Grigonis apie fantastiškus CSKA tritaškius: „Todėl jie gauna milijonus“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2020-11-17 22:42

Marius Grigonis įkaitusia ranka vieną po kito leido taiklius metimus į Maskvos CSKA krepšį, tačiau žalgiriečiui nutraukti savo komandos nesėkmingos atkarpos nepavyko.

Grigonis per 23 minutes spėjo pelnyti 19 taškų ir pataikyti 5 tritaškius iš 6 bei visus 4 baudų metimus.

Visgi rungtynių pabaigoje Mike'as Jamesas ir Willas Clyburnas ėmė pataikyti fantastiškus tritaškius, po kurių CSKA Kaune „Žalgirį“ įveikė 87:78.

Fotogalerija

„Sunkios rungtynės, – spaudos konferencijoje savo komentarą pradėjo Grigonis. – Kažkaip keista, vis kalbame, kodėl negalime nuo pat pradžių visi kalbėti, vienas kitam padėti. Tai įsijungia tik apie trečiąjį kėlinį. Visi turbūt ateina su savo reikalais ir vienas kitam nepadeda. Kai mes žaidžiame kartu, o tai ir turime daryti, nes esame mažesnė komanda, tuomet visai gerai atrodome. O paskui kokius jie metimus įmetė, todėl jie gauna tuos milijonus...“

– Mariau, kaip reikėtų stabdyti Jamesą ir Clyburną, kad tokių kosminių metimų nebūtų?
– Jeigu nebūtume atsilikę 15 taškų, jeigu būtume pabėgę 15 taškų, tai būtų užtekę. Kad jie tokius įmes – visko gali būti. Prieš tai CSKA daug rungtynių tokių metimų neįmetė, buvo ir pralaimėjimų. O kai čia įmeta kokius penkis metimus į veidą, atšokus... Nežinau, ką mes galime padaryti dar daugiau. Aišku, visada galima pridėti, bet yra kaip yra.

– Ar rungtynių pradžiose komandai pritrūksta nusiteikimo?
– Neįmanoma pasiteisinti nusiteikimu, kaip tu gali nenusiteikti Eurolygos rungtynėms, kai žaidi prieš CSKA ir nori iš kiekvieno jų atimti kontraktą. Kai kalbame penkiese, tai atrodome visai kitaip. Net nesvarbu, ką ten rėkiame, atrodo, kad agresyviai giniesi ir įvedi varžovą į paniką. Mes nuo pradžių to nedarome. Yra treniruotės ir nuo jų reikia pradėti.

– Ar per pastarąją ketverių rungtynių seriją šis mačas gynyboje buvo žingsnis į priekį?
– Buvo tikrai daugiau pozityvo nei po rungtynių su „Maccabi“ ar „Real“. Momentais tikrai labai gerai gynėmės. Visiems jums, kuriems netinka ta gynyba, ji gerai veikė. Visi kalbėjome ir vienas kitam padėjome, vienas prasiveržia, kitas rotuoja. Tai tikrai veikia, daug pozityvo. Bet rezultatas netenkina. Sunkus mėnuo. Reikia paimti, kas šį mėnesį liko.

– Arenoje nėra žiūrovų ir gerai girdėjosi tai, kaip reagavote trečiajame kėlinyje gavus ketvirtąją pražangą. Kiek sunku buvo tuomet įvykius stebėti nuo suolo?
– Pats esu kvailas, kad lindau ten, kur nereikėjo. Kai reikia komandai, sėdi ant suolo, bet be manęs komanda irgi gerai tvarkėsi. Mes turime 12 žaidėjų ir vienas kvailai išsibauduoja ar turi traumą, tai kitas turi eiti ir atsverti to žaidėjo netektį.

– Šiandien pataikėte beveik viską, ar nesinorėjo rungtynių pabaigoje kamuolį turėti savo rankose?
– Visada norisi atlikti tą paskutinį svarbų metimą, bet taip buvome sugalvoję, nusibraižę derinį. Nesuveikė šįkart.

Rungtynių komentarai:



Komentarai:

Saro sistema vis dar galvoj reikia kontraktus atimnt:DD greitai atims is kazko :)
2020-11-17
+2
Atsakyti
Jonas
o tu miznius kritinejantis kiekvienoj atakoj. slykstu ziuret I tas jusu vaidybas, ne tik TU su AULIUM, bet jau ir gelezini walkupa pagauna daznai uraganas.... Slykstu jokio zaidimo tik provokacijos. MIZNIAI zaiskit kase!! o jei ne eikit I baleta.
2020-11-17
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.