Naujoko atvykimą ir Dimšos sugrįžimą atmetęs Schilleris: „Turėsime verstis su tuo, ką turime“

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2020-12-10 14:10

Iškritus Steve‘ui Vasturiai, Kauno „Žalgiris“ turės verstis su turimais resursais. Vyriausiasis treneris Martinas Schilleris spaudos konferencijoje patvirtino, jog klubas neieškos naujoko, o susigrąžinti Ispanijoje žaidžiantį Tomą Dimšą taip pat nėra galimybės.

„Kaip Paulius Motiejūnas minėjo anksčiau, laikai siaučiant virusui nėra lengvi. Ypač mūsų klubui, kuris dėl žiūrovų nebuvimo praranda daug daugiau pajamų nei kitos komandos, nes mūsų arena yra visada pilna. Taigi, šiuo metu neturime resursų žaidėjų rinkoje ir turėsime iš padėties suktis su tuo, ką turime“, – paklaustas apie galimą pastiprinimą sakė Schilleris.

Strategas taip pat patvirtino, jog Las Palmo „Gran Canaria“ klubui išnuomotas Tomas Dimša šį sezoną į Kauną nesugrįš.

„Tai, kaip suprantu situaciją aš, mes to padaryti (susigrąžinti) jo negalėsime“, – trumpai ir aiškiai pakomentavo strategas.

„Kiti vyrukai turės žaisti daugiau minučių, – apie Vasturios pamainą sakė Schilleris. – Tai bus pagrindinis dalykas ir taip turėsime spręsti šią problemą. Kito būdo nėra. Turėsime verstis su tuo, ką turime.“

Žalgiriečiai ketvirtadienio popietę išvyko į Atėnus, kur penktadienio vakarą susitiks su vietos „Panathinaikos“. Schilleris kalbėdamas apie būsimą varžovą išskyrė Graikijos klubo fiziškumą.

„Panathinaikos“ yra labai fiziška, aukšta komanda, kuri Eurolygoje pirmauja pagal puolime atkovotus kamuolius. Turėsime atsakyti į jų fizišką žaidimą, o kova dėl kamuolių bus itin svarbi.

Nedovičius ir Papatetrou yra labai svarbūs jų žaidėjai. Tai bus fizine kova paremtos rungtynės ir turėsime į tai atsakyti“, – būsimą varžovą apibūdino Schilleris.

„Žalgiris“ su „Panathinaikos“ jau žaidė draugiškame ikisezoniniame Eurolygos turnyre, tačiau konkrečių pokyčių varžovų komandoje Schilleris neišskyrė.

„Žaidėme ganėtinai seniai, tad abi komandos pagerino žaidimą ir yra panašios. Mes praradome Steve‘ą, tačiau tiek mes, tiek „Panathinaikos“ išlliko panašaus stiliaus komandomis“, – dėstė strategas.

Kalbėdamas apie varžovų lyderį Nemanją Nedovičių, specialistas pabrėžė, kad bus itin svarbu serbui neleisti įsibėgėti nuo pat susitikimo pradžios.

„Kaip ir kalbėdavau apie kitus varžovų lyderius, reikės žinoti ir numatyti jo veiksmus, kad galėtume užsiimti geras gynybines pozicijas. Tai bus svarbiausia. Nedovičius yra labai talentingas ir apdovanotas žaidėjas, kuris sužaidžia geras rungtynes, jei jas pradeda gerai.

Jo žaidimas gali šiek tiek svyruoti, bet be abejo, aukštame lygmenyje ir mūsų tikslas bus neleisti jam laisvų metimų rungtynių pradžioje, kas leistų jam įgyti pasitikėjimo“, – sakė Schilleris.

Schilleris taip pat pažymėjo, kad Vasturios netektis neturės daug bendro siekiant sustabdyti Papapetrou

„Papatetrou žaidimas neturi nieko bendro su Steve‘u, kuris pas mus žaidžia antroje pozicijoje. Papatetrou priežiūra užsiims tie patys vyrukai, kurie tai darytų net jei Steve‘as galėtų žaisti.

Kalbant apie Papapetrou žaidimą apskritai, jis yra labai fiziškas žaidėjas, galintis pataikyti iš toli ir turėsime susitvarkyti su šiuo iššūkiu“, – komentavo „Žalgirio“ vyr. treneris.

Žalgiriečiai dar visai neseniai turėjo itin įtemptą tvarkaraštį tiek Eurolygoje, tiek LKL pirmenybėse, tačiau pastaruoju metu prieš kiekvienas rungtynes turėjo beveik savaitės pertrauką. Kaip skiriasi darbas treniruotėse tokiomis skirtingomis aplinkybėmis?

