Ndouro 18 valandų kelionė į Vilnių – mankšta neįgaliųjų tualete ir policijos eskortas į areną

2020-12-11 13:20
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Maurice‘as Ndouras į Vilniaus „Ryto“ rungtynes su Rygos VEF atvyko paskutinėmis akimirkomis.

Senegalietis ant parketo žengė nepaisant to, jog ką tik buvo iškentėjęs 18 valandų kelionę iš Ruandos, kurioje dar kelias dienas turėjo izoliuotis po to, kai užsikrėtė koronavirusu.

Puolėjas tinklalapio „Eurohoops“ atstovui Johnny Askouniui papasakojo apie kelionę iš Ruandos į Vilnių, „Ryto“ padėtį FIBA Čempionų lygoje, Augusto Marčiulionio potencialą bei skausmingą nesėkmę prieš Kauno „Žalgirį“.

Šį sezoną metami dvitaškiai

47%
17,7
Pataiko: 17,7
Taiklumas: 47,3%
Vieta lygoje: 29
Geriausias pasiekimas: 22
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Martynas Echodas

„Kai gavau neigiamą koronaviruso testą, pradėjau 18 valandų kelionę į Vilnių. Išvykau gruodžio 7 d. 20 val. 30 min., – prisiminė Ndouras. – Kol Varšuvoje laukiau jungiamojo skrydžio, pradėjau mankštintis, kad galėčiau išjudinti kūną.“

„Pamenu, jog vienu metu net nuėjau į neįgaliųjų tualetą, kad turėčiau daugiau vietos ir galėčiau atlikti šuoliukus. Taip stengiausi nuteikti savo mintis ir kūną svarbioms rungtynėms Vilniuje“, – pridėjo puolėjas.

Į Lietuvą Ndouras sugrįžo prieš pat rungtynių pradžią – likus daugmaž valandai iki susitikimo su VEF pradžios.

„Vilniuje nusileidau 18 val. 20 min. ir iš karto iš lėktuvo mane iki arenos pavežė policijos automobilis. Atvykau pačiu laiku, kad galėčiau žaisti. Daug žmonių man sakė, jog žaisti po tokios kelionės yra beprotiška, tačiau tuo metu žaisti buvo lengviausias dalykas“, – sakė krepšininkas.

„Pasaulyje siaučia virusas, policijos brutalūs veiksmai, jauni žmonės Senegale valtimis per jūrą bando keliauti į Europą. Dauguma jų netenka gyvybių ieškodami geresnio gyvenimo.

Žmonėms norėjau parodyti, kad ir kaip yra sunku, turėtume būti dėkingi. Kai kurie žmonės yra itin prastoje situacijoje ir kartais taip yra net ne dėl jų kaltės. Aš žaidžiu krepšinį – žaidimą, kurį myliu, taigi neturiu jokio pasiteisinimo, kodėl turėčiau nežaisti“, – pridėjo Ndouras.

Vis dėlto pavyzdinio puolėjo pasiaukojimo nepakako – „Rytas“ Latvijos klubui nusileido 81:85.

Vis tik šiose rungtynėse sužibėjo jaunasis įžaidėjas Augustas Marčiulionis, kuris pelnė 15 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Savo komandos draugui pagyrų negailėjo ir Ndouras.

„Jis yra stiprus įžaidėjas ir sužaidė geras rungtynes su VEF. Jis jau blykstelėjo kelis kartus, taip parodydamas koks geras gali būti. Manau, kad jeigu jis įdės daug darbo ir skirs laiko krepšinio supratimui, tuomet jis gali tapti velniškai geru žaidėju Europoje“, – apie jaunąjį kolegą sakė Ndouras.

Puolėjas taip pat žvelgė realistiškai į esamą padėtį ir pripažino, kad „Ryto“ situacija Čempionų lygoje šiuo metu yra komplikuota.

„Suprantame, kad Čempionų lygoje esame sunkioje padėtyje ir įsivaizduoti mus patenkančius į kitą etapą nėra lengva, tačiau aš tikiu mūsų šansais. Lengva nebus, bet su Ryano Boatrighto atvykimu turėsime stipresnę gynėjų liniją ir mums tai padės, ypač tokiose atkakliose rungtynėse“, – dėstė puolėjas.

„Ryto“ dar viena skaudi nesėkmė laukė sekmadienį, kuomet išvykoje 45:92 buvo nusileista principiniam varžovui Kauno „Žalgiriui“. Ndouras teigė, jog tokį rezultatą lėmė bent keli faktoriai.

„Mačas su „Žalgiriu“ mums buvo labai blogu laiku. Turime daug traumų, kai kurie žaidėjai yra iškritę dėl koronaviruso. Mums tai buvo skaudus pralaimėjimas, su kuriuo nėra lengva susitaikyti žinant, kokios svarbios yra šios rungtynės mūsų klubui“, – dėstė Ndouras. 

Į Ruandą išvykęs Ndouras turėjo apsivilikti Senegalo rinktinės marškinėlius ir padėti savo šaliai Afrikos čempionato atrankoje. Vis tik tam kelią užkirto užsikrėtimas koronavirusu, o tai krepšininką itin nuvylė.

„Neapsivilkti rinktinės marškinėlių dėl to, jog užsikrėčiau koronavirusu buvo labai apmaudu. Tai buvo nedėkinga situacija, tačiau džiaugiuosi dėl naujojo trenerio ir komandos draugų, kurie iškovojo visas tris pergales. Praktiškai neturėjome nė vienos treniruotės, tad padėtis išties buvo nelengva“, – pasakojo aukštaūgis.

„Izoliacija Ruandoje buvo labai sudėtinga padėtis, – tęsė puolėjas. – Nepaisant žmonių pastangų padaryti visą buvimą kuo patogesniu, tai tiesiog nebuvo mano vieta. Kai esi užstrigęs vienoje vietoje, negali daryti savo įprastos rutinos, pradedi nervintis. Drįsčiau pasakyti, jog tai net traumuoja. Tai leido suprasti, kaip man reikėjo krepšinio.“



Komentarai:

Šauniai pasielgė. Pagarba.
2020-12-11
+1
Atsakyti
candiz
kazi kiek sito gabenimas su svytureliais kainavo mokesciu moketojams??
2020-12-11
+2
Atsakyti
Z
Kai atsidarys Zalgirio arena matysiu, kad nespeju i rungtynes tai reikes paprasyt policijos palydos
2020-12-11
+7
Atsakyti
alioalio
o tai cia legalu??tai policija su svytureliais,stabde eisma,nes krepsininka pristatyti i arena reikia??the fuck
2020-12-11
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.