Į „Lakers“ persikėlęs Gasolis: „Galimybė kovoti dėl NBA čempionų žiedo stumia mane į priekį“

2020-12-04 21:46
Nuotr.: Scanpix
Nuotr. Scanpix

Atšiauriąją Kanadą į saulėtąją Kaliforniją iškeitęs Marcas Gasolis pasirašė sutartį su 2020 metų NBA čempione Los Andželo „Lakers“.

13-ąjį sezoną už Atlanto pasitinkantis 35-erių veteranas portalui „Esmaixada.cat“ papasakojo apie tai, kodėl pasirinko „Lakers“, patirtį Orlando burbule, Tokijo olimpiadą ir galimybę sudalyvauti 2022 metų Europos čempionate.

„Tai komanda, kuri turi visas galimybes kovoti dėl žiedo ir ką tik jį laimėjo. Jausmas, kai kiekvieną rytą pabundu su mintimi, jog galiu kovoti dėl čempionų žiedo, stumia mane į priekį. „Lakers yra istorinė frančizė, kurios dalimi trumpai buvau prieš daugelį metų, o takus pramynė mano brolis Pau“, – apie motyvaciją persikelti į „Lakers“ pasakojo Gasolis.

2019 metais Ispanija tapo pasaulio čempione, o lapkričio pabaigoje vykusiame FIBA atrankos lange sportiniu principu iškovojo bilietą į 2022 metų Senojo žemyno pirmenybes.

35-erių metų centras teigia, jog dėl dalyvavimo Europos čempionate nėra tikras, tačiau pabrėžia, kad norėtų būti komandos dalimi 2021 metų Tokijo olimpiadoje.

„Aš gyvenu diena iš dienos, nebesu jaunuolis. Esu tokioje karjeros stadijoje, kai negaliu planuoti toli į priekį. Tai tarsi sutartis 1+1+1+1. Baigdami kiekvieną sutartį turiu įvertinti, ar vis dar galiu žaisti ir priimti sprendimus. Negaliu įsipareigoti dalykams, kurie įvyks už 2 metų, – pareiškė veteranas. – Sakiau Sergio Rodriguezui, kad artėjantis mano sezonas bus ilgas. Jeigu viskas gerai, dėsiu visas pastangas, kad galėčiau atstovauti savo šaliai olimpiadoje. Didžiausias mano noras yra dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse. Tačiau planuoti dar anksti.“

Gasolis taip pat išsakė savo nuomonę apie NBA burbulą, kuriame dėl COVID-19 pandemijos komandos baigė 2019–2020 metų sezoną. Jis papasakojo apie liūdną realybę būnant atskirtam nuo pasaulio ir savo šeimos, gyvenančios Barselonoje.

„NBA tikrai stengėsi sudaryti mums geras sąlygas, bet tai buvo labai netipinė situacija. Lyga bandė suktis iš padėties ir spręsti problemas. Svarbiausia buvo, kad virusas nepatektų į burbulą ir neplistų. Tai nebuvo lengva situacija, manau, kad mes visi stengėmės padaryti viską, kas įmanoma. Mano vaikai buvo nutolę 7000 mylių ir jiems laikas be tėčio nebuvo idealus, o man labai trūko šeimos“, – apie situaciją burbule kalbėjo ispanas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.