„Mes galime treniruotis, – atsakė Schilleris. – Suspaustame tvarkaraštyje mes nesitreniruojame, o tiesiog pamėtome į krepšį arba padarome atsistatomąją treniruotę. Būtent visavertės treniruotės ir yra didžiausias skirtumas.“



Komentarai:

Anonimas
visi klubai si sezona daugiau maziau eis i minusa, ne vien zalgiris, dabar tokia spraga sudetyje kad tiesiog butina kazka surasti, visokie sudklubiai ir tie randa zaideju ir stiprinasi, toliau taip renkantis pralaimejimus nuostoliai bus tikrai didesni nei naujoko atlyginimas
2020-12-11
-9
Atsakyti
g
be vesturijos zalgiris atsigaus
2020-12-10
+6
Atsakyti
Anonimas
koks cervena zvezda biudzetas,ko gero panasus,bet tokius gerus krepsininkus turi kaip O\'Bryant,Loidas pasiziurejus i zalgirio pirkinius apgailetina sudetis ir neaisku kam pinigus istaske,sakau grynas stebuklas,kad pavyko tas kelias pergales paimti
2020-12-10
+30
Atsakyti
Zalgiris salies klubas
Paskolino, tai kai skola po tamtikro laiko atiduodama. Matyt ne laikas ir Dimsos negrazina. O siaip tai reikia Tokio gynejo kaip Maskoliunas buvo, kaip pitbulis isikabina iki priesininko izaidejo atskirties ir issekimo.
2020-12-10
+20
Atsakyti
LarI 2
Daugiau skaityk interviu Rytas yra rytas Zalgiris su Didesne Arena daugiau sirgaliu bet Sirgaliu nera nera ir pinigu nieko nekeicia ir uz Australa gauta ispirka
2020-12-10
-12
Atsakyti
Laris
rytas perka zaidejus dabar kad ir uz 5k per menesi, tuo tarpu zalgiris turbut be 20k net neziuri. tu 20k aisku neturi bet kodel nepaemus kazko papigiai kad ir trumpam laikui? eurolygos komanda, nesunkiai turetu pritraukti naujoka pandemijos fone kai tiek laisvu zaideju. ar nuo 5k atkatas motiejunui per mazas?
2020-12-10
+19
Atsakyti
15 min
Motyvuoto ir agresyvaus Zalgirio laukianti Panathinaikos Mums tai bus lyg finalas
2020-12-10
-10
Atsakyti
Lol 2
laukti kito sezono idomu su kokiu Biudzetu Laukti
2020-12-10
-3
Atsakyti
Anonimas
Nera pinigu nera geru zaideju nera pergaliu,viskas logiska
2020-12-10
-4
Atsakyti
KLPD
Vasturia - kiaurasamtis, nereikalingas Žalgiriui. O Garino jaučiu niekada nestartuos- prakolas totalus...
2020-12-10
+4
Atsakyti
KLPD
Duodam laiko Šileriui iki Kalėdų susitvarkyti - po to bus daromi sprendimai... 🤗
2020-12-10
+4
Atsakyti
djgaffer
Dimšą būtų palikę,tai nereikėtų dabar sukt galvos.Tai bent jau LKL\'e gal kažką iš dublerių registruos,kalbėta apie Murauską ir Rubštavičių.O su EL jau daug sunkiau.Pinigų nėra,bet ko pigaus imt nesinori.Tai ir teks verstis su tuo,kas yra.Svarbi rungtynių serija ateina.
2020-12-10
Atsakyti
LoL
Sezona galima jau laidoti ir laukti kito :)
2020-12-10
+6
Atsakyti
Su tuo ka Turim
Pinigu nera zaidejo nera pergaliu ar vargu bus Gali dabar kramtyti nagus Sileris
2020-12-10
-15
Atsakyti
Rotacija
Nuo Draugysku praejo daug laiko Ikisezoninese Dabar Panatinaikos Favoritas pilna sudetim Zodziu ryt nieko gero nesisviecia Formai prastejant Rotacija siaureja
2020-12-10
-28
Atsakyti
Antanas
jo morda persik.reipus
2020-12-10
-36
Atsakyti
Dimsa
Gerai cia su Tuo Dimsa
2020-12-10
-13
Atsakyti
Rotacija
Na Sunkiai sunkiai Cia Versimes is Padeties Kad ir Taip Walkupas nezyba Milas neisnaudojamas Nigel Hayes Nevisada Stabiliai suzaidzia
2020-12-10
-5
Atsakyti
Gal laikas atmesti Šilerį, stabdys geras ir Žalgiriui nereilalingas
2020-12-10
-7
Atsakyti
Lol
px svarbu jankis kad sotus butu
2020-12-10
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 31

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.