Paskutinė galimybė užsiregistruoti į NBA 2K21 „BasketNews.lt“ patronų žiemos čempionatą

2020-11-25 10:32
Nuotr.: NBA 2K/BasketNews.lt iliustracija
Nuotr. NBA 2K/BasketNews.lt iliustracija

Didžiulio susidomėjimo sulaukęs NBA 2K20 „BasketNews.lt“ patronų rudens čempionatas artėja prie pabaigos, todėl nieko nelaukę pradėjome registraciją į NBA 2K21 žiemos čempionatą, į kurį jau užsiregistravo beveik 150 dalyvių. Taip pat prie turnyro prisijungė „BasketNews.lt“ kolektyvo narių.

NBA 2K21 „BasketNews.lt“ patronų žiemos čempionate pristatome ne tik kur kas vertingesnius prizus nei praėjusiuose turnyruose, bet ir atsinaujinusią sistemą bei daugybę kitų naujovių.

Tai pat norime pasidžiaugti, jog prie žiemos čempionato rėmėjų gretų prisijungė kompiuterinių žaidimų parduotuvė GAMEROOM.LT, įsteigusi pagrindinius šio turnyro prizus.

Kas gali dalyvauti?

Į NBA 2K21 „BasketNews.lt“ patronų žiemos čempionatą registruotis gali tik tinklalapio veiklą „Patreon“ platformoje už 5 eurus/dolerius ar daugiau remiantys skaitytojai. „BasketNews.lt“ patronais galite tapti paspaudę čia.

Be galimybės žaisti turnyre, patronai taip pat galės dalyvauti kiekvieną pirmadienio vakarą vykstančiuose virtualiuose protmūšiuose su Karoliu Tiškevičiumi, matyti ir užduoti klausimus „BasketNews.lt podkaste“ patronams, laidoje „Netaktiškai“ ir ENBO tinklalaidėje, prisijungti prie uždaros „Facebook“ bendruomenės, kurioje atsakome į jūsų rūpimus klausimus, dalijamės savo planais ir kita įdomia informacija.

Turnyre dalyvauti gali tiek „PlayStation 4“, tiek „Xbox One“ konsolėmis žaidžiantys žaidėjai, išsipirkę galimybę varžytis internetu.

Žiemos čempionate dar nevyks „PlayStation 5“ ar „Xbox Series X“ konsolių turnyrai, tačiau ateityje žadame pradėti rengti turnyrus ir naujosios kartos konsolėms. Be to, jau ir šiame turnyre abiems žaidėjams turint šias konsoles, su jomis bus galima sužaisti rungtynes.

Žiemos čempionate taip pat dalyvaus ir „BasketNews.lt“ kolektyvo nariai:

  • Karolis Tiškevičius
  • Rytis Vyšniauskas
  • Jonas Lekšas
  • Lukas Malinauskas

Kaip viskas vyks?

„PlayStation 4“ ir „Xbox One“ konsolių žaidėjai dalyvaus atskiruose turnyruose ir varžysis dėl atskirų prizų.

Žiemos čempionatas truks tris mėnesius ir iki finalinio etapo vyks virtualiai. Finalininkai dėl savo konsolės turnyro nugalėtojo vardo gyvai susigrums vienoje didžiausių e-sporto arenų Lietuvoje „GG GAMING LOUNGE VILNIUS“.

Pirmasis etapas (pagrindinis grupių etapas)

Pirmasis etapas (pagrindinis grupių etapas) truks penkias savaites (2020-12-01 – 2021-01-05).

Visi dalyviai bus paskirstyti į grupes po 8-9* žaidėjus ir tarpusavyje turės sužaisti po du kartus, tad iš viso pirmajame etape vienam žaidėjui reikės sužaisti 14-16 rungtynių, iš kurių pusė su tuo pačiu dalyviu.

