Įvertinimai žalgiriečiams: Mirotičių pristabdęs Hayesas ir geriausio komandos centro klausimas

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2020-12-05 07:13

Itin klampiose Euriolygos rungtynėse Kauno „Žalgiris“ namuose 62:73 nusileido „Barcelonai“ ir patyrė šeštąją nesėkmę paeiliui.

Abi komandos per mačą suklydo net 43 kartus – 19 klaidų padarė žalgiriečiai, 24 – svečiai.

Rezultatyviausiai Lietuvos čempionų gretose rungtyniavo asmeninį rekordą pakartojęs Rokas Jokubaitis, pelnęs 15 taškų. Lietuvis taip pat per 30 minučių atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

Fotogalerija

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą mače su Šarūno Jasikevičiaus kariauna.


Nigelas Hayesas – 9 balai
29 min., 10 tšk. (2/5 dvit., 1/3 trit., 3/3 baud.), 6 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam., 18 naud. balų.

Nuotr. BNS

Solidu. Joks kitas žodis geriau neapibūdina Hayeso pasirodymo penktadienio vakarą. Pirmiausia, amerikietis tapo pirmuoju krepšininku Eurolygoje šį sezoną, pristabdžiusiu Nikolą Mirotičių. Žinoma, prie to prisidėjo ir savalaikės pagalbos, bet individualiai gynyboje Nigelas atrodė tikrai labai gerai, o tik 9 oponento pelnyti taškai yra geriausias to įrodymas. Puolime aukštaūgis iki ketvirtojo kėlinio nebuvo pernelyg pastebimas, bet lemiamoje atkarpoje blykstelėjo ir pirmasis iš žalgiriečių pataikė tolimą metimą.


Rokas Jokubaitis – 8 balai
30 min., 15 tšk. (7/11 dvit., 0/1 trit., 1/1 baud.), 3 rez. perd., 3 per. kam., 1 kld., 15 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Daugiausiai minučių aikštėje praleidęs žalgirietis, o už tai atsilyginta pakartotais asmeniniais naudingumo ir rezultatyvumo rekordais Eurolygoje. Pakilęs nuo suolo pirmajame kėlinyje įžaidėjas iškart įnešė geros energijos bei prasiveržimais draskė varžovų gynybą, o taip pat ne sykį parodė, jog geba puikiai žaisti be kamuolio. Šiek tiek pasirodymą apkartino tas nelemtas bandymas įdėti į krepšį ketvirtajame kėlinyje, bet nesinori, kad tai iš Roko atimtų pasitikėjimą tokiose situacijose užbaigti ataką efektingai.


Augustine'as Rubitas – 7 balai
19 min., 6 tšk. (0/2 dvit., 6/6 baud.), 4 atk. kam., 4 išpr. praž., 12 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Pirmą kartą šį sezoną Rubitas nepelnė taškų iš žaidimo, tačiau tai jam nesutrukdė sužaisti solidžiai. Krepšininkas kelis kartus protingai išprovokavo varžovų pražangas ir be klaidų realizavo baudų metimus, o amerikiečio stabilumas pastaruoju metu verčia suabejoti, ar tikrai Joffrey Lauvergne'as šiuo metu yra geriausias „Žalgirio“ centras. Brandonas Daviesas kelis sykius bandė atakuoti Augustine'ą ir porą kartų jam tai padaryti pavyko sėkmingai.


Thomasas Walkupas – 6,5 balo
25 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 1/6 trit.), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 4 per. kam., 5 kld., 4 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Statistiniai rodikliai tikrai ne patys gražiausi – 2 tikslūs metimai iš 8 ir 5 klaidos, tačiau Walkupas buvo pirmas žmogus gynyboje, privertęs sustoti „Barcelonos“ puolimą, nuo galinės linijos terorizavęs Nicką Calathesą. Gaila, jog pačiam Thomasui kelis kartus nepavyko pataikyti iš gerų pozicijų, o taip pat ir dalis klaidų buvo padaryta tiesiog greituose išpuoliuose. Per pastarąsias dvejas rungtynes Eurolygoje žalgirietis pataikė vos 4 metimus iš žaidimo, kai jų metė 17.


