ laimėjo jau tris mūšius paeiliui, įskaitant praėjusio savaitgalio susitikimą namuose prieš Vilniaus „Rytą“.

„Pieno žvaigždės“ dabar yra ant bangos. Komandą papildė labai stiprus žaidėjas Edgaras Želionis, kas kažkiek yra stebėtina. Tai greita ir agresyvi komanda, metanti daug tritaškių, o gynyboje ji aktyviai ir kibiai ginasi vienas prieš vieną. Turėsime atlaikyti „Pieno žvaigždžių“ bangą, bandysime, kiek galėsime“, – teigė „Neptūno“ vairininkas.

Nors sezono starte uostamiesčio ekipą purto problemos – nuo COVID-19 viruso, išderinto treniruočių grafiko iki traumuotų žaidėjų, tačiau strategas Gaidamavičius džiaugiasi auklėtinių požiūriu.

„Norisi pergalių. Esama jauna komanda, labai norisi išlaikyti pozityvumą. Bet aš labai didžiuojuosi vyrais, nes jie į situaciją žiūri pozityviai, o atmosfera komandoje – superinė. Jokių kaltinimų, visi dirba dėl vieno tikslo. Manau, kad galiausiai iškopsime iš šios duobės. Pirmą ratą taip ir prašlubuosime, o tuomet eisime toliau. Galbūt kiti vėliau šlubuos, juk visiems vienodos sąlygos“, – sakė Gaidamavičius.

Rungtynių tarp „Neptūno“ ir „Pieno žvaigždžių“ startas – šeštadienį 17 val.



Komentarai:

Anonimas
Dubleriu rungtynese Kreismontas per pirmas 3 minutes sumete 3 tritaskius ir buvo pasodintas. 14 minute ir dar negrizo. Gal iskviete i pagrindine komanda?
2020-11-14
-5
Atsakyti
Gaidamavicius
Norime pergaliu nenusimato pergaliu jau ner ko lauztis i prieki su jauna komanda daug negali
2020-11-14
+1
Atsakyti
Logiska
Taip ar Taip Pralaimetume Neptunui siemet su Tokia sudetim ir Dar uzklumpa problemos 1 Rata praslubuosime 😃 galbut kiti veliau slubuos
2020-11-14
Atsakyti
A
Ar pilna sudetines ar ne vistiek bus pralaimejimas
2020-11-14
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.