Rungtynes bus galima žaisti kada nori, t. y. nebus privaloma kiekvieną savaitę sužaisti tam tikrą mačų kiekį, o dvikovų skaičius per savaitę nebus ribojamas. Neturint galimybės žaisti tam tikrą laikotarpį, sužaisti daugiau mačų bus galima anksčiau arba vėliau. Svarbiausia – etapui pasibaigus būti sužaidus su visais varžovais.

Kiekvienos grupės žaidėjai burtų keliu bus sugrupuoti eilės tvarka, pagal kurią rinksis norimą komandą iš 2020-2021 m. NBA sezono ir su ja varžysis visą pirmąjį etapą. Nuo antrojo ir trečiojo etapų šis procesas vėl bus pakartotas.

Pirmajam etapui pasibaigus keturios geriausios grupės komandos pateks į A divizioną, kur kovos dėl pagrindinių prizų, o keturios blogiausios ekipos kris į B divizioną, kur žais dėl simbolinių prizų.

Praėjusiame turnyre gavome keletą nusiskundimų dėl lygių skirtumo, kai kurie pabijojo užsiregistruoti, tad tikimės, kad divizionai šią problemą išspręs arba bent jau sumažins, be to, suteiks šansą silpnesniems žaidėjams daugiau pasireikšti.

*Nuo dalyvių skaičiaus priklausys, kiek grupių turės (ir ar turės) 9 žaidėjus. Devintąją vietą užėmę žaidėjai pasirodymą turnyre baigs po pirmojo etapo.

Žiemos čempionato (pirmojo etapo) apdovanojimai

Pristatome dar vieną naujovę – turnyro apdovanojimus, kurie bus įteikti po pirmojo etapo.

Apdovanoti bus šių kategorijų laimėtojai:

  • MVP (daugiausiai turnyrinės lentelės taškų surinkęs ir geriausią +/− turėjęs žaidėjas);
  • Geriausiai besiginantis žaidėjas (mažiausiai taškų praleidęs žaidėjas);
  • Turnyro naujokas (daugiausiai taškų surinkęs ir geriausią +/− turėjęs turnyro naujokas);
  • Labiausiai patobulėjęs žaidėjas (didžiausią pažangą, lyginant su rudens čempionato grupės etapu, padaręs žaidėjas).

Žiemos čempionato apdovanojimų laimėtojai bus apdvanoti „BasketNews.lt“ atributika.

Antrasis etapas (A ir B divizionų grupių etapai)

Antrasis etapas (A ir B divizionų grupių etapas) truks keturias savaites (2020-01-05 – 2021-02-02).

Visi pirmajame etape keturias aukščiausias vietas grupėje užėmę dalyviai bus paskirstyti į A diviziono grupes po 8 žaidėjus ir tarpusavyje turės sužaisti po du kartus, tad iš viso antrajame etape vienam žaidėjui reikės sužaisti 14 rungtynių.

Tas pats laukia ir pirmajame etape keturias žemiausias vietas grupėje užėmusių dalyvių, kurie pateks į B divizioną.

Kiekvienos grupės žaidėjai pagal pirmojo etapo reitingą bus sugrupuoti eilės tvarka, pagal kurią rinksis norimą komandą iš 2020-2021 m. NBA sezono ir su ja varžysis visą antrąjį etapą. Nuo trečiojo etapų šis procesas vėl bus pakartotas.

Keturios geriausios abiejų divizionų grupių komandos pateks į atkrintamąsias*, o keturios blogiausios ekipos baigs pasirodymą turnyre.

*A ir B divizionų atkrintamosios vyks atskirai. A diviziono žaidėjai kovos dėl pagrindinių prizų, o B diviziono dėl simbolinių.

Trečiasis etapas (A ir B divizionų atkrintamosios varžybos)

Trečiasis etapas (A ir B divizionų atkrintamosios varžybos) truks keturias savaites (2020-02-02 – 2020-03-02).