Joffrey Lauvergne'as – 6 balai
19 min., 10 tšk. (3/6 dvit., 4/4 baud.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 3 kld., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Prancūzas solidžiai pradėjo mačą ir rinkosi taškus dažniausiai žaidimu nugara į krepšį. Vis dėlto antroje susitikimo pusėje Lauvergne'as buvo beveik nepastebimas ir jo žaidime netrūko „Žalgiriui“ brangiai kainavusių epizodų – perdavimas tiesiai „Barcos“ žaidėjui į rankas ir po to sekusi varžovų greita ataka, ar nereikalinga pražanga prieš Daviesą, kuomet jau žalgiriečiai buvo bonuse.


Lukas Lekavičius – 5 balai
17 min., 5 tšk. (2/3 dvit., 0/3 trit., 1/2 baud.), 2 per. kam., 0 kld., 5 išpr. praž., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Geriausias Luko išėjimas veikiausiai buvo pirmajame kėlinyje, o tai komandai davė apčiuopiamos naudos. Didžiausias pozityvas – 5 išprovokuotos pražangos, taip pat meistriškai apvogtas Thomasas Heurtelis. Vis dėlto ne sykį Lekavičius prie varžovų išsikeitimo sustodavo, o tai lemdavo įstrigusias atakas. Gynyboje krepšininkas buvo atakuojamas ir tuo sėkmingai pasinaudojo tiek Calathes, tiek Adamas Hanga. Taip pat keista, kodėl prieš minėtuosius oponentus Martinas Schilleris nenurodė gynėjams prie užtvarų lįsti pro apačią, nes tai, atrodo, galėjo apsaugoti nuo kelių sėkmingų katalonų išpuolių.


Marius Grigonis – 3 balai
25 min., 5 tšk. (2/3 dvit., 0/2 trit., 1/2 baud.), 0 rez. perd., 4 kld., 4 išpr. praž., 1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Kauniečių lyderis buvo visiškai išjungtas iš žaidimo ir čia didelė pagarba „Barcos“ gynybai. Didelis varžovų agresyvumas nuo pirmųjų minučių vėliau išmušė iš ritmo ir patį krepšininką, kas lėmė blogus priimtus sprendimus – žingsnius, kuomet buvo galima atakuoti krepšį, ar įlipimą į medį. Taip pat nutrūko ir 41 tikslių baudos metimų serija. Kaip bebūtų, Katalonijos klubas šį sezoną geba geriausiai išspręsti varžovų perimetro lyderių problemą ir Grigonis netapo išimtimi.


Paulius Jankūnas – 3 balai
7 min., 0 tšk. (0/0 met.), 2 atk. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Kapitonas aikštėje buvo leidžiamas tik tuomet, kai joje būdavo Rolands Šmits, tačiau ir jis nebuvo parankus oponentas. Apskritai, Eurolygoje liko labai mažai varžovų, kurie ketvirtoje pozicijoje būtų parankūs Jankūnui, o penktadienio vakarą Paulius aikštėje per 7 minutes niekuo neišsiskyrė.


Artūras Milaknis – 2 balai
15 min., 2 tšk. (0/3 trit., 2/2 baud.), 2 per. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

1 iš 13 per pastarąsias penkerias rungtynes. Milaknio tritaškių badas tęsiasi ir nepasakysi, jog sukurti metimai mače su katalonais buvo nepatogūs, anaiptol. O be įmestų tritaškių Artūras nelabai kuo gali būti naudingas ir penktadienio dvikova nebuvo išimtis. Šiose rungtynėse nebent galime prisiminti jo išradingą bandymą teisėjus įtikinti skirti tris baudų metimus – dažnai lietuviškos krepšinio mokyklos atstovai po teisėjų švilpukų net nepabando mesti į krepšį, kas yra problema.


Steve'as Vasturia – 2 balai
8 min., 2 tšk. (1/1 dvit.), 1 kld., -1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Jau įpratome, kad amerikietis puolime nėra ir, veikiausiai, bent jau šį sezoną nebus svarbus žmogus, tačiau norėtųsi, jog gynyboje protingiau būtų atidirbtos minutės. Šį kartą problema tapo Steve'o prižiūrimas Kyle'as Kuricas – du praleisti tritaškiai, nespėjant lįsti iš po užtvarų, bei sykį prasižengta prieš iš toli atakuojantį amerikietį.


