Walkupas apie techninę pražangą užsidirbusį Schillerį: „Gražu žiūrėti, kai treneris už tave kovoja“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Milano (Italija)
2020-11-21 01:05

Kai trečiajame kėlinyje Milano „Armani Exchange“ įgijo 20 taškų persvarą, atrodė, kad rungtynės baigtos ir į kauniečių sąskaitą bus įrašytas dar vienas pralaimėjimas. Tuomet nervai pirmą kartą per šį Eurolygos sezoną neatlaikė Kauno „Žalgirio“ strategui Martinui Schilleriui, kuris dėl nepasitenkinimo teisėjo sprendimu užsidirbo techninę pražangą.

Tačiau netrukus, po austro techninės nuobaudos jo auklėtiniai sugrįžo į rungtynes ir po Luko Lekavičiaus solo pasirodymo rezultatas tapo lygus (77:77).

Nepaisant to, kad pergalės šį vakarą „Žalgiriui“ iškovoti nepavyko, Thomasas Walkupas išskyrė šį momentą, kuomet treneris Schilleris pratrūko. Anot įžaidėjo, tai užvedė komandą lemiamam šturmui.

Fotogalerija

„Gražu žiūrėti, kai pamatai, jog treneris už tave kovoja. Nesvarbu ar tuo metu pralaimėsime 20 taškų, ar turėsime didžiulę persvarą – treneris visada už mus kovos. Tai užveda ir mes jam labai dėkingi“, – po rungtynių kalbėjo amerikietis.

Rungtynėse prieš Milano ekipą Walkupas per 20 minučių spėjo pelnyti 8 taškus (1/3 dvit., 2/3 trit.), atkovoti 3 kamuolius, atlikti 8 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklysti bei surinkti 10 naudingumo balų.

– Pirmoje rungtynių pusėje turėjote problemų su gynyba. Ko trūko?
– Tinkamai neišnaudojome savo pražangų. Ši komanda yra labai gera ir pasinaudojo mūsų spragomis gynyboje, išnaudodami sau palankias vienas prieš vieną situacijas. Turime tinkamai išnaudoti savo pražangas iki bonuso, atimti iš varžovo lengvas progas ir priversti juos sunkiai dirbti dėl taškų.

– Ar tokie individualiai pajėgūs krepšininkai kaip Mike'as Jamesas ir Kevinas Punteris pridaro jums problemų, nes neturite ką prieš pastatyti?
– Milano komanda nėra vien Punteris, ji turi labai gilią sudėtį ir daug skirtingų ginklų puolime. Mike'as Jamesas praėjusiose rungtynėse prieš „Bayern“ taip pat surinko 25 taškus. Šie žaidėjai tiesiog turi pagavę gerą formą ir žaidžia puikų krepšinį, nepriklausomai nuo to ar tai mes, ar kita komanda. 

– Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis ir Augustine'as Rubitas puolime žaidė puikiai. Kiek jie padėjo sugrįžti?
– Šie vyrukai trečiajame kėlinyje įžiebė kibirkštį, kai negalėjome nei apsiginti, nei pataikyti – buvome duobėje. Tačiau Rokas, Lukas ir Augustine'as ištraukė mūsų užpakalius ir sugrąžino komandą į rungtynes.

– Tai trečioji jūsų nesėkmė iš eilės. Kaip komanda į tai reaguoja?
– Sunku. Bet sezonas ilgas, gyvename nuo rungtynių iki rungtynių ir nesižvalgome į turnyrinę lentelę. Nieko kito negalime padaryti ir tik žiūrėti į kitas rungtynes. Dabar turime mačą sekmadienį, kuriam turime pasiruošti, pademonstruoti kovą ir laimėti.



Komentarai:

vudis
Miklovai.ka tu vartoji???.....ka tu cia nusisisneki?....." kapitonas Paulius Jankūnas puolime žaidė puikiai. Kiek jie padėjo sugrįžti?".....Jankis -minusinis,bet tau zaide puikiai.......... –" Tai trečioji jūsų nesėkmė iš eilės. Kaip komanda į tai reaguoja?"..........visi puikiaizinom,kad jau ketvirtas prapylimas is eiles,bet tau tik trecias..........ka zinau.....???kazkaip prastai su atmintimi patapo???
2020-11-21
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.