Visi antrajame etape keturias aukščiausias vietas grupėje užėmę dalyviai bus suskirstyti poromis* pagal antrojo etapo reitingą atkrintamųjų varžybų principu ir žais serijas iki dviejų pergalių.

Serijos laimėtojai žengs toliau, o pralaimėtojai baigs pasirodymą turnyre.

Abiejų turnyrų A diviziono finalo ketvertai vyks gyvai e-sporto arenoje „GG GAMING LOUNGE“.

*A ir B divizionų atkrintamosios, kaip jau minėjome, vyks atskirai.

Treniruočių kambarys GAMEROOM

Taip pat pristatome naujovę – treniruočių kambarį GAMEROOM, pokalbį „Messenger“ programėlėje, į kurį galės būti pridėti visi turnyro dalyviai ir kuriame bus galima pažaisti ir pasitreniruoti su nebūtinai savo grupės žaidėjais. Taip pat PS5 konsolės turėtojams bus galima pažaisti.

Kokie bus prizai? 

Žiemos čempionato prizus įsteigė pagrindinė turnyro rėmėja – kompiuterinių žaidimų parduotuvė GAMEROOM.LT.

„PlayStation 4“ turnyro A diviziono žaidėjai varžysis dėl šių prizų:

„Xbox One“ turnyro A diviziono žaidėjai turės galimybę laimėti šiuos prizus:

B diviziono finalininkai bus apdovanoti simboliniais prizais – „BasketNews.lt“ atributika.

 „BasketNews.lt“ skaitytojai GAMEROOM.LT e-parduotuvėje pasinaudoję kodu BASKETNEWS, užsakymams nuo 30 eurų gaus nemokamą pristatymą.

Kokios bus žaidimo taisyklės?

Pirmajame (atrankiniame) etape bus žaidžiama All-star režimu. Nuo antrojo etapo A diviziono žaidėjai ir pradės Superstar režimu, o B diviziono pradės žaisti Pro lygiu*.

Kėlinys truks 5 minutes, o Off-ball gynyba – draudžiama.

Turnyre bus galima žaisti su visomis komandomis iš 2020-2021 m. NBA sezono.

Dar išsamiau apie žaidimo taisykles – pasibaigus registracijai.

*Žaidimo kūrėjams turnyro metu išleidus atnaujinimą ir palengvinus/pasunkinus režimą, prieš naujo etapo pradžią gali būti priimtas sprendimas žaisti kitu lygiu.

Kaip užsiregistruoti?

Į turnyrą registruotis gali tik tinklalapio veiklą „Patreon“ platformoje už 5 eurus/dolerius ar daugiau remiantys skaitytojai. „BasketNews.lt“ patronais galite tapti paspaudę čia.

Registracija į NBA 2K21 „BasketNews.lt“ patronų žiemos čempionatą vyksta paspaudus šią nuorodą (spausti ant užrašo paspaudus šią nuorodą).

Registruotis galima iki lapkričio 26 d., 23:59 val. Vėliau į turnyrą patekti nebebus galima.

Visi iki šiol užsiregistravę ir tinkamai registracijos formą užpildę dalyviai į savo „Patreon“ platformoje nurodytą el. pašto adresą turėjo gauti patvirtinimo laišką.*

*Jei registravotės į turnyrą, tačiau dėl kažkokių priežasčių nesulaukėte patvirtinimo laiško, susisisiekite el. pašto adresu agnius@basketnews.lt



Komentarai:

Prisijunkit xbox
2020-12-28
-3
Atsakyti
Alioo
kur yra mister Zenkovas!!!
2020-11-26
-14
Atsakyti
nu cia dabar
Kodel Zenkovas nedalyvauja?
2020-11-26
-4
Atsakyti
Klausimas
Kaip sekesi igyvendinti Off-ball gynybos taisykle? Atrodo toks sunkokai irodomas dalykas? Nebent irasomos rungtynes ir tada pateikiama kazkam perziureti? Prasau apsvieskit naujoka :)
2020-11-17
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.