Martinas Gebenas aikštėje praleido pusšeštos minutės ir negalime objektyviai įvertinti jo pasirodymo. Vis dėlto tos minutės nebuvo įkvepiančios ir tai prisidėjo prie jo mažo žaidimo laiko. Aukštaūgis per 20 sekundžių intervalą padarė dvi klaidas perduodant kamuolį, taip pat vėliau neatitvėrė Mirotičiaus ir praleido du jo taškus ginantis ant ūselio.



Komentarai:

Oj ble
Per ta rokeli gavom vakar asilas neidejo is kart trajaka gavom ir luzis rungtyniu buvo. Butu metes paprastus 2 taskus bam minus 1 tik butu vietoj minus 6.
2020-12-05
-2
Atsakyti
JoJo
Lauvergne tai dugnu dugnas sakykit ka norit.. Plaukioja aikstelej, zaidzia kaip prisisikes i kelnes su savo sviestuotom rankom.. Sto za ja. Paziurekit pirmo kel gala praleidziam taskus likus 7.5sek, nuo to medzio kamuolys tris metrus i auta isrieda nors galejo suciupinet, nusisuka, mazas turi nubegt pasiimt kamuoli. Issimetam likus 2sek, vietoj to kad issimestume likus 7sek ir galetume pusetina metima ismest bent jau nuo tritaskio, o ne mest nuo kitos baudos.. Kaip taip stabdyt kamuoli reikia, pazekit kaip Davies numeta kamuoli ir kaip sitas kumpis
2020-12-05
-4
Atsakyti
Karolis
Jokubaitis tikrtai geras, tiesa pasakius laukiu Zal varzybu paziureti tik kaip jam seksis! bet kokiu atveju, ateis tos pergales. Gal pradekite ir treneriui duoti taskus? Idomu butu paziureti ka specialistai mano
2020-12-05
-5
Atsakyti
Expert
Nera taip blogai kaip buvo prognozuota is anksto visokiu urodu bei kitu acilupeliu. Pasiziurekite i sudetis. Suzaista pakankamai garbingai ir jei ne keli pabaigoje pataikyti Barsos tritaskiai dar neaisku kaip viskas butu pasibaige. Siandien Sileris turetu duoti poilsio kad rytoj su pasimegavimu EILINI syki raudona kekse iskrustume per visus galus.
2020-12-05
+1
Atsakyti
Georgi Čekovski
Lekšai, kai ten postringaujate 3 susėdę, nebūkit myž niai išdryskite kada pasiūlyt diskusiją apie gerbiamo kapitono kainą ir jo teikiamų paslaugų kokybės santykį?..h?nes Urboniukas savo laidelėj aptarinėjo smulkiai visų algas ir rodomą žaidimą, tai pasiekus klubo legendos pavardę tik pasakė kiek gauna ir iškart apie sekantį žaidėją smulkiai. Kaip suprantu turbūt visi esat prigąsdint Motiejuko, kad Jankūno tema tabu? anaip tuoj neteksit savo akreditacijų ar pan? nes šita xaktura ir yra paties Motiejuko juk, ne?
2020-12-05
+1
Atsakyti
Dilmah
tyčiojasi iš žaliasnukių-grėbliarankių kas netyngi. Šiaip žalią snargly eurolyga tik ir laiko, kad būtų kitoms komandoms iš ko izdevonus daryt!😂😂😂
2020-12-05
-1
Atsakyti
uz zalgiri
vienintelis ka vakar buvo smagu ziuret tai Rokas. as visada sakiau ir sakysiu, jei musu jaunimui duotu tiek sansu kiek abejotiniems uzsienieciams, mes uzaugintume tikrai ne viena NBA zaideja. Roko minutes pernai valge ryzabarzdis, perez, uzpernai-walton. jei klubas butu juo tikejes, dabar jau turetume extra klases zaideja nes visos jo klaidos ateina is patirties trukumo. kalbant apie kitus zaidejus, inkarai tempiantys komanda dugnan eile metu nesikeicia-jankunas ir milaknis, betkuris sveiko proto vadovas juos seniai butu atleides. didelis "aciu" genialiam vadybininkui ir uz pasakiskus pinigus kurie mokami nezaidzianciam argentinieciui.
2020-12-